حالت تاریک
  • دوشنبه, 1403/11/01 شمسی | 2025/01/20 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
تمرکز «همگام با کشاورز» محصولات راهبردی است
مسئول بسیج جامعه کشاورزی راز و جرگلان:

تمرکز «همگام با کشاورز» محصولات راهبردی است

مسئول بسیج جامعه کشاورزی شهرستان راز و جرگلان با اشاره به اینکه طی سال زراعی ۱۴۰۲ الی ۱۴۰۳ حدود ۱۷ هزار از مجموع اراضی استان خراسان شمالی تحت پوشش طرح همگام با کشاورز قرار گرفته، گفت: تمرکز در این طرح محصولات راهبردی گندم و جو است.

محمد رضازاده در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» در رابطه با اجرایی‌شدن طرح همگام با کشاورز و ارتقای بهره‌وری تولیدات کشاورزی گفت: حدود سه سال زراعی است که همکاری در این طرح را در جایگاه کارشناس کشاورزی آغازه کرده‌ام.

مسئول بسیج جامعه کشاورزی شهرستان راز و جرگلان خاطرنشان کرد: در مجموع با حدود ۸۰ کارشناس طی سال زراعی ۱۴۰۲ الی ۱۴۰۳ حدود ۱۷ هزار از مجموع اراضی استان خراسان شمالی را تحت پوشش قرار دادیم که امید است بتوانیم این میزان از سطح تحت پوشش را ارتقا دهیم.

وی یادآور شد: در مجموع به‌صورت میانگین در سطح اراضی دیم و آبی حدود ۲۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم افزایش محصول در واحد سطح داشته‌ایم بر این اساس به طور نمونه اگر ۱۷ هزار هکتار اراضی را در مبلغ ۲ میلیون تومان سود از فروش محصولات در نظر بگیریم، حدود ۳۰ میلیارد تومان در سال زراعی گذشته برکت این طرح برای کشاورزان در سطح استان بوده است.

این کارشناس کشاورزی فعال در طرح همگام با کشاورز در شهرستان راز و جرگلان اضافه کرد: تمرکز طرح با تولید محصولات راهبردی در جهت امنیت غذایی با محصول گندم و جو بوده است، اما در کنار محصولات راهبردی، سایر تولیدات هم در دستور کار است.

رضازاده با تأکید بر این موضوع که در سال زراعی پیشرو ۱۴۰۳ الی ۱۴۰۴ طرح همگام با کشاورز طبق روال هر ساله در حال اجرا است، ابراز داشت: بر این اساس پیشنهاد ما این است که با توجه به پتانسیل بالای کارشناسان کشاورزی در خراسان شمالی و نتیجه مثبتی که از تولیدات داشته‌ایم، مسئولان مرتبط با این حوزه در جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌ها نیز با نگاه و دیدگاه مثبت حمایت لازم را داشته باشند.

وی گفت: با حمایت از این طرح و کارشناسان فعال در طرح همگام با کشاورز قطعاً می‌توان میزان ۱۷ هزار هکتار را گسترش و سطح زیادی از زمین‌های زراعی استان را تحت پوشش قرار داد.

رضازاده هدف از اجرایی‌شدن این طرح را افزایش هم‌افزایی، هم فکری، ایجاد ارتباط بین کارشناسان جهاد کشاورزی در مراکز مختلف استان و کارشناسان بخش ارتقای بهره‌وری، ایجاد کارگاه‌های بهره‌وری، توجیهی، افزایش راندمان آبیاری و حرکت به سمت توسعه پایدار روستا عنوان کرد.

مصاحبه از آرزو رحمانی 
انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.