چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۵/۱/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس پیشنهاد سردبیر | کد خبر: ۲۸۳۲۵۳۷
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۴ - ساعت ۸:۲۰
گزارشی از بررسی وضعیت بازار لوازم خانگی؛

محروم ماندن بازار لوازم خانگی از چتر حمایتی دولت / تعطیلی؛ چاره پیش روی کاسبان

بازار لوازم ‌خانگی در کشور، با شیوع ویروس کرونا همچون سایر اصناف دیگر روزهای سختی را سپری می کند، افزایش قیمت ها و کاهش خرید مردم باعث شده است که بسیاری از فعالان این صنف تعطیلی را پیش بگیرند.
محروم ماندن بازار لوازم خانگی از چتر حمایتی دولت / تعطیلی؛ چاره پیش روی کاسبان ,

به گزارش عصراترک، ماه هاست که بازار به نوسانات قیمتی عادت کرده است و افزایش های ناگهانی باعث تعجب مردم نمی شود بلکه شرایط در حال حاضر به گونه ای پیش رفته که ظاهرا پیش بینی شرایط وخیم تر را نیز دارند.  کرونا با ایجاد شرایط سخت اقتصادی برای مردم و تعطیلی بسیاری از مشاغل قوز بالا قوز مشکلات کشور شده و فشارها را دوچندان کرده است.


بازار لوازم خانگی نیز از این بحران ها در امان نمانده است و با تعطیلی های پی در پی و نداشتن توان مردم برای خرید با مشکلات فراوانی روبرو شده است بطوری که مردم به جز در موارد ضرورت و اجبار گذرشان به این فروشگاه ها نمی خورد. در این میان بسیاری از این اصناف اقدام به ابطال پرونده هایشان کرده اند و در برخی دیگر از فروشگاه ها تنها تعداد اندکی محصول به چشم می خورد که نمی تواند توجه رهگذران محدود را نیز به خود جلب کند.


نکته قابل توجه این است که این صنف نیز همچون بسیاری از اصناف دیگر از حمایت های مالی دولت محروم مانده و هیچ گونه تسهیلات حمایتی برای آنها در نظر گرفته نشد.

 

افزایش قیمت دوبرابری لوازم خانگی در مقایسه با سال گذشته

حسین اصغرزاده، رئیس اتحادیه صنف لوازم خانگی بجنورد در گفتگو با خبرنگار عصراترک اظهار داشت: در سال جاری با بحران کرونا، بازار لوازم خانگی نیز همچون بسیاری از اصناف دیگر تحت تاثیر قرار گرفت و به صورت راکد درآمده است.


وی با اشاره به اینکه با افزایش قیمت های سرسام آور در بازار، توان خرید مردم کم شده است، اظهار داشت: قیمت لوازم خانگی طی هشت ماهه نخست سال جاری در مقایسه با سال گذشته با افزایش دو برابری مواجه شده، اما در مدت یک ماه گذشته تغییری نداشته است.


اصغرزاده در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر ارائه یک لیست لوازم خانگی با حداقل قیمت ها و کیفیت مناسب در بازار برای شروع یک زندگی گفت: یک یخچال در بازار با قیمت کمتر از سه میلیون تومان وجود ندارد و به طور نمونه برای یک یخچال 12 فوت معمولی چهار میلیون و 500 هزار تومان، برای یک تلویزیون 42 اینچ مبلغ پنج میلیون تومان، اجاق گاز طرح فر کیفیت متوسط یک میلیون تومان ، ماشین لباسشویی ساخت داخل حدود هفت تا هشت میلیون تومان و ساخت خارج بالای 12 میلیون تومان باید هزینه شود.

 

 

مردم به تولید داخل اعتماد کنند

رییس اتحادیه لوازم خانگی بجنورد خاطرنشان کرد: در حال حاضر نمایندگی بسیاری از اجناس خارجی از کشور گرفته شده و این اجناس از مرزهای ایران بدون داشتن مجوز وارد کشور می شوند که به دلیل پایین تر بودن قیمتشان مورد استقبال مشتریان واقع می شود اما زمانی که اجناس دچار مشکل می شوند به دلیل نبود ضمانت و خدمات پس از فروش در داخل کشور خسارت های زیادی به آنها وارد می شود.


اصغرزاده یادآور شد: لوازم خانگی که در داخل کشور تولید می شود، دارای کیفیت های مطلوب و ظواهر شیک هستند که قطعا با داشتن خدمات پس از فروش می توانند انتخاب خوبی برای مردم باشند.


وی اضافه کرد: مردم با تجدید نظر نسبت به خرید اجناس خارجی و اعتماد به تولید داخلی می توانند ضمن حمایت از کشور، جنسی را که قطعا قابلیت رقابت با اجناس خارجی دارد در منازلشان استفاده کنند.

 

تعطیلی 20 فروشگاه لوازم خانگی در بجنورد از ابتدای سال 99


وی گفت: فروش لوازم خانگی در مقایسه با سال گذشته نصف شده است که این موضوع در بازار مشهود است.


اصغرزاده با اشاره به اینکه براساس آخرین آمار در بجنورد تعداد فروشگاه های لوازم خانگی شامل، پلاستیکی فروشی، صوتی تصویری، لوازم برقی، مبلمان 250 صنف مشغول به فعالیت هستند، گفت: در سال جاری به دلیل مشکلاتی که کرونا ایجاد کرده است، 20 مغازه اقدام به ابطال پرونده کاریشان و تعطیلی کردند.


وی در رابطه با احتکار لوازم خانگی در سال جاری گفت: با گرانی های پی در پی  کسبه گاها توانایی پرکردن مغازه هایشان را نیز ندارند چه برسد به اینکه نسبت به احتکار اقدام کنند.


رئیس اتحادیه صنف لوازم خانگی بجنورد با بیان اینکه فروشنده ها مجاز به افزودن هفت درصد سود قانونی و هزینه حمل بار به فاکتور خرید هستند، گفت: اختلاف قیمت ها در بازار بستگی به زمان خرید کاسب دارد، زیرا ممکن است مغازه دار با قیمت فعلی خرید کند و اجبارا با قیمت بالاتری آن را به فروش برساند.


اصغرزاده خاطرنشان کرد: نظارت ها از این صنف نیز به صورت هفتگی توسط گروهی متشکل از اتحادیه، صنعت،معدن و تجارت و تعزیرات در حال انجام است.

 


فروش اجناس بدون شناسه مصداق فروش کالای قاچاق است / تشکیل 78 پروند تخلف

محمد کرمیان فر، معاون بازرسی و حمایت از مصرف‌کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی نیز در گفتگو با خبرنگار عصر اترک گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد یک هزار و 750 بازرسی از سطح واحد های صنفی فروش لوازم خانگی در استان انجام شده است.


وی ادامه داد: این بازرسی ها از واحد های مورد نظر به صورت اکیپ های مستقل بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت و هم در قالب گشت مشترک با سایر دستگاه های نظارتی همچون اداره کل تعزیرات حکومتی، اداره ناظر بر اماکن عمومی و پلیس آگاهی انجام می شود.


کرمیان فر گفت: از دیگر اقدامات صورت گرفته در این حوزه اجرای طرح نظارتی ویژه لوازم خانگی با عنوان اجرای طرح ثبت شناسنامه، اخذ و نصب شناسه کالا برای 10 قلم در گروه کالایی لوازم خانگی است.


وی ادامه داد: این طرح از ابتدای تیرماه سال جاری آغاز شده و فروش اجناس بدون شناسنامه ممنوع و مصداق تخلف و فروش کالای قاچاق است.


این مقام مسئول خاطرنشان کرد: همچنین در بازرسی های صورت گرفته از ابتدای سال 99 تاکنون تعداد 78 پرونده تخلف به ارزش یک میلیارد و 74 میلیون و 920 هزار ریال با عناوین گرانفروشی، احتکار، عدم درج قیمت، قاچاق، عدم صدور فاکتور تشکیل و به اداره کل تعزیرات حکومتی ارسال شده است.

 

تهیه و تنظیم گزارش: آرزو رحمانی 
انتهای پیام/

خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک