سید محمود هاشمی در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» در رابطه با میزان مصرف گاز در روزهای پاییز امسال در استان خراسان شمالی گفت: با کاهش دما و افزایش سرمای هوا طی هفته اخیر در خراسان شمالی شاهد افزایش چشمگیر مصرف گاز در استان بودهایم.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین آمار ثبت شده طی روز ۱۹ آذرماه مصرف گاز در بخش خانگی در استان به ۷ میلیون و ۱۴۵ هزار مترمکعب رسیده، درحالیکه این میزان مصرف در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته که میزان مصرف ۵ میلیون مترمکعب بوده ۴۲ درصدی افزایش داشته است.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی ابراز داشت: همچنین میزان مصرف گاز در روز ۱۸ آذرماه ۶ میلیون و ۸۴۴ هزار مترمکعب بوده که نشان میدهد طی یک روز مصرف ۳۰۱ هزار مترمکعب افزایش پیدا کرده است.
این مسئول با تأکید بر این موضوع که میزان مصرف گاز در مقایسه با سال گذشته افزایش قابلتوجهی پیدا کرده، اضافه کرد: گفتنی است که تاکنون شاهد افت فشار گاز در استان نبودهایم، اما اگر روند اینچنین ادامه پیدا کند قطعاً شاهد افت فشار گاز خواهیم بود.
هاشمی یادآور شد: این در حالی است که طبق پیشبینیهای هواشناسی از روز شنبه سرمای هوا بهشدت در خراسان شمالی افزایش پیدا میکند و دما تا ۱۱ درجه زیر صفر خواهد رسید.
وی با بیان اینکه طبق پیشبینیها، زمستان سردی را پیش رو داریم، افزود: بنابراین اگر مصرف اینگونه پیش رود به هر میزان که گاز ادارات و صنایع را محدود کنیم باز هم در بخش خانگی مشکل ایجاد خواهد شد.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی با اشاره به اینکه با کاهش دمای هوا طی هفته آینده احتمال افت فشار، قطعی است، گفت: اینکه افت فشار به حدی برسد که دچار قطعی شویم بستگی به میزان مصرف و صرفهجویی خانوار دارد.
هاشمی به رابطه مستقیم افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و اعمال محدودیتهای گازی در صنایع اشاره و بیان داشت: بر این اساس محدودیتهای گازی برای صنایع آغاز شده و مصرف گاز نیروگاه، سیمان و آجرپزیها صفر، پتروشیمی تقریباً صفر شده و شرکت آلومینا با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت دارد.
وی افزود: با این شرایط افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و ادارات بهشدت بالاست و نگرانی افت فشار و قطعی گاز برای هفته آینده وجود دارد.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی اضافه کرد: نکته قابلتوجه این است که به دلیل شبکه سراسری گاز، با ورود سرمای هوا از شمال غرب کشور و افزایش مصرف در این مناطق کشور، باعث افت فشار در سایر نقاط کشور خواهد شد و روی تمام خطوط گاز تأثیر خواهد داشت.
این مسئول ابراز داشت: همچنین هماهنگی برای تامین کپسولهای گاز مایع انجام شده است که در صورت ایجاد بحران و یا مشکلی در حوزه گاز بین مردم توزیع خواهد شد.
مصاحبه: آرزو رحمانی
انتهای خبر/
0 نظر