در حال بارگذاری
مدیرکل راهداری خراسان‌شمالی عنوان کرد:

لزوم نوسازی ناوگان مسافربری در استان

شماره خبر : 3303 - https://asreatrak.ir/short/VvQdk

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان شمالی گفت: هرساله از محل پرداخت تسهیلات بهسازی ناوگان مسافربری در استان انجام می‌شود، با این وجود، فراهم‌سازی شرایط نوسازی آن نیز بسیار ضروری است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، محمد مشتری در جمع خبرنگاران با گرامی‌داشت هفته حمل و نقل اظهار کرد: در سطح استان، ۳۲ شرکت حمل و نقل فعال هستند.

وی گفت: در استان، در حال حاضر تعداد هشت هزار و ۶۷۷ وسیله نقلیه باری فعالیت دارند که ۵ هزار و ۳۰۱ وسیله نقلیه از آنها کامیون‌های باری و ۳ هزار و ۳۷۶ وسیله نقلیه از آنها نیز وانت بار هستند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان شمالی افزود: ۸ هزار و ۷۶۳ راننده در این ناوگان اشتغال دارند.

وی در ادامه درباره سن فرسودگی ناوگان باری استان نیز عنوان کرد: میانگین سن فرسودگی ناوگان باری در کشور ۱۸/۸ سال و در استان ۱۴/۹ سال است.

مشتری افزود: میانگین سن فرسودگی وانت بارها در کشور ۱۲/۵۴ سال و در استان ۱۳/۵ سال است.

وی همچنین با اشاره به فعالیت ناوگان مسافربری در استان، بیان کرد: در استان ۳۸ شرکت مسافربری فعالیت دارند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان شمالی گفت: در این صنف استانی تعداد ۱۳۹ دستگاه اتوبوس، ۲۵۲ دستگاه مینی بوس و ۴۲۴ دستگاه سواری کرایه با اشتغال یک هزار و ۲۹۵ راننده جابجایی مسافران را انجام می‌دهند.

وی در ادامه عنوان کرد: امسال (طی هشت ماه گذشته) در استان ۱۸۱ هزار و ۱۲۸ سفر توسط این ناوگان مسافربری انجام شد که در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته تعداد سفر در استان ۱۲ درصد افزایش داشته است.

مشتری افزود: در استان، طی هشت ماهه امسال یک میلیون و ۳۶۳ هزار و ۱۹ مسافر جابجا شدند که در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته جابجایی مسافر تا ۱۱ درصد افزایش یافته است.

وی در بخش دیگری از سخن خود درباره بهسازی و نوسازی ناوگان‌های باری و مسافربری در استان اظهار کرد: هرساله از محل پرداخت تسهیلات بهسازی این دو ناوگان در استان انجام می‌شود، با این وجود، نوسازی آنها نیز ضروری است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان شمالی درباره اجرای طرح بلاتکلیف ایجاد ترمینال مسافربری لنگر در مجاورت مسیر کنارگذر شمالی شهر بجنورد نیز پاسخ داد: اجرای این طرح منتفی شده است، با این وجود، درصدد هستیم زمین این طرح برای ایجاد پارکینگ خودروهای سنگین بهره برداری شود و بخش خصوصی در این زمینه سرمایه گذاری کند.

وی درباره مجتمع‌های خدمات رفاهی بین راهی در استان نیز بیان کرد: در استان، تا کنون ۱۶ مجتمع خدمات رفاهی بین راهی ایجاد شده‌اند و احداث ۹ مجتمع دیگر نیز در حال انجام هستند.

مشتری همچنین افزود: برای احداث ۳۷ مجتمع خدمات رفاهی جدید در استان نیز مجوز تاسیس صادر شده‌اند، با این وجود، هنوز سرمایه‌گذاران آنها هیچ اقدامی را انجام نداده‌اند.

تعیین نرخ نفر-کیلومتر، اهرمی قوی برای نوسازی ناوگان مسافربری

 معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان شمالی نیز درباره لزوم نوسازی ناوگان مسافربری در استان اظهار کرد: با توجه به اینکه تعیین نرخ کرایه ناوگان باری، در سطح کشور مبتنی بر تن-کیلومتر انجام می‌شود که به فعالان این صنف توان نوسازی ناوگان را داده است، با این وجود، تعیین نرخ کرایه ناوگان مسافربری بر اساس مطالبه این صنف که نفر-کیلومتر باشد، مصوب نشده است.

سعید سبحانی در ادامه با تاکید بر این نکته که تعیین نرخ ناوگان مسافربری اگر بر اساس نفر- کیلومتر تعیین شود، انگیزه سرمایه گذاری و نوسازی این ناوگان را بیشتر خواهد کرد، گفت: فعلا در برنامه هفتم توسعه کشور، تعیین نرخ ناوگان مسافربری به صورت شناور مصوب شده است که احتمال دارد از نوروز ۱۴۰۴ در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: در این راستا، کانون‌ها و انجمن‌های صنفی مسافربری کشور نرخ کرایه این ناوگان را تعیین و قیمت گذاری خواهند کرد.

انتهای خبر/ سمانه قهرمانی

0 نظر