دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۴/۲۹/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس اجتماعی | کد خبر: ۲۸۷۹۲۲۰
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۲۷ - ساعت ۹:۰
کارشناس سلامت سالمندان در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی:

رژیم غذایی صحیح به بهبود سلامت سالمندان کمک می‌کند

کارشناس سلامت سالمندان در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تغییرات سالمندی و تأثیر آن بر نیازهای تغذیه‌ای را مطرح و بیان کرد: انتخاب رژیم غذایی مناسب می‌تواند به بهبود سلامت در دوره سالمندی کمک کند.
رژیم غذایی صحیح به بهبود سلامت سالمندان کمک می‌کند,

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری «عصر اترک» به نقل از روابط‌عمومی علوم پزشکی خراسان شمالی، محدثه معصومی با اشاره به اینکه برخی عوامل می‌تواند بر روی نیازهای تغذیه‌ای سالمندان و انتخاب آنها تأثیرگذار باشد، افزود: مشکلات پزشکی در سالمندان ازجمله این عوامل هستند که رژیم غذایی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند.

 
 وی به برخی از این مشکلات اشاره و عنوان کرد: مشکلات دندانی می‌تواند باعث اختلال در جویدن و بلعیدن غذا شود و در نتیجه، حفظ رژیم غذایی سالم را با مشکل مواجه کند که راه‌حل آن استفاده از دندان‌های مصنوعی مناسب و یا تغییر قوام غذا از جمله تهیه غذاهای پوره شده برای سالمند است.

 
 این کارشناس مسئول به کاهش احساس تشنگی در سالمندان اشاره و بیان کرد: سالمندان کمتر تشنگی را احساس می‌کنند و این مسئله به همراه کاهش توانایی کلیه‌ها در حفظ مایعات بدن، می‌تواند منجر به کم‌آبی در سالمند شود.

 
 معصومی ادامه داد: در حدود سن ۶۰ سالگی، اندازه و تعداد جوانه‌های چشایی کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه، آستانه چشایی بالاتر می‌رود، به‌عبارت‌دیگر، باید طعم غذاها قوی‌تر باشد تا سالمند آنها را حس کند، بسیاری از سالمندان توانایی خود را در درک طعم‌های شور، ترش، شیرین و تلخ تا حدود زیادی از دست می‌دهند و ترجیح می‌دهند شکر و نمک بیشتری به غذای خود اضافه کنند تا طعم شیرین و شور را حس کنند.


 وی افزود: از طرفی، در سالمندان به‌تدریج قدرت درک بو نیز کاهش پیدا می‌کند و این مشکل می‌تواند بر روی علاقه آن‌ها به غذاخوردن اثر بگذارد. مشکلات چشایی و بویایی می‌تواند بر روی ترشح آنزیم‌های گوارشی در دهان، معده و لوزالمعده نیز تأثیر منفی بگذارد و منجر به مشکلات گوارشی در سالمند شود.

 
 کارشناس سلامت سالمندان در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ذکر کرد: علاوه بر روند معمول کاهش قدرت حواس چشایی و بویایی در سالمندان، ابتلا به برخی بیماری‌ها و مصرف داروها در این گروه سنی نیز می‌تواند این مشکلات را تشدید کنند.

 
وی با بیان اینکه حس گرسنگی و سیری، تحت‌تأثیر پیام‌هایی است که به مغز ارسال می‌شود، خاطرنشان کرد: بسیاری از این پیام‌ها تحت‌تأثیر سالمندی قرار گرفته و باعث تغییر اشتها می‌شوند. البته این پیام‌ها می‌توانند در شرایط بیماری و مصرف داروها که در سالمندی شایع است نیز تغییر کرده و با وجود کمبودهای غذایی و تغذیه‌ای موردنیاز در سالمند، مانع از ایجاد گرسنگی و اقدام برای دریافت مواد غذایی به مقدار کافی شود.

 
 معصومی عنوان کرد: باید توجه داشت که در بسیاری از سالمندان، (من گرسنه نیستم، پس نباید غذا بخورم)، یک باور نادرست است که می‌تواند کاهش دریافت مواد غذایی را به دنبال داشته باشد. تبدیل غذاخوردن به یک عادت مفید و لذت‌بخش، مصرف وعده‌غذایی یا میان‌وعده هر دو تا سه ساعت یکبار و مصرف مکمل‌های پروتئین بین وعده‌های غذایی، می‌تواند در پیشگیری از کاهش دریافت مواد غذایی در سالمندان تأثیر داشته باشد.

انتهای خبر/ رحمانی

خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک