صادق جعفری گفتگو با خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» در رابطه با موضوع خودکشی گفت: بهزیستی با اجرای برنامه پیشگیری از خودکشی تلاش میکند تا با اطلاعرسانی، آگاهسازی آحاد جامعه و ارائه خدمات روانشناختی و مشاوره راهکار مناسبی برای افراد در معرض خودکشی ارائه دهد.
سرپرست بهزیستی خراسان شمالی در ادامه افزود: ارجاع به روانپزشک، برقراری ارتباط با اقدامکننده، حضور فوریتهای اورژانس اجتماعی در محل، آگاهسازی خانواده و اطرافیان فرد اقدامکننده، خدمات مشاوره و مددکاری و در صورت نیاز نگهداری فرد در مراکز شبهخانواده از اقدامات بهزیستی در مواجهه با افرادی است که اقدام به خودکشی میکنند.
وی تصریح کرد: طی ۶ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۶ دانشآموز دارای افکار خودکشی توسط آموزش و پرورش استان معرفی و تیمهای اورژانس بهزیستی بهصورت ویژه به این موارد رسیدگی کردند که اقدام به خودکشی تمامی این افراد منجر به فوت نشد.
وی ادامه داد: بیشترین آمار اقدام به خودکشی در میان دانشآموزان مربوط به دختران متوسطه اول بوده است.
جعفری خاطرنشان کرد: خودکشی یک پدیده چندوجهی و مشکل جدی در حوزه سلامت است و تمامی ابعاد روانی، اجتماعی و خانوادگی فرد و سایر افراد خانواده و جامعه را تحتتأثیر قرار میدهد.
وی افزود: درگیری و اختلاف با اعضای خانواده، افسردگی شدید، ارتباط و الگوگیری از دوستان، ارتباط با جنس مخالف، وضعیت معیشتی نامناسب، جدایی والدین از یکدیگر و اعتیاد والدین از مهمترین عواملی است که دانشآموزان اقدام به خودکشی کردهاند.
به گفته سرپرست بهزیستی خراسان شمالی باتوجهبه اینکه آموزشوپرورش بستر بروز و ظهور آسیبهای اجتماعی دانشآموزان است، این نهاد بهترین و مهمترین نهاد برای پیشگیری از خودکشی است.
این مقام مسئول بیان کرد: آموزش مهارتهای زندگی، شناسایی موارد خشونت خانوادگی، ارائه راه کارهای مناسب در حل مشکلات خانوادگی، معرفی دستگاههای حمایتی به گروه هدف، ارجاع و پیشگیری، از جمله اقداماتی است که میتوانند در جهت کاهش موارد اقدام به خودکشی مؤثر باشند و در این میان نقش خانوادهها، جهت پیشگیری و کمک برای نجات فرد در معرض خودکشی اهمیت بسیاری دارد.
انتهای خبر/ یزدانی
0 نظر