حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/10/18 شمسی | 2025/01/07 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
امام هادی جلوه مدیریت پایدار در بحران‌ها
یادداشت؛

امام هادی جلوه مدیریت پایدار در بحران‌ها

امام هادی (ع) نشان دادند که حتی در سخت‌ترین شرایط می‌توان با حکمت، تدبیر و اخلاق‌مداری، جامعه را مدیریت و به سمت تعالی هدایت کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، آرزو رحمانی خبرنگار پایگاه خبری عصر اترک در یادداشتی به مناسبت شهادت امام هادی (ع) نوشت: امام علی النقی (ع) که به امام هادی مشهور است، در سال ۲۱۲ هجری قمری در مدینه به دنیا آمد و در طول عمر پر برکتشان، هدایت و ارشاد جامعه اسلامی را بر عهده داشتند.

 دوران امامتش، مصادف با شرایط سخت و خفقان حاکمان عباسی بود که به‌شدت مخالف اهل‌بیت (ع) بود و با وجود محدودیت‌ها و تبعید به سامرا، توانست از طریق ارتباطات پنهانی و نامه‌نگاری با شیعیان، معارف و آموزه‌های دینی را ترویج دهد، به‌طوری‌که نقش مهمی در تقویت عقاید شیعه، مقابله با انحرافات فکری و آماده‌سازی جامعه برای غیبت امام‌زمان (عج) داشت.

 دشمنان نسبت به امام هادی (ع) احساس ترس و تهدید می‌کردند، زیرا با وجود تمام محدودیت‌ها و فشارهای سیاسی، نفوذ معنوی و اجتماعی گسترده‌ای داشت.

 امام هادی (ع) با علم و معرفت بی‌نظیر خود، منبع الهام برای شیعیان و سایر مسلمانان بودند که با پاسخگویی به شبهات دینی، مقابله با انحرافات فکری و گسترش تعالیم اصیل اسلامی، جایگاه والایی در میان مردم داشتند که باعث نگرانی حاکمان عباسی شده بود.

همچنین امام هادی (ع) با وجود کنترل شدید حکومت عباسی، از طریق نامه‌نگاری و نمایندگان خود با شیعیان در مناطق مختلف ارتباط داشت و این شبکه گسترده و منظم باعث تقویت هویت شیعه و ایجاد همبستگی میان پیروان اهل‌بیت (ع) می‌شد که برای حاکمان ظالم خطرناک بود.

 علاوه بر این محبوبیت امام هادی (ع) در میان عموم مردم، حتی غیرشیعیان، دشمنان را نگران کرده بود از طرفی نیز تقوای و دانش امام هادی (ع) محبوبیت حکومت عباسی را تضعیف می‌کرد.

 یکی از دلایل ترس حکومت عباسی، پیش‌بینی ظهور امام مهدی (عج) بود، آنها می‌دانستند که ظهور منجی موعود از نسل امام هادی (ع) خواهد بود و به همین دلیل، امام و خاندان ایشان را تحت کنترل شدید قرار دادند.

 ابعاد شخصیتی و مدیریتی امام هادی (ع) الگوی ارزشمندی برای مدیریت در شرایط مختلف، به‌ویژه در جوامع پرچالش و پیچیده امروز است.

 امام هادی (ع) به‌عنوان یک رهبر علمی و معنوی، تصمیمات و اقدامات خود را بر پایه علم، عقلانیت و بصیرت انجام می‌دادند که در مدیریت جامعه فعلی تصمیم‌گیری‌ها باید بر اساس داده‌های دقیق، علم و تحلیل درست از شرایط باشد همچنین استفاده از مشاوره متخصصان و بهره‌گیری از دانش روز، از اصول اساسی مدیریت مؤثر است.

 گفتنی است که امام هادی (ع) در برابر ظلم و فساد حکومت عباسی با حکمت و استقامت ایستادگی می‌کرد و هرگز تسلیم تهدیدها نشد، براین‌اساس در جامعه فعلی مدیران و رهبران باید با عدالت‌خواهی و مقابله با فساد، اعتماد مردم را جلب کنند.

 نکته قابل‌توجه این است که امام هادی (ع) علاوه بر پاسخ به سؤالات علمی و دینی مردم، همواره به نیازهای روزمره آنان توجه داشتند و در رفع مشکلاتشان کوشا بودند، بنابراین در مدیریت امروزی، توجه به ابعاد انسانی و رفاهی مردم در کنار پیشرفت اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها ضروری است و مسئولان باید تلاش کنند تعادل میان نیازهای مادی و معنوی جامعه برقرار شود.

 امام هادی (ع) نشان دادند که حتی در سخت‌ترین شرایط می‌توان با حکمت، تدبیر و اخلاق‌مداری، جامعه را مدیریت و به سمت تعالی هدایت کرد که براین‌اساس امروز، با بهره‌گیری از این اصول و تطبیق آن با ابزارها و امکانات روز، می‌توان مدیریتی موفق و پایدار را ایجاد کرد که هم در حل مشکلات جامعه مؤثر باشد و هم ارزش‌های انسانی و الهی را ترویج دهد.

 شهادت این امام بزرگوار در سوم رجب سال ۲۵۴ هجری قمری در شهر سامرا، بر اثر مسمومیت توسط خلیفه عباسی، رخ داد که نه‌تنها جامعه شیعیان را در غم و اندوه فرو برد، بلکه ظلم و ستم حاکمان وقت را بیش‌ازپیش آشکار ساخت.

 مرقد مطهر ایشان در سامرا، به همراه مرقد فرزندشان امام حسن عسکری (ع)، یکی از مهم‌ترین زیارتگاه‌های شیعیان جهان است که همواره یادآور فداکاری‌ها و تلاش‌های این دو امام بزرگوار برای حفظ اسلام ناب محمدی (ص) است.

 انتهای خبر/ رحمانی

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از