مجید زاهدینیا در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک، با بیان اینکه علت اصلی ناترازی انرژی به محدودیت تأمین سوخت نیروگاهها برمیگردد، گفت: متأسفانه بسیاری از نیروگاهها با محدودیت سوخت مواجه شدند که باعث کاهش تولید و در نتیجه برهمخوردن تعادل در شبکه برق میشود و این ناتعادل تأثیر مستقیم در ایجاد ناترازی انرژی دارد.
وی افزود: با مشارکت عمومی در صرفهجویی برق، مصرف برق استان ۶ درصد کاهش داشته که در بخش خانگی این میزان به ۲۶ درصد میرسد و همچنین شاهد کاهش ۱.۵ درصدی بار کلی بودهایم.
قائممقام شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی، گفت: استفاده از نور طبیعی روز بهجای روشنکردن چراغها، خاموشکردن چراغها و وسایل برقی اضافی، عدم استفاده از وسایل پرمصرف در ساعات اوج مصرف برق، تنظیم برنامههای روزانه بهگونهای که از حداکثر ظرفیت دستگاهها استفاده شود و توجه به خرید لوازمخانگی با برچسب انرژی A+ و A++ که کارایی و بهرهوری بیشتری دارند، از مهمترین راهکارهای صرفهجویی در مصرف برق است.
وی اضافه کرد: همچنین در کنار مدیریت مصرف برق، توجه به مصرف گاز بسیار مهم است؛ از همه مردم خواهش میکنیم که در این زمینه هم همراهی و همکاری لازم را داشته باشند.
زاهدینیا به نقش آموزش و فرهنگسازی در مدیریت مصرف انرژی اشاره کرد و عنوان کرد: موضوع آموزش و فرهنگسازی از سنین پایین بسیار حائز اهمیت است؛ اجرای برنامههای مدیریت مصرف انرژی در مدارس و مقاطع تحصیلی میتواند نتایج بلندمدتی به همراه داشته باشد و این موضوع باید علاوه بر برنامههای جانبی، در قالب محتوای درسی نیز گنجانده شود تا کودکان از سنین پایین به فرهنگ صرفهجویی انرژی عادت کنند.
وی با اشاره به پویش «دو درجه کمتر» که تأثیر مستقیم در کاهش مصرف گاز و متعاقب آن کاهش مصرف برق دارد، بیان کرد: این پویش با تنظیم درجه حرارت بخاریها و سیستمهای گرمایشی مانند پکیجها میتواند مصرف انرژی را بهطور چشمگیری کاهش دهد.
وی با بیان اینکه مصرف انرژی در کشور ما نسبت به سایر کشورهای دنیا بسیار بالاست، افزود: یکی از دلایل این وضعیت، ارزانبودن انرژی است که منجر به عدم توجه کافی به مدیریت و صرفهجویی در مصرف شده است؛ متأسفانه فراوانی انرژی باعث شده تا مردم حساسیت کمتری نسبت به مصرف بهینه داشته باشند.
قائممقام شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی اضافه کرد: لازم است بازنگری اساسی در شیوههای مصرف انرژی انجام شود و همه مردم در این حوزه مسئولیتپذیر باشند تا بتوانیم به تعادل پایدار در مصرف انرژی برسیم.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر کشور ما در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، بهویژه انرژی خورشیدی، پیشرفتهای خوبی داشته است و باتوجهبه تعداد بالای روزهای آفتابی در کشور، ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه این انرژی وجود دارد که در این زمینه نیاز به افزایش سرمایهگذاری بخش خصوصی و حمایت دولت با ارائه مشوقهای لازم از این فرایند است.
زاهدی نیا در پایان گفت: اگر روند توسعه انرژیهای تجدیدپذیر با سرعت بیشتری ادامه یابد، آیندهای روشن در این زمینه خواهیم داشت و بهمرور میتوانیم وابستگی خود به سوختهای فسیلی را کاهش دهیم.
انتهای خبر/ی
0 نظر