مهیار مشایخی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی«عصراترک» اظهار کرد: طی سه سال اخیر، صنایع در نیمه اول سال با مسئله قطعی برق و در نیمه دوم سال نیز با قطعی گاز مواجه بودهاند.
وی گفت: هرچند که در نیمه دوم امسال صنایع استان تجربه قطعی برق داشتهاند، بااینوجود هنوز از سوی کمیته ملی انرژی کشور هیچ مصوبهای برای قطعشدن برق صنایع را دریافت نکردهایم.
معاون امور صنایع سازمان صمت خراسان شمالی افزود: در نیمه دوم امسال (از مهر تا آبان) هنوز قطعی برق برای صنایع استان اتفاق نیفتاده است.
وی در ادامه با تأکید بر این نکته که صنایع بزرگ و کوچک استان برای عبور از بحران قطعی برق باید بهسوی خود تامینی برق بروند و در این زمینه سرمایهگذاری کنند، اعلام کرد: این رویکرد در صنایع بزرگ استان وجود دارد که در این راستا، مجتمع پتروشیمی خراسان توانسته است نیروگاه تأمین برق با سوخت گاز را برای چرخه تولید خود ایجاد و فعال کند.
مشایخی به سه صنعت بزرگ دیگر استان شامل مجتمع صنعتی آلومینای جاجرم، مجتمع صنعتی فولاد و کارخانه لوله گستر اسفراین نیز اشاره و عنوان کرد: این سه صنعت نیز از شبکه ملی توزیع برق کشور، تأمین برق خود را انجام میدهند.
وی خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد برق مصرفی بخش صنعت استان توسط مجتمع صنعتی آلومینای جاجرم مصرف میشود.
معاون امور صنایع سازمان صمت خراسان شمالی افزود: برق مصرفی این مجتمع صنعتی ۱۶۰ مگاوات است.
وی بیان کرد: این مجتمع صنعتی درصدد برآمده است که ۱۳۰ مگاوات از برق موردنیاز خود را با ایجاد نیروگاهی با سوخت گاز و ۳۰ مگاوات دیگر از برق موردنیاز خود را با ایجاد نیروگاه خورشیدی مرتفع کند.
مشایخی اعلام کرد: بااینوجود، به علت اینکه مجتمع صنعتی آلومینای جاجرم همچنان در فهرست واگذاری به بخش خصوصی است، برای اجرای این دو نیروگاه تولید برق خود باید مجوز سازمان ایمیدرو را دریافت کند تا بتواند برای انجام این طرح تسهیلات دریافت کند.
وی افزود: اخذ مجوز از ایمیدرو همچنان در حال پیگیری است.
معاون امور صنایع سازمان صمت خراسان شمالی یادآور شد: این مسئله برای مجتمع صنعتی فولاد و کارخانه لوله گستر اسفراین که در فهرست واگذاری به بخش خصوصی هستند نیز جاری است.
وی در ادامه به کارخانه سیمان بجنورد نیز اشاره و اظهار کرد: مشعلهای کورههای این کارخانه با سوخت گاز کار میکند و سوخت جایگزین این کارخانه در زمان قطعی گاز، گازوئیل و مازوت هستند که طی چند سال گذشته به موقع تامین شدهاند.
مشایخی تصریح کرد: این کارخانه برای تامین سوختهای جایگزین (گازوئیل و مازوت) دغدغه ندارد، با این وجود، برای تامین برق دغدغه دارد.
وی درباره تامین برق شهرک صنعتی گرمه که صنعت پایین دستی مجتمع صنعتی آلومینای جاجرم در آن مستقر است نیز عنوان کرد: دغدغه نخست این شهرک که استقرار پستهای برق بودند تا چهار مگاوات برق مورد نیاز آن رفع شود، اجرایی و حل شد.
معاون امور صنایع سازمان صمت خراسان شمالی افزود: با این وجود، این شهرک در زمان ناترازی برق، با این چالش رویرو میشود که باید برای آن تدبیر کرد.
انتهای خبر/قهرمانی
0 نظر