در حال بارگذاری
رئیس ایمنی شرکت گاز استان عنوان کرد:‌

ثبت ۲۷ حادثه گازگرفتگی در خراسان شمالی

شماره خبر : 2651 - https://asreatrak.ir/short/e8kv8

رئیس امور ایمنی، بهداشت، محیط زیست شرکت گاز خراسان‌شمالی گفت:‌ بر اساس آمار ثبت شده طی سال گذشته تعداد ۲۷ مورد حادثه گازی در استان ثبت شده که نصب نکردن دودکش، نشت گاز و استفاده از وسایل غیراستاندارد از مهم‌ترین دلایل این حوادث بوده است.

حسین مهنانی در گفتگو با خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» گفت: با شروع فصل سرما هر ساله شاهد رعایت‌نشدن نکات ایمنی از سمت شهروندان هستیم که صحنه‌های تلخ جانی و مالی ، جبران‌ناپذیر برای شهروندان رخ می‌دهد.

 رئیس امور ایمنی، بهداشت، محیط‌زیست شرکت گاز خراسان‌شمالی با اشاره به اینکه پیش از استفاده از وسایل گرمایشی نکاتی باید مورد توجه قرار بگیرد، ادامه داد: تجهیزات گرمایشی که استفاده می‌کنیم بازدیدها را انجام و در غیر این صورت به افراد متخصص اطلاع که سرویس را انجام دهند.

 وی به استفاده از دودکش‌های استاندارد اشاره کرد و افزود: این دودکش‌ها حتماً به صورت عمودی بوده و هیچ‌گونه خم در مسیر نباشد که باعث برگشت گاز مونوکسید کربن به فضای اتاق نشود، همچنین کلاهک H را روی درب دودکش نصب کنیم.

 مهنانی یادآور شد: همچنین دیده شده که لوله دودکش برخی به صورت افقی روی سقف یا بالکن عبور می‌دهند، در حالی که برای هر وسیله گرمایشی تنها باید یک خروجی مدنظر قرار بگیرد، زیرا در زمستان فضا بسته بوده و این موضوع باعث می‌شود که هوای کافی برای احتراق وسایل گازسوز موجود باشد.

 این کارشناس افزود: گفتنی است از وسایل گازسوزی که ترموکوبل ندارند و اجاق‌گاز برای گرمایش به هیچ وجه استفاده نشود.

 رئیس امور ایمنی، بهداشت، محیط زیست شرکت گاز خراسان‌شمالی ابراز داشت: همچنین روی انشعاب گازی که در منزل موجود است دسته شیرگاز حتماً موجود باشد که در مواقع اضطراری جریان گاز را قطع کنیم و از شیلنگ‌های استاندارد و مخصوص گاز و بست برای محکم کردن استفاده شود.

 مهنانی یادآور شد: یکی از مواردی که منجر به حادثه و فوت شده، مربوط به نصب آب‌گرم‌کن در فضای حمام است که به شدت اشتباه  است و نباید به هیچ عنوان این کار انجام نشود؛ زیرا هر ساله باعث فوت شهروندان شده است.

 این کارشناس بیان داشت: همچنین دیده شده که شیلنگ گاز را در داخل آب گذاشته‌اند که این نیز منجر به فوت می‌شود.

وی ادامه داد: مهم‌ترین حوادثی که منجر به گازگرفتگی و حوادث در استان شده شامل نصب غیراستاندارد، نبود دودکش، مسدود بودن مسیر دودکش، نصب آب‌گرم‌کن در حمام، استفاده از اجاق‌گاز برای گرمایش، تعمیر غیراصولی وسایل گرمایشی، نقص فنی در وسایل گازسوز بوده است.

 مهنانی گفت: بر اساس آمار ثبت شده در شرکت گاز خراسان شمالی تعداد ۲۷ مورد حادثه گازی ثبت شده که نصب نکردن دودکش، نشت گاز و استفاده از وسایل غیراستاندارد از مهم‌ترین دلایل این حوادث بوده است.

رئیس امور ایمنی، بهداشت، محیط زیست شرکت گاز خراسان‌شمالی بیان داشت: همچنین از ابتدای سال جاری تاکنون هشت مورد عملیات گاز به ثبت رسیده که مربوط به انفجار و آتش‌سوزی بوده است.

 این کارشناس ابراز داشت: در استان خراسان شمالی بیشترین خسارت‌های موضوع گاز مربوط به گازگرفتگی و نشت گاز بوده که امسال در مرکز بجنورد یک انفجار باعث تخریب چندین واحد مسکونی شد.

 وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه حوادث ناشی از گاز بیشتر در شهر یا روستا اتفاق می‌افتاد، توضیح داد: آمار حوادث گازی در خراسان شمالی بیشتر مربوط به مناطق روستایی و حواشی شهر است.

 مهنانی با اشاره به اینکه در داخل شهرها به دلیل رعایت استانداردهای گازی اتفاقات کمتر رخ می‌دهد، گفت: همچنین در حال حاضر نظارت بر استانداردهای ساخت و سازها برعهده سازمان نظام‌مهندسی انجام می‌شود.

 وی بیان داشت: اکنون استفاده از بخاری بسیار کمتر شده و اکثر سیستم‌های گرمایشی به سمت رادیاتور رفته که خسارت‌های کمتری هم در پی  دارد.

 

مصاحبه از آرزو رحمانی 

انتهای خبر/ 

0 نظر

ارسال نظرات