پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۵/۲/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس گزارش | کد خبر: ۲۸۷۳۱۱۴
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۶/۱۳ - ساعت ۱۴:۷
گزارشی از بررسی وضعیت خوابگاه های دانشجویی خراسان شمالی؛

تلخ کامی دانشجویان از گرانی خوابگاه

كمبود خوابگاه و اسكان دانشجويان همواره يكي از مهمترين مشكلات دانشگاه‌ها در مورد دانشجويان شهرستاني و غيربومي است، مساله‌اي كه به راحتي بر كيفيت آموزشي دانشجو تاثير مي‌گذارد و آرامش فكري دانشجو را سلب مي‌كند.
تلخ کامی دانشجویان از گرانی خوابگاه ,

به گزارش عصراترک، در حالی که مطابق آیین‌نامه وزارت علوم، هر دانشگاه موظف به تحت پوشش قرار دادن ۶۰ درصد دانشجویان غیربومی در خوابگاه است، اما به دلیل  کمبود خوابگاه این میزان در برخی دانشگاه‌ها به ۴۰ درصد می‌رسد و در این میان اگر دانشگاهی بخواهد تمام دانشجویان متقاضی را تحت پوشش قرار دهد و نخواهد آنها را در شهر غریب سرگردان خیابان‌ها کند، تنها می‌تواند ظرفیت اتاق‌ها را به چند برابر موجود افزایش دهد.

بازسازی، تحکیم، توسعه و تجهیز دانشگاه‌ها با توجه به بودجه کم آن‌ها نیازمند جذب کمک‌های مردمی است، هر چند که به گفته مشاور وزیر علوم، کمک به دانشگاه‌ها در میان مردم جای خود را باز نکرده است.

مسئله‌ای که تمام روسای دانشگاه‌های خراسان شمالی نیز به آن اذعان دارند و همگی بر لزوم ورود خیرین در بحث تامین نیازهای دانشگاه‌ها تاکید دارند.

 

کمبود خوابگاه برای  یک هزار و ۴۰۰ دانشجو در دانشگاه بجنورد

محمد شیخ‌زاده، رئیس دانشگاه بجنورد در گفتگو با خبرنگار عصراترک با اشاره به تحصیل ۳ هزار و ۱۰۰ دانشجوی نیازمند خوابگاه در این دانشگاه گفت: ظرفیت خوابگاه‌های ملکی دانشگاه یک هزار و ۷۰۰ نفر است و برای یک هزار و ۴۰۰ نفر دیگر خوابگاه موردنیاز است.

شیخ‌زاده با بیان اینکه دانشگاه بجنورد پنج خوابگاه شامل ۲ خوابگاه برادران و سه خوابگاه خواهران دارد، گفت: ۴ خوابگاه از این تعداد ملکی و یک خوابگاه خودگردان است.

وی هزینه خوابگاه‌های ملکی در هر نیم‌سال را یک میلیون تومان اعلام و اضافه کرد: هزینه خوابگاه‌های خودگردان هم‌بسته به درجه خوابگاه بین ۵ تا ۶ میلیون تومان تعیین شده است.

رئیس دانشگاه دولتی خاطرنشان کرد: اولویت پذیرش دانشجو در خوابگاه بر اساس معدل دانشجو و فاصله منطقه زندگی دانشجو تا بجنورد است.

شیخ‌زاده ظرفیت خوابگاه‌های ملکی دانشگاه را یک هزار و ۷۰۰ نفر خواند و افزود: برای یک هزار و ۴۰۰ نفر دیگر خوابگاه موردنیاز است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امسال در ۴ رشته آموزش ریاضی و آموزش فیزیک مقطع کارشناسی به‌صورت مشترک با دانشگاه فرهنگیان دانشجو می‌پذیرند و رشته‌های مهندسی گیاه‌پزشکی، علوم و مهندسی باغبانی در دانشکده کشاورزی شیروان اضافه شده است، افزود: زیرساخت‌های موردنیاز رشته‌های جدید از گذشته وجود دارد و نیازی به تأمین زیرساخت جدیدی نیست.

وی با بیان اینکه صدور مجوز تأسیس رشته‌های جدید را با سخت‌گیری زیاد شورای گسترش آموزش عالی همراه است که این سخت‌گیری برای دانشگاه‌های دولتی به‌مراتب بیشتر است، ادامه داد: قبل از پذیرش در رشته‌های جدید باید هیات‌علمی مورد نیاز برای هر رشته تأمین شده باشد بنابراین برای این رشته‌ها مشکل هیات علمی وجود ندارد.

شیخ زاده با بیان اینکه در حال حاضرکتابخانه دانشگاه نیاز به توسعه بیشتری دارد، افزود: کتابخانه از نظر کیفیت و کمیت کتاب و فضا قابل‌قبول است اما نیاز به توسعه بیشتری دارد.

 

سال گذشته ۱۰۰ دانشجوی دانشگاه کوثر به‌خاطر مغایرت معدل و یا هزینه‌های خوابگاه های خودگردان از ادامه تحصیل بازماندند

رئیس دانشگاه کوثر در گفتگو با خبرنگار عصراترک  گفت: سال گذشته حدود  ۱۰۰ نفر ازمتقاضیان تحصیل در دانشگاه کوثر به دلیل مغایرت معدل و یا هزینه‌های خوابگاه های خودگردان  از ادامه تحصیل بازماندند.

محبوبه معین مقدس، رئیس دانشگاه کوثر با بیان اینکه دانشگاه کوثر در دفترچه انتخاب رشته فاقد خوابگاه دولتی نوشته شده است، اظهار کرد: با پیگیری دانشگاه 5 تا ۶ خوابگاه خودگردان با ظرفیت یک هزار و ۱۰۰ نفر آماده سازی شده که منتظر صدور مجوز از سوی شورای نظارت و دانشگاه بجنورد هستیم.

وی گفت: شورای نظارت هزینه‌های خوابگاه را از ۳ الی ۵ میلیون تومان برای هر ترم تعیین کرده است.

این مسئول با بیان اینکه متأسفانه تاکنون خیرین استان در حوزه تأمین نیازهای دانشگاه ورود نکرده‌اند، تصریح کرد: تنها همکاران دانشگاه به‌عنوان خیر در بنیاد خیریه مساعدت می‌کنند که امسال بیش از ۲۰ میلیون مساعدت از سوی همکاران انجام شد و چندین دانشجو به کمک خیرین دانشگاه امکان ادامه تحصیل را پیدا کردند.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم خیرین استان در حوزه آموزش عالی مساعدت کنند تا دانشجویان بااستعداد کم‌بضاعتی که به‌خاطر هزینه خوابگاه و هزینه ایاب‌وذهاب مجبور به انصراف از تحصیل می‌شوند از ادامه تحصیل باز نمانند.

معین مقدس گفت: علاوه بر رشته های موجود در سال گذشته، امسال در رشته‌های مطالعات زنان و خانواده در مقطع کارشناسی با ظرفیت ۲۰ نفر، رشته زیست شناسی سلولی مولکولی در مقطع ارشد ۱۰ نفر،رشته ریاضی مالی با ظرفیت ۱۰ نفر و ادبیات تطبیقی با ظرفیت۱۰ نفر پذیرش دانشجو داریم.

وی با بیان اینکه برای رشته‌های موجود تجهیزات کافی وجود دارد، اظهار کرد: قول تأمین اعتبار موردنیاز برای تجهیز آزمایشگاه دانشگاه را از محل بودجه سفر رئیس‌جمهور به استان گرفته‌ایم.

رئیس دانشگاه کوثر افزود: بیش از ۲۰ نفر در پروسه و فرایند جذب هیات علمی هستند که تا دو سال آینده جذب قطعی خواهند شد.

لازم به ذکر است دانشگاه دخترانه کوثر دومین دانشگاه تک جنسیتی کشور است که تحصیل در این دانشگاه رایگان است.

 

ضرورت ورود خیرین در حوزه دانشگاه‌ها

سید جلال لنگری، رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک با بیان اینکه  دانشجویان  این دانشگاه در اول مهر۱۶۳۷ نفر خواهد بود، اظهار کرد: در هفته‌های اخیر طی ابلاغیاتی سهمیه‌های جذب دوبرابر شد و جذب دانشجو در واحد خواهران  به  ۳۲۸ نفر و واحد برادران به ۴۸۱ نفر در رشته‌های آموزش ادبیات فارسی، جغرافیا، علوم اجتماعی، امور تربیتی و مشاوره رسید.

وی با بیان اینکه فقط ۹ هیات علمی امسال جذب خواهند شد، افزود:   تا رسیدن به حد استاندارد تعداد هیات علمی در دانشگاه فرهنگیان استان، فاصله بسیاری داریم که در این خصوص به  وزرات علوم درخواست دادیم.

لنگری با بیان اینکه امسال ۶۶۶ نفر دانشجو معلم در قسمت خواهران  و ۹۷۱ نفر در واحد برادران در حال تحصیل هستند، گفت: در خصوص خوابگاه، تا سال گذشته دو بلوک خوابگاهی وجود داشت که مهرماه امسال با صرف هزینه ۲ میلیاردتومانی  ۲ خوابگاه دیگر به تعداد ۱۲۰ نفر برای خواهران و ۲۰۰ نفر برای برادران افتتاح می‌شود.

این مسئول ادامه داد: در بخش کتابخانه در حال رایزنی هستیم تا توسعه بیشتری اتفاق بیفتد.

وی برای ساخت خوابگاه دانشجویی و تجهیز کتابخانه از خیرین استان تقاضای کمک و مساعدت کرد و افزود: بهتر است خیرین در حوزه دانشگاه‌ها ورود کنند و نیازهای دانشگاه بخصوص خوابگاه‌ها را تأمین کنند.

 

 

هزینه خوابگاه هر ترمی ۲ تا ۴ میلیون تومان

غلامرضا کاظمی، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک   اظهار داشت: صدور مجوز دانشجویان غیرایرانی  از وزارت علوم، صدور مجوز رشته پزشکی و رسیدن جمعیت دانشجویی دانشگاه  به ۱۱ هزار دانشجو و خروج از زیان دهی سه اقدام خوب و مهم اتفاق افتاده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در سال جاری است.

وی افزود: تمام سعی و تلاش دانشگاه بر افزایش کیفیت، مهارت و شغل آموزی و ارتقا سطح علمی دانشجویان است.

وی گفت: امسال ظرفیت پذیرش ۳۰ دانشجو در رشته پزشکی و ۲۰ دانشجو در رشته علوم دامپزشکی مقطع کارشناسی پیوسته گرفته شده است، امید است ظرفیت این رشته‌ها برای سال آینده افزایش پیدا کند.

این مقام مسئول ادامه داد: همچنین به دنبال اخذ مجوز برای رشته‌های دندان‌پزشکی، داروسازی و مقطع کارشناسی ارشد در رشته‌های پرستاری، مامایی و دکتری دامپزشکی هستیم.

کاظمی با بیان اینکه جهت اخذ این دو رشته طی یک سال ونیم بازرسان جهت بررسی زیرساخت‌ها به دانشگاه می‌آمدند، گفت: تجهیزات آزمایشگاهی، اعضای هیات علمی و کتابخانه این واحد تکمیل است.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد با اشاره به کمک خیرین به میزان ۲ میلیارد تومان برای تأمین تجهیزات موردنیاز این واحد ادامه داد:   کمبودهای جزئی در تأمین تجهیزات تا ماه آینده برطرف خواهد شد.

وی با بیان اینکه ظرفیت خوابگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد ۶۰۰ نفر است، افزود: مشکلی برای کمبود خوابگاه وجود ندارد و امسال ۲ میلیارد تومان هزینه تأسیسات خوابگاه شده است.

کاظمی با بیان اجاره‌بهای خوابگاه افزود: هر ۵ ماه هزینه خوابگاه  بین ۲ میلیون تومان تا ۴ میلیون تومان متغیر است.

وی در پایان گفت: از خیرین انتظار داریم در قسمت تجهیزات دانشگاه و سایر موارد مساعدت کنند.

تهیه و تنظیم گزارش: هدیه دهقانی

انتهای خبر/

خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک