دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۵/۵/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس سیاسی | کد خبر: ۲۸۶۱۸۶۵
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۱۷ - ساعت ۱۰:۵۹
در گفتگو با امام جمعه شیروان مطرح شد؛

جهاد تبیین برای جلوگیری از سیاه نمایی دشمن/اغتشاشات اخیر، اغتشاشات فضای مجازی است

امام جمعه شیروان گفت: سیاه‌نمایی و تاریک نمایی دشمن در فضای مجازی یک وجه تفاوتی را به وجود آورد که مقام معظم رهبری آن را تعبیر به جنگ شناختی و ادراکی کردند، جهاد تبیین برای امروز باید مدنظر باشد تا با ایجاد شبهه نوجوان و جوان ما با فریب به سمت اغتشاش و فتنه کشیده نشود.
جهاد تبیین برای جلوگیری از سیاه نمایی دشمن/اغتشاشات اخیر، اغتشاشات فضای مجازی است,

حجت الاسلام حسین تکمیلی در گفت و گو با خبرنگار عصر اترک در شیروان اظهار داشت: انقلاب اسلامی یک حقیقت نمایان و خورشید درخشانی در دوران معاصر است که در طول چهل و اندی سال عمر با برکت خود توانست صدایی متفاوت و پیامی متفاوت را که همان  پیام آزادی، استقلال، دین خواهی، عدالت و مبارزه با ظلم و ظالم و استکبار است را در دنیا منتشر کند.

 

فتنه اخیر متفاوت از فتنه های سال های 78 و 88 بود

وی گفت: انقلاب اسلامی دشمنی های متفاوتی را هم به تبع داشته است. فتنه های گوناگونی که تلاش شد در مقابل انقلاب اسلامی قرار بگیرد و یا جهت انقلاب را تغییر دهد، در مهر ماه 1401 و در روزهای اخیر اغتشاشات متعددی رقم خورد و به وجود آمد که در نوع خودش کم نظیر است و در مقایسه با نمونه‌های قبلی فتنه ها و اغتشاشات قبلی درجات بالاتری دارد.

امام جمعه شیروان با بیان اینکه ما فتنه های بزرگتری را شاهد بودیم، افزود: در فتنه ۷۸ و ۸۸ یکی از ویژگی های بارز آن ها صنفی بودن این فتنه ها بود یعنی گروهی به بهانه‌های مختلف (دانشجویی یا سیاسی) موجی از اعتراض را آغاز کردند و مخالفت هایی را به وجود آوردند و تبدیل به یک صحنه اعتراض، اغتشاش، تخریب کردند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان شیروان ادامه داد: در فتنه های قبل غالباً برخی از صنف های جامعه با تحریک عوامل مختلف داخلی و خارجی صحنه هایی از اغتشاش را به بهانه اعتراض به وجود آوردند، اما در فتنه مهر ماه دیدیم که فرا صنفی به نظر می رسید یعنی یک گروه خاص یا یک حزب خاص نبودند بلکه تلاش شده بود که فتنه به درون مردم کشانده شود. این را می توان تفاوت اصلی و شاخص این فتنه با فتنه های قبلی دانست.

حجت الاسلام تکمیلی در بیان تفاوت های این فتنه با فتنه های قبل اظهار داشت: تفاوت دوم اغتشاشات اخیر با اغتشاشات گذشته به خصوص اغتشاشات سال ۸۸ سطح سنی افراد و معترضین است. در این فتنه اخیر مشاهده شد که بخش آغاز کننده اغتشاشات، نوجوانان ما بودند که در فتنه های قبلی مشاهده نشده بود اما حضور نوجوانان دختر و پسر در صحنه اعتراضات اخیر تبدیل به اغتشاشات شد که یک رویکرد جدید و متفاوت بود.

وی ادامه داد: البته در سطح کشور وقتی دقت شد، دیدیم که حضور نوجوانان با تحریکات صورت گرفته و در هسته های اولیه رقم می‌خورد و ادامه اغتشاشات توسط افراد تعلیم دیده و آموزش دیده قرار می گرفت اما حضور نوجوانان دختر و پسر ما یک بعد جداکننده برای اغتشاشات اخیر بود که باید مورد توجه و بررسی بیشتر قرار گیرد.

امام جمعه شیروان تفاوت سوم را در نوع اعتراض دانست و بیان داشت:  اعتراضات اخیر غالباً پیرامون یکی از تعالیم دین بوده و تقریباً به سمت اصل دین کشیده شد ولی در فتنه های قبل برای مثال در فتنه ۸۸ اعتراضات متوجه سیستم سیاسی در کشور یا صنفی بود اما در این اغتشاشات مشاهده کردیم که خود اصل دین و دیانت نظام مقدس جمهوری اسلامی بهانه‌ای برای ایجاد اغتشاش شد لذا در صحنه اغتشاشات مشاهده شد که حمله زیاد به احکام دین و تعالیم دین در مقابل اصول دین صورت می گیرد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: یکی از تعالیم دین بحث حجاب بود که کشف حجاب علنی، توهین به احکام دین، آیات قرآن کریم، حمله به اصل دینداری و دیانت در اغتشاشات اخیر بود که این خود وجهی متفاوت و بعد سوم محسوب می‌شد. مجموع این تفاوت‌ها را می‌شود به عنوان تفاوت های آشکار فتنه های گذشته و فتنه اخیر در نظر گرفت.

حجت الاسلام تکمیلی تفاوت چهارم را استفاده گسترده از بستر فضای مجازی دانست و یاد آور شد: آنچه که ما قبل از این کمتر و محدودتر مشاهده کردیم فضای گسترده هجمات و حملات دشمن از بیرون در تحریک عوامل داخلی و بر ایجاد شبهه و انحراف فکری و پرسش ذهنی توسط فضای مجازی بود که شاید بتوان گفت اغتشاشات اخیر، اغتشاشات فضای مجازی بود.

وی ادامه داد: اکانت های بسیار متعدد فیک و استوری ها، توئیت ها و پیام های مختلف همه سمت و سوی ایجاد شبهه و البته تحریک به سمت اغتشاش و فتنه بود که این نکته را باید توجه داشت. اگرچه ممکن است این اغتشاشات فرو کش کند و کم شود ولی این شبهات سالهای سال در ذهن باقی بماند و برطرف کردن شبهات مثل برطرف کردن مین است که بعد از جنگ سالهای سال باقی می ماند.

 

همه باید جهاد تبیین کنند

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان شیروان خاطر نشان کرد: سیاه‌نمایی و تاریک نمایی دشمن در فتنه اخیر یک وجه تفاوتی را به وجود آورد که مقام معظم رهبری آن را تعبیر به جنگ شناختی و ادراکی کردند، همان پیش بینی بسیار حکیمانه ایشان که سال‌ها قبل بیان داشتند که وظیفه ما جهاد تبیین است. جهاد تبیین را برای امروز مدنظر داشتند و روزی که دشمن با سیاه نمایی و ایجاد شبهه و تحت تحریک های ذهنی و فکری جوان و نوجوان ما را فریب خواهد داد و به سمت اغتشاش و فتنه و رویارویی با اصل نظام مقدس جمهوری بکشاند.

امام جمعه شیروانگفت:  هدف اصلی اغتشاشگران ضربه به اصل انقلاب اسلامی بود لذا قطعاً اینجا نماد و نشانه اعتراضات عمومی و منطقی مردم دیده نشد بلکه به دنبال تضعیف چهره انقلاب اسلامی و اگر بتوانند از بین بردن و اگر بتوانند تجزیه کشور و یا برگشت افراد مفسد و جنایت کاری مثل منافقین، سلطنت طلب ها، کموله و امثال آن به سطح جامعه بوده و هست.

حجت الاسلام حسین تکمیلی افزود: قطعاً دشمن نخواهد توانست حرکت این انقلاب را متوقف کند اما با این فتنه و امثال این فتنه سرعت حرکت قطار انقلاب را کند خواهد کرد و این یک دستاورد برای دشمن و آسیبی برای ماست اما بنده معتقدم که مهمترین دستاورد ای که دشمن در اینجا به دست آورد و برای ما زنگ خطری است و توجه ما را باید بیشتر کند مشوش کردن اذهان مردم به خصوص جوانان و نوجوانان است.

وی ادامه داد: دشمن از بستر فضای مجازی استفاده کرد و ذهن ها را مسموم کرد، اگرچه این اغتشاشات تمام خواهد شد اما این آسیب هایی که در فکر و ذهن و روح مردم ایجاد شد، این جنگ شناختی و ادراکی که دشمن پیش گرفت و موجب شد افرادی دچار شبهات متعدد و عمیق شوند یک اتفاق نامیمون و نامبارک است یک دستاوردی برای دشمن است و آسیبی برای ماست.

تکمیلی تاکید کرد: البته ما وظیفه داریم به فرمایش مقام معظم رهبری عمل کنیم و آن جهاد تبیین است باید همه ورود پیدا کنند صاحب نظران، صاحب قلم ها، هنرمندان، مداحان و ... باید  ورود کنند و تبیین واقعیت انقلاب اسلامی را داشته باشند.  انقلاب اسلامی یک حرکت منحصر به فرد و نمونه و بزرگ در تاریخ بشر است این حقیقت را نباید بگذاریم دشمن تیره و تار کند و خراب جلوه دهد.

 

انقلاب اسلامی نقش مهم و تعیین کننده تری نسبت به گذشته پیدا کرده است

امام جمعه شیروان گفت: با توجه به پیشگویی های مقام معظم رهبری و شواهد متعددی که در اغتشاشات اخیر وجود داشت مشخص می‌شود که این یک سناریوی از قبل تعیین شده بود و برنامه ریزی برای اینکه به گونه ای قوت و اقتدار جمهوری اسلامی را خدشه دار کند و جلوی پیشرفت ها را بگیرند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در دولت جدید جمهوری اسلامی از برخی از نقص های قبلی جلوگیری شد از جمله نشستن و وقت تلف کردن در معاهده برجام تبدیل شد به یک فرصت فعالانه،  از طرفی نقص‌ها و اشکالاتی اقتصادی رو به بهبودی رفت، اصلاح نظام ارزی کشور، ارتباط گرفتن با قدرت های قوی منطقه و مبادلات اقتصادی متعدد این خودش یک عامل بسیار مهمی بود که سرعت حرکت انقلاب اسلامی بیشتر شود.

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان شیروان اظهار داشت: از طرفی مشکلات متعدد اقتصادی و جنگ  اوکراین موجب یک چالش جدی در کشورهای اروپایی و آمریکا شده بود همه این عوامل موجب شد که انقلاب اسلامی نقش مهم و تعیین کننده تری نسبت به گذشته پیدا کند در چنین شرایطی برای آنکه بتوانند جلوی حرکت انقلاب اسلامی را بگیرند یکی از سناریوهای تعریف شده آنها این بود که دامن بزنند به جنگ‌های داخلی و اختلافات داخلی، هم آمدند ذهنیت ها را از ضعف های خود منصرف کنند و همین که بتوانند سرعت انقلاب اسلامی را به‌گونه‌ای کند کنند.

 امام جمعه شیروان ادامه داد: لذا دشمنان با برنامه‌ریزی مشخصی به دنبال ایجاد نارضایتی و اعتراضات عمومی یا به تعبیری اغتشاش و فتنه بودند که اگر بتوانند از بستر اغتشاشات هم به تجزیه کشور و هم جنگ های بیرونی را رقم بزنند البته شواهدی هم وجود دارد که فوت یک خانم شروع ناخواسته این سناریو بود که باعث دستپاچگی دشمن شده که با این سرعت این برنامه را که مد نظر داشتند عملی کنند را به اجرا رساندند.

 

صحنه اغتشاشات قطعا صدای مردم نبود

وی ادامه داد:  آنچه که حقیقت دارد را می شود از دل این اعتراضات اشاره به برخی مشکلات کشور کرد اما صحنه اغتشاشات قطعاً صدای مردم نبود. مردم اگرچه نسبت به مسائل اقتصادی گله مند بودند و مسببین اصلی را باید مجازات کرد و باید اصلاح سریع وضعیت اقتصادی داشت اما قطعاً خط مردم از این اغتشاشات جدا بود و دیدیم که بعد از فاصله زمانی کوتاهی توده مردم از این اغتشاشات جدا شدند. یکی از شواهدی که نشان می دهد این اغتشاشات صدای مردم نیست این است که قبل از این قضیه در بحث اصلاح نظام ارزی با آنکه شوک بزرگی بر اقتصاد کشور وارد می شد مردم همراهی کردند و با تبیین ای که صورت گرفت غالب مردم آن را پذیرفتند و همراهی کردند.

وی تصریح کرد:  اما اغتشاشاتی که با فوت یک خانم آغاز شد، بهانه ای شد که بحث اقتصادی هم پیش کشیده شود ولی در کوتاه زمان مشاهده شد که حرکت دشمن به سمت دیگری رفت و دیگر صدای مردم نسبت به مسائل اقتصادی و یا حتی نسبت به مسئله فوت یک شخص بود و تبدیل شد به شعارها بر علیه اصل نظام، اصل انقلاب و اصل اسلام و شعار تجزیه طلبی و پرچم های تجزیه طلبی در بین منافقین و دشمنان داخلی و خارجی دیده شد.

وی گفت:  پرچم سلطنت‌طلبان، همجنسگرایان،فمنیست، کموله ها و ... نشان داد که بسیاری از اینها منتظر فرصت بودند تا کینه خود را نسبت به نظام عملی کنند و فرصتی برای اینها در این شرایط مهیا شد. قطعا از عموم مردم همراه این اغتشاشات نبودند.

 

نیروی انتظامی با صلابت و بزرگواری ایستادگی کرد

امام جمعه شیروان در مورد شب 30 شهریور و آشوب شیروان گفت: در شیروان همزمان با شهرهای دیگر، ضد انقلاب فراخوان داده بود و با توجه به شرایط کشور و وضعیت موجود، نهادهای امنیتی و نظارتی در شهرستان شیروان این موضوع را بررسی کردند و برآوردی هم داشتند که باید مراقبت و مواظبت شود که اگر فراخوانی هم وجود دارد سمت و سوی خطا و انحراف و اغتشاش را ایجاد نکنند اما به نظر می رسید که آن شب فراتر از آن فراخوان، برنامه ریزی و طراحی قبلی نیز وجود داشت و با جمع اندکی از دخترانی که شعار می دادند کار آغاز شد.

حجت الاسلام تکمیلی افزود: آن شب شعار های نامناسب نسبت به مسائل مختلف که در کشور وجود دارد به مسئولین اسلام، انقلاب و .... دادند ناگهان جمعیت ۲۰ نفره تبدیل  به جمعیت ۳۰۰ الی ۴۰۰ نفره شد. در حین شلوغی که به نیروی انتظامی اهانت شد، نیروی انتظامی با صلابت و بزرگواری در مقابل این ها ایستاد ولی کم کم حال و هوای اعتراضات تبدیل به اغتشاشات شد.

وی گفت: آن چه که در شیروان مشهود بود، افراد غریبه ای هم در بین مردم بودند و به تحریک جوانان می پرداختند از جاهای مختلف با پلاک های مختلف که مشاهده شده بودند این اغتشاش را مدیریت کردند و به سمت و سوی مختلف بردند هم به تخریب اموال عمومی، ادارات و هم تخریب مکان های مقدس مثل مسجد و حوزه علمیه اهانت و جسارت شد که البته با حضور به موقع نیروهای انتظامی، امنیتی و بسیج نهایتاً اغتشاش خاتمه پیدا کرد اما متأسفانه این اغتشاش خسارت زیادی را برای مردم ایجاد کرد.

 وی خاطر نشان کرد: مطالبه مردم از آن روز تا کنون این بوده که باید با شدت و حدت با اغتشاشگران برخورد شود و البته در این بین هم افرادی بودند که فریب خورده و می‌توان با رافت اسلامی با آنها مواجه شد.

 

اعتراض یعنی بیان نقد و انتقاد در رعایت ادب و حقوق

امام جمعه شیروان مطرح کرد: اعتراض با اغتشاش متفاوت است. حق هر شهروند این است که اگر فسادی را دید و یا نقدی را داشت در سطح مدیران و مسئولان باید اعلام کند  اتفاقاً این خودش سیره اهل بیت علیه السلام است در زمان امیرالمومنین، خود حضرت آنجایی که زمینه را فراهم می دید اعتراض خودش را بیان می‌کرد.

وی گفت: اصحاب حضرت این سیره را داشتند، اباذر شخصی بود که زبان تند و تیزی داشت و نسبت به فساد برخی از مدیران آن زمان سخن می‌گفت و گاهی توسط مدیران تبعید هم می‌شد. لذا اعتراض یعنی بیان نقد و انتقاد- البته در اعتراض اصولی هم وجود دارد و آن رعایت ادب، احترام و حق و حقوق و است بنده اگر به مدیری هم اعتراض دارم باید منطقی و با ادب و احترام اعتراضم را بیان کنم تا به نتیجه برسد.

 

فضای مجازی ما یک بستر آسیب پذیر است

حجت الاسلام تکمیلی اشاره کرد: همانطور که مشاهده کردیم این فتنه یکی از تفاوت هایش این بود که بر بستر فضای مجازی بود و بستر فضای مجازی ما یک بستر را آسیب پذیر است. دشمن از خللی که در فضای مجازی وجود دارد از سفره هایی که وجود دارد بر علیه منافع ملی ما، امنیت ملی و فرهنگ ما اقدام می‌کند و علت آن هم مشخص است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان شیروان افزود: فضای مجازی که امروز رایج است و در اختیار ما قرار گرفته است ابزار دشمن است گویا ما ابزاری را از دشمن به امانت گرفتیم و با همان ابزار کار می کنیم و دشمن هرگاه اراده کند از همین ابزار بر علیه ما استفاده می کند،  اینستاگرام توییتر، واتس اپ و تلگرام ابزاری هستند که ما هیچ گونه حق مالکیتی بر آنها نداریم سرور های آنها در اختیار دشمن است و آن طور که بخواهد افکار را مدیریت می‌کند.

امام جمعه شیروان تصریح کرد: اینستاگرام آنقدر خباثت دارد که اگر کسی عکس سردار دلها را استوری کند پیج آن محدود می‌شود اگر کسی نام شهید و شهادت را تکرار کند محدود می‌شود اما اگر کسی کوکتل مولوتوف را آموزش دهد با آن کاری ندارد و این خیلی عجیب است پس مشخص است که دستهای خبیثی پشت این ابزارها وجود دارد و در این فضا ما موفق نخواهیم شد مگر بحث استقلال مان را که یکی از شعار های انقلاب اسلامی هست را در فضای مجازی دنبال کنیم.

 

باید فضای مجازی را بومی سازی کنیم

امام جمعه شیروان عنوان کرد: ما باید در فضای مجازی مستقل باشیم و روی پای خودمان بایستیم اینجا لازم است عرض کنم که این وضعیتی که ما در فضای مجازی داریم که به تعبیر مقام معظم رهبری و ولنگاری است هیچکدام از کشورهای دنیا ندارند حتی کشورهای اروپایی هم حاضر نیستند که اینطور اینترنت را در اختیار بقیه قرار بدهند لذا در دورانی که قرار داریم دوران اطلاعات است.

حجت الاسلام تکمیلی یادآور شد: جنگ، جنگ اطلاعات است یعنی هرکس اطلاعات یک کشور را داشته باشد می تواند این کشور را مدیریت کند و ما داده های مان را در اختیار دشمن قرار دادیم و دشمن بر علیه ما اقدام می‌کند لذا بنده معتقدم که باید با قدرت و با دقت و درایت  فضای مجازی را بومی‌سازی کنیم و محیط امن برای فعالیت اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در اختیار مردم قرار دهیم اگر ما بومی سازی فضای مجازی را انجام دهیم قطعاً جلوی فتنه ها را می توانیم  بگیریم.

انتهای پیام/حق بین

خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک