حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/11/17 شمسی | 2025/02/05 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
احداث پالایشگاه GTL شیروان با حمایت صندوق توسعه
مدیرعامل پروژه عظیم GTL شیروان خبر داد:

احداث پالایشگاه GTL شیروان با حمایت صندوق توسعه

مدیرعامل پروژه عظیم GTL شیروان گفت: با پیگیری‌های نماینده شهرستان شیروان این مرکز در حال انجام کارهای عمرانی پروژه است، توسط صندوق توسعه ملی نیز مورد حمایت قرار گرفته ولی متاسفانه تاکنون در سیر اداری بانک عامل متوقف مانده است.

نورالله نیازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، ضمن تشکر از تلاش‌ها و پیگیری‌های عباس قدرتی، نماینده شهرستان شیروان برای رفع موانع این پروژه، اظهار داشت: با وجود مشکلات فراوان و فشارها همچنان پروژه را فعال نگه داشته‌ایم و فعالیت‌های عمرانی را با جدیت دنبال می‌کنیم.

وی ادامه داد: امیدواریم قبل از سال جدید موانع قانونی رفع شود چراکه  ما چیزی جز رفع موانع قانونی و همراهی آنها نمی‌خواهیم زیرا این پروژه به دولت، بازسازی کشور و آبادانی شیروان کمک خواهد کرد که اگر مانند گذشته بار دیگر درگیر بروکراسی اداری شویم، دوباره پروژه متوقف خواهد شد.

نیازی در ارتباط با تسهیلات این پروژه افزود: منبع تسهیلات ما صندوق توسعه ملی است و به غیر از آن هیچ بانکی حاضر نیست و حتی قادر نخواهد بود چون بخشی از اعتبارات ما ارزی است و خرید تجهیزات از بازار خارجی انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: به دلیل تخصیص نیافتن اعتبارات از محل صندوق توسعه از مسیر بانک عامل، پروژه ۱۵ سال عقب افتاده است.

مدیرعامل پروژه GTL شیروان با گلایه از کارشناسان گفت: بعضی از کارشناسان موانع اجرایی کار هستند و اگر بخواهیم به گفته رئیس جمهور که از رفع مشکلات بخش خصوصی و فراهم کردن بستر و نوکری برای آنان بنگریم، می‌بینیم کهاین کارشناسان حتی آقایی نیز برای ما نکرده‌اند.

نیازی افزود: برای اجرای پروژه GTL از سال ۸۵ تاکنون بالغ بر صدها میلیارد تومان هزینه شده است، چراکه از دلار ۹۰۰ تومانی با دانش فنی در خارج از کشور با مبلغ ۲ و نیم میلیون یورو قرارداد داریم تا الان که با دلار ارزش روز افزون در تقابل هستیم.

وی با بیان اینکه کارگاه ما فعال است و تنها خواسته ما این است که نگذارند این پروژه متوقف شود، افزود: با این تورم افسار گسیخته عمدا اراده گران‌سازی را به اجرا گذاشته‌اند و دست تولیدکننده را در مضیقه قرار داده‌اند و این قابل توجیه نیست زیرا بخش خصوصی هم توان آن تا حدودی است، امیدواریم با نصب سوله‌های سنگینی که از اسفراین خریداری شده ۳۲ درصد فعالیت پروژه را تا سال آینده به ۸۰ درصد برسانیم.

مدیر عامل پروژه GTL شیروان در ارتباط با پروژه جانبی و اصلی این اقدام گفت: پروژه اصلی همانGTL است و پروژه‌های جانبی آن هزینه‌های کمتری دارد که امیدواریم با کمک اداره جهاد کشاورزی در راستای تامین امنیت غذایی کشور طبق رهنمود مقام معظم رهبری، دو کود که سولفات پتاسیم و سولفات آمونیوم را تامین کنیم که بسیار برای کشاورزی مفید است و به‌ جای کودهای اوره دار که سبب بیماری مردم و نیتراته شدن زمین و آب می‌شود از آن استفاده کنیم، اما هیچ حمایتی نشدیم.

وی تاکید کرد: اگر موانع را از سر راه بردارند ۳ پروژه‌ی گازوئیل پاک، سولفات پتاسیم و سولفات آمونیوم را در دو سال آینده به بهره‌برداری می‌رسانیم.

نیازی گفت: تولید ۴۵ هزار تن سولفات آمونیوم و ۳۰ هزار تن سولفات پتاسیم در سال توان تولیدی ما خواهد بود که تا یک هزار بشکه در روز نیز ظرفیت خواهیم داشت و اگر تسهیلات بیشتر باشد ظرفیت روزانه ما نیز بیشتر خواهد بود.

وی تصریح کرد: تولید گازوئیل پاک از گاز طبیعی که در شبکه سراسری جریان دارد انجام می‌شود و برای تولید هر یک لیتر گازوئیل، ۱/۸ دهم متر مکعب گاز نیاز است که با هر ۱۰۰ متر مکعب گاز یک بشکه گازوئیل پاک تولید خواهد شد و به ازای هر بشکه گازوئیل نیز یک بشکه آب خالص تولید می‌شود که در صنعت به عنوان آب مقطر از آن استفاده خواهد شد و نتیجه بر این است که پروژه‌ای بسیار مفید و موثر برای کشور است.

مدیرعامل پروژه GTL شیروان در پایان خاطر نشان کرد: به عنوان سرمایه‌گذار این پروژه با وجود شنیدن شایعات فراوان باز هم پای کار ایستاده‌ام و نیروهای متخصص نیز از دانشگاه‌های معتبر کشور در این پروژه وجود دارد و مشکل اصلی ما تسهیلات از صندوق توسعه ملی است که فلسفه وجودی آن نیز برای زیرساخت و توسعه کشور بوده نه هزینه‌های جاری دولت بنابراین از آنان خواستاریم به وعده‌های خود عمل کنند تا این پروژه به نتیجه برسد.

GTL فرایند تبدیل و پالایش گاز طبیعی و یا هیدروکربن‌های گازی دیگر به زنجیره‌های بزرگتر هیدروکربنی مانند بنزین و سوخت دیزل است.

انتهای خبر/ سیده معصومه علوی 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.