دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۴/۲۹/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس اقتصادی | کد خبر: ۲۸۷۹۱۶۳
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۲۴ - ساعت ۸:۸
عضو شورای ملی زعفران تأکید کرد:

۹۰ درصد زعفران دنیا را تأمین می‌کنیم

عضو شورای ملی زعفران گفت: باتوجه‌به مشکلات متعدد صادرات ناشی از بازگشت ارز به سامانه نیما میزان صادرات کاهش و در مقابل قاچاق افزایش‌یافته است، در حالیکه با رفع مشکلات بازگشت ارز، قاچاق زعفران دیگر صرفه اقتصادی ندارد.
۹۰ درصد زعفران دنیا را تأمین می‌کنیم,

به گزارش عصراترک  علی حسینی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به تأثیر تنش‌های سرمایی و گرمایی در تولید زعفران اظهار کرد: به دلیل تنش‌های سرمایی و گرمایی تولید زعفران در سال جاری در سه استان عمده تولیدکننده این محصول یعنی خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی ۴۰ تا ۶۰ درصد کاهش‌یافته است.


وی افزود: طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی ۱۲۳ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران در کشور در سه استان مذکور وجود دارد که از این میزان باید حداقل ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن و در عالی‌ترین شرایط ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ تن زعفران تولید شود، ولی آمارها کمتر از این مقدار را نشان می‌دهد.

عضو شورای ملی زعفران تصریح کرد: به‌عنوان یک فعال در این بخش معتقدم که در بخش زعفران باید آموزش‌های لازم کاشت، داشت و برداشت داده شود. اینکه هنوز نمی‌دانیم چقدر، در چه زمانی، با چه پیازی، در چه عمقی بکاریم و چه زمانی آبیاری کنیم باعث می‌شود تولید دچار نوسان باشد و کوچک‌ترین تنش نیز آن را تحت‌تأثیر قرار دهد.

 وی تصریح کرد: وظیفه وزارت جهاد کشاورزی آموزش است که متأسفانه این بخش هنوز مغفول مانده است.

 حسینی با بیان اینکه زعفران ایران ۸۰ تا ۹۰ درصد نیاز بازارهای خارجی را تأمین می‌کند، گفت: برای صادرات سخت‌گیری‌هایی وجود دارد و گفته می‌شود که صادرکنندگان باید ارز حاصل از صادرات را به‌صورت نیمایی بازگردانند و برای بازگشت ارز تعهد بدهند این در حالی است که صادرکنندگان کارتن، کیسه، زعفران، جعبه بسته‌بندی و... خود را با ارز آزاد خریداری می‌کنند. در مقابل اما قاچاقچیان هیچ مشکل و مانعی ندارند.
به‌عبارت‌دیگر باتوجه‌به مشکلات متعدد صادرات ناشی از بازگشت ارز به سامانه نیما میزان صادرات کاهش و در مقابل قاچاق افزایش‌یافته است، درحالی‌که با رفع مشکلات بازگشت ارز، قاچاق زعفران دیگر صرفه اقتصادی ندارد.

 وی در پایان گفت: تولید ما دچار مشکل است. وقتی تولید مشکل دارد نمی‌توانیم به فکر صادرات باشیم. در قدم اول باید تولید را درست کنیم؛ زیرا تا تولید نباشد صادرات معنایی ندارد و این مهم نیز با آموزش و برنامه‌ریزی اصلاح خواهد شد.

 انتهای خبر/

 

خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک