حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1404/04/10 شمسی | 2025/07/01 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
زیستگاه‌های طبیعی خراسان شمالی در محاصره خشکسالی
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان عنوان کرد:

زیستگاه‌های طبیعی خراسان شمالی در محاصره خشکسالی

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان خراسان شمالی گفت: تقریباً تمامی زیستگاه‌های طبیعی خراسان شمالی از اثرات خشکسالی آسیب دیده‌اند، که شدت آسیب‌ها در مناطق مختلف استان متفاوت است.

 رضا شکاریان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «عصراترک» با بیان اینکه تقریباً تمامی زیستگاه‌های طبیعی خراسان شمالی از اثرات خشکسالی آسیب دیده‌اند، اعلام کرد: شدت آسیب‌ها در مناطق مختلف استان متفاوت است.

 به گفته وی، نواحی مرکزی و جنوبی استان بیش از سایر مناطق و به‌ویژه در مقایسه با ارتفاعات شمالی، تحت‌تأثیر خشکسالی و کاهش بارش‌ها قرار گرفته‌اند.

 وی با اشاره به تأثیرات اقلیمی بر حیات‌وحش، افزود: بررسی دقیق اثر خشکسالی بر جمعیت پرندگان و پستانداران نیازمند مطالعات علمی بلندمدت است، چرا که گونه‌های مختلف، رفتار متفاوتی در برابر تنش‌های محیطی مانند خشکسالی از خود نشان می‌دهند.

 مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان شمالی، اضافه کرد: بااین‌حال، تغییرات محسوس در زیستگاه‌ها و منابع غذایی، احتمال کاهش جمعیت یا جابه‌جایی برخی گونه‌ها را افزایش داده است.

 این مسئول درباره روند خشک‌شدن تالاب‌ها و آبگیرهای طبیعی گفت: کاهش بارندگی‌ها، افت جریان رودخانه‌هایی مانند اترک و کال‌شور، و کاهش حجم آب سدها باعث شده روند آبگیری تالاب‌ها و زیستگاه‌های آبی به‌شدت کند یا متوقف شود. این روند، زیستگاه گونه‌های وابسته به منابع آبی را در معرض تهدید قرار داده است.

 وی همچنین با اشاره به افزایش دمای استان و تأثیر آن بر مراتع و جنگل‌ها هشدار داد: رابطه مستقیمی میان افزایش دما و افزایش وقوع حریق‌های طبیعی وجود دارد.

 شکاریان تأکید کرد: افزایش گرما موجب خشکیدگی سریع‌تر پوشش گیاهی می‌شود و طبیعت را مستعد آتش‌سوزی‌های گسترده‌تر و شدیدتر می‌کند.

 وی در ادامه درباره تأثیر تغییرات اقلیمی بر تنوع گیاهی خراسان شمالی اظهار کرد: اگرچه تاکنون مطالعه جامعی برای شناسایی دقیق گونه‌های در معرض تهدید انجام نشده، اما ادامه روند خشکسالی می‌تواند منجر به نابودی یا جابه‌جایی گونه‌های گیاهی خاص در آینده نزدیک شود.

 مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان شمالی، با اشاره به اقدامات این اداره‌کل در پروژه‌های سازگاری با تغییر اقلیم، گفت: سند «سازگاری با کم‌آبی» در استان در حال اجراست و اداره‌کل محیط‌زیست نیز با اجرای طرح‌هایی مانند بهسازی چشمه‌ها، احداث آبشخور، بندهای خاکی و استخرهای ذخیره آب، در جهت تأمین آب پایدار برای حیات‌وحش گام برداشته است.

 شکاریان با بیان اینکه تاکنون مورد مشخصی از مهاجرت زیستی یا تغییر زیستگاه گونه‌ها مشاهده نشده، افزود: اگر روند اقلیمی موجود ادامه یابد، بروز این پدیده دور از انتظار نخواهد بود.

 وی همچنین تصریح کرد: منابع مالی مقابله با آثار تغییر اقلیم فعلاً از محل منابع ملی و استانی تأمین می‌شود و جذب منابع بین‌المللی نیازمند برنامه‌ریزی و پیگیری بیشتر است.

 

انتهای خبر/ 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!