سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۴/۳۰/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس اجتماعی | کد خبر: ۲۸۶۹۳۱۳
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۴/۱۸ - ساعت ۱۹:۴۱
جانشین فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی:

هشدار منابع طبیعی خراسان شمالی نسبت به بروز آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها با گرم شدن هوا

جانشین فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی با اشاره به افزایش دمای هوا طی هفته جاری، نسبت به بروز آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌های استان در صورت عدم رعایت نکات ایمنی هشدار داد.
هشدار منابع طبیعی خراسان شمالی نسبت به بروز آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها با گرم شدن هوا,خراسان شمالی+بجنورد+منابع طبیعی و آبخیزداری+آتش‌ سوزی مراتع+آتش سوزی جنگل+منابع طبیعی

به گزارش عصر اترک به نقل از ایسنا، مسعود حلیمی تأکید کرد: بهره برداران طبیعت در صورت روشن کردن آتش در طبیعت نسبت به پاکسازی اطراف آتش از گیاهان اقدام کنند تا آتش به این گیاهان سرایت نکند.

وی گفت: علاوه بر آن هنگام خاموش کردن آتش نیز از خاموش شدن آن اطمینان حاصل کنند تا بقایای آتش باقی نماند؛ چراکه اگر بقایای آتش باقی مانده باشد ممکن است با وزش باد دوباره شعله ور شده و به سایر مناطق سرایت کند.

حلیمی افزود: علاوه بر آن بهره برداران از انداختن بطری آب، به خصوص بطری آبی که درون آن آب وجود دارد و همچنین شیشه و خرده شیشه به شدت خودداری کنند. چراکه با تابش نور خورشید به آن‌ها، بطری آب و شیشه حالت ذره بینی پیدا کرده و امکان روشن شدن آتش وجود دارد.

وی ادامه داد: افراد در صورت مشاهده آتش سوزی و یا بلند شدن دود در طبیعت هرچه سریع‌تر با شماره تلفن ۱۵۰۴ تماس بگیرند تا منابع طبیعی نسبت به خاموش کردن آتش وارد عمل شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: اگر افراد در حاشیه جاده‌ها نیز با آتش سوزی کوچک مواجه شدند در گام اول نسبت به خاموش کردن آن اقدام کنند و سپس با شماره تلفن مذکور تماس بگیرند تا با این اقدام از سرایت آتش جلوگیری شود.

وی گفت: این اداره کل علاوه بر نیرو‌های جنگل بانی برای اطفای حریق از ظرفیت همیاران طبیعت نیز استفاده می‌کند که تعداد همیاران طبیعت در این استان حدود ۵ هزار نفر است.

جانشین فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی افزود: در این استان ۴۴۳ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین بروز آتش سوزی در مناطق مرتعی این استان رخ می‌دهد و علت آن نیز تردد زیاد افراد در این مناطق است.

حلیمی به مناطق رویشی اُرس در استان نیز اشاره کرد و گفت: باید به شدت مراقب آتش سوزی در این مناطق بود. چراکه درخت‌های ارس به علت وجود رزین در آن‌ها همانند بمب عمل می‌کند و سرعت آتش سوزی در آن‌ها بسیار بالا است.

گفتنی است ۳۳ درصد از عرصه‌های جنگلی با مساحت ۳۵ هزار هکتار در این استان در معرض آتش سوزی شدید هستند. علاوه بر آن ۶۴ درصد از عرصه‌های جنگلی استان نیز در معرض آتش سوزی متوسط و ۳ درصد در معرض آتش سوزی کم قرار دارد.

۴۱۰ هکتار از جنگل‌های این استان از نوع درخت‌های ارس است که اگر حریقی در آن صورت گیرد برگشت‌پذیری و احیاء این گونه از درخت‌ها بسیار سخت است.

انتهای پیام/

خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک