دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۵/۶/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس پیشنهاد سردبیر | کد خبر: ۵۹۵۰۲
تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۰۱/۲۹ - ساعت ۱۲:۱۳
یک پرورش دهنده بوقلمون در شهرستان جاجرم مطرح کرد:

جای خالی بوقلمون در سبد غذایی مردم/بازار استان، نیاز خود را از تولیدکنندگان بومی تامین کند

به عقیده بنده هنوز بسیاری از خانواده های ایرانی از خواص گوشت بوقلمون مطلع نیستند و این گوشت بیشتر در سبد غذایی خانواده هایی جای گرفته است که با خواص این ماده پروتئینی آشنا هستند.
محمد عسگری معلم بازنشسته ای از شهرستان جاجرم، پس از بازنشستگی اش، یک واحد صنعتی پرورش بوقلمون را در روستای محمد آباد طبر راه اندازی کرد که در حال حاضر به همراه خانواده اش در این واحد مشغول به کار هستند، وی در مصاحبه با اترک نیوز درباره انگیزه پرورش این گونه از ماکیان که هنوز جایگاه اصلی خود را در سبد غذایی خانواده ایرانی پیدا نکرده است را تشریح کرد.  
 
 
واحد تولیدی پرورش بوقلمون خود را در چه سالی بهره برداری کردید؟
این واحد تولیدی را در سال گذشته به بهره برداری رساندم.
 
واحد تولیدی شما سنتی است یا صنعتی؟
احداث این واحد و شیوه پرورش بوقلمون در این واحد کاملا صنعتی است.
 
این واحد تولیدی در کدام منطقه مستقر است؟
این واحد تولیدی دو هزار قطعه ای در روستای محمدآباد طبر از بخش شوقان در شهرستان جاجرم قرار دارد.
 
این واحد تولیدی در چه مساحتی احداث شده است؟
عرصه زمین سه هزار و 500 متر مربع و زیربنای ساختمان این واحد نیز بیش از 612 متر مربع است.
 
ظرفیت اسمی سالانه این واحد تولیدی همچنین ظرفیت کنونی آن چه میزان است؟
هر دوره جوه جه ریزی این واحد تولیدی که پنج ماه به طول می انجامد، دو هزار قطعه است که طی سال حداکثر ظرفیت تولید اسمی این واحد به چهار هزار قطعه خواهد رسید.
با این وجود، از سال گذشته تا به کنون، فعالیت خود را با جوجه ریزی هزار قطعه ای در هر دوره آغاز کرده ایم و قصد داریم که در دوره های بعد، ظرفیت جوجه ریزی را به دو هزار قطعه در هر دوره برسانیم.
 
 آیا قصد ندارید که ظرفیت سالن این واحد تولیدی را بیش از این گسترش دهید؟
هیچ تصمیمی برای افزایش ظرفیت سالن این واحد را ندارم.
 
 
 چرا از میان ماکیان، پرورش این پرنده را انتخاب کردید؟
بنده روستا زاده هستم و به پرورش بوقلمون نیز علاقه داشتم همچنین به دلیل اینکه قصد ماندگاری در روستا را نیز داشتم بنابراین تصمیم گرفتم که این واحد تولیدی را راه اندازی کنم.
افزون بر این، باید در این زمینه خاطر نشان کنم که در سال های گذشته یک شخصی دیگری نیز در این روستا به پرورش بوقلمون مشغول به کار بود و بنده نیز شیوه پرورش این پرونده را از او یاد گرفتم و تصمیم گرفتم که در دوران بازنشستگی ام علاوه بر اشتغال در زمینه کشاورزی به پرورش این پرنده نیز مشغول به کار شوم.
 
 در حال حاضر چند واحد پرورش بوقلمون در روستای شما فعال هستند؟
همان واحد قبلی به دلایلی تعطیل شد و در حال حاضر فقط واحد تولیدی بنده در این روستا فعال است.
 
 چند نفر در واحد شما مشغول به کار شده اند؟
در زمان ساخت این واحد حدود 10 خانواده از ساکنان این روستا به بنده کمک کردند و در زمان تولید نیز یک کارگر دائم را استخدام کردم همچنین دو پسر و یک دخترم نیز به بنده کمک می کنند.
 
قیمت بوقلمون در بازار چقدر است؟
در حال حاضر در بازار قیمت بوقلمون زنده کیلویی هشت هزار تومان و قیمت گوشت این پرنده نیز 12 هزار و 700 تومان است.
 
 چرا قیمت گوشت بوقلمون گرانتر از مرغ است؟
دوره جوجه ریزی مرغ 45 روزه است و دوره جوجه ریزی بوقلمون 4.5 ماه است و این دوره طولانی جوجه ریزی هزینه تولید بیشتری را دارد که این هزینه تولید بیشتر بر روی قیمت های فروش تاثیر می گذارد.
 
در حال حاضر جوجه بوقلمون در بازار فروش چه قیمتی دارد؟
کمترین قیمت هر جوجه بوقلمون هشت هزار تومان است.
 
آیا با وجود این قیمت بالای نهاده ها، ادامه کار امکانپذیر است؟
اگر در هر دوره ای بتوانیم دو هزار قطعه جوجه ریزی کنیم باید بیش از 100 میلیون تومان هزینه کنیم و درصورتیکه این دوره جوجه ریزی به سلامتی طی شود، می توانیم علاوه بر هزینه تولید به سود حاصل از فروش این بوقلمون ها نیز دست یابیم.
 
بازار فروش شما کدام استان ها هستند؟
در حال حاضر بازار فروش محصول گوشتی ام شهرهای بجنورد، سمنان و مشهد هستند.
 
 
فرهنگ مصرف این پروتئین در سبد غذایی خانواده های ایرانی را چگونه ارزیابی می کنید؟
به نظر بنده برای اینکه این محصول گوشتی به قدرت رقابت پذیری با گوشت های قرمز، مرغ و ماهی دست پیدا کند باید برای آن تبلیغات و معرفی خواص آن به خانواده ها را انجام داد و به عقیده بنده هنوز بسیاری از خانواده های ایرانی از خواص این گوشت مطلع نیستند و این گوشت بیشتر در سبد غذایی خانواده هایی جای گرفته است که با خواص این ماده پروتئینی آشنا هستند.
 
 در پایان به مشکلات اصلی خود در زمینه ادامه این فعالیت نیز توضیح دهید؟
یکی از مهمترین مشکلات بنده برای ادامه کار تهیه سرمایه جاری است تا بتوانم هزینه پرورش و تولید دوره بعدی جوجه ریزی را تامین کنم که در این زمینه به سازمان جهاد کشاورزی استان مراجعه کرده ام اما به دلیل وامی که برای احداث واحد تولیدی ام اخذ کرده بودم، هنوز پاسخی دریافت نکرده ام.
همچنین بیمه جوجه بوقلمون که در دستور العمل بیمه ای بخش کشاورزی تعریف نشده از دیگر نگرانی هایم است که ریسک کار را بالا می برد.
افزون بر این، حداقل انتظار داریم که اداراتی از جمله سازمان جهاد کشاورزی کمک کنند تا نیاز بازار مصرف خراسان شمالی از وجود این واحدهای تولیدی فعال داخل استان تامین شوند.
و در پایان باید خاطر نشان کنم که از دیگر مشکلات بنده، فاصله 700 متری این واحد از خط لوله اصلی گاز منطقه است که بنده مجبور هستم هزینه های لوله کشی برای گازرسانی به این واحد را از جیب بپردازم در حالیکه امکان پرداخت این هزینه برایم مقدور نیست.
انتهای پیام/ق
    
خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


نظرات شما
محمدی | 1395/01/29
0
0
چقدر خوبه که به این تولید کنندگان بومی اهمیت بدیم . و شرکت گاز در سال اقدام و عمل و جهاد کشاورزی خودی از خودشون برای اقتصاد بومی نشون بدنن. دست مریزاد اقای عسکری
نام :
ایمیل
نظر
با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک