
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسانشمالی:
اتحاد مردم ایران، درس بزرگ قیام عاشورا است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسانشمالی با اشاره به اینکه قیام عاشورا الهامبخش اتحاد ایرانیان است، گفت: این حرکت بزرگ نهتنها یک حادثه مذهبی، بلکه درسی بزرگ برای مقابله با ظلم و بیعدالتی است.
حجتالاسلام والمسلمین عظیم آسوده در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» گفت: امام حسین (ع) به دلایل عمیق تاریخی، فرهنگی و معنوی به محور وحدت در میان اقوام و مذاهب مختلف ایران تبدیل شده است.
وی قیام عاشورا را فراتر از یک رویداد مذهبی، نماد جهانی مقاومت در برابر ستم عنوان کرد و ادامه داد: برایناساس پیام «هیهات منا الذله!» امام حسین (ع) مرزهای مذهب، قومیت و ملیت را طی کرده و برای تمام جوامع انسانی الهامبخش مبارزه با بیعدالتی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی با اشاره به اینکه مراسم محرم از قدیمالایام در ایران نهادینه و با فرهنگ ایرانی آمیخته شده است، گفت: تعزیهخوانی، نوحههای محلی، هنرهای تجسمی و شعرهایی همچون «باز این چه شورش است...» امام حسین (ع) را به جزئی از هویت جمعی ایرانیان تبدیل کرده است.
این مسئول به اتحاد و همبستگی آحاد مردم در دستههای عزاداری امام حسین (ع) اشاره کرد و گفت: دستههای عزاداری در سراسر کشور باوجود تفاوتهای زبانی و فرهنگی، حول محور عاشورا، وحدت آئینی ایجاد میکنند، بهطوریکه حتی غیرشیعیان از جمله اهلتسنن، مسیحیان و زرتشتیان نیز با احترام به جنبههای انسانی قیام امام حسین (ع)، در برخی آئینها مشارکت میکنند و یک اتحاد را رقم میزند.
آسوده با تأکید بر این موضوع که انقلاب ایران، عاشورا را به نماد مبارزه با استبداد تبدیل کرده است، گفت: شعار «کل یوم عاشورا، کل ارض کربلا» نشاندهنده کاربرد الگوی حسینی برای مقابله با ظلم در هر زمان و مکان است.
این مسئول بیان داشت: تأثیر سیره و حماسه حسینی در شکلدهی به روحیه مقاومت مردم ایران تنها محدود به آئینهای مذهبی نیست، بلکه به گفتمانی فرهنگی، سیاسی تبدیل شده که در مواجهه با چالشهای امروز ایران تجلی پیدا میکند.
آسوده خاطرنشان کرد: در بحرانهایی مانند سیل، زلزله یا همهگیری کرونا، اقدامات داوطلبانه مردم شاهد بازتابی از ایثار به سبک حسینی در جامعه بودهایم.
وی با بیان اینکه نهادهای اجتماعی و فرهنگی، باید فرهنگ ایستادگی را ترویج دهند، گفت: حسینیهها و هیأت، دانشگاهها، ارگانهای فرهنگی همگی در ترویج این فرهنگ نقش دارند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی ابراز داشت: نقش امام حسین (ع) در تحکیم انسجام اجتماعی پس از جنگ اخیر را میتوان در محورهای مختلف کلیدی تحلیل کرد که نشاندهنده تبدیل حماسه عاشورا به یک سازه فرهنگی تابآور در شرایط پساجنگ میتواند باشد.
وی یادآور شد: یادبود شهیدان به سبک عاشورایی، زیرساخت فراقومی برای اشتراک دردها، اجرای پروژههای امدادی (بازسازی خانههای تخریب شده، کمک به بازماندگان)، ایجاد صندوقهای قرضالحسنه برای آسیبدیدگان جنگ، بازسازی جامعه پس از جنگ، با الهام از نقش حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) در حفظ میراث حسینی پس از عاشورا، بهعنوان الگوهایی برای مدیریت پساجنگ میتوانند باشند.
این مسئول ابراز داشت: برای حفظ و تقویت وحدت اجتماعی در شرایط کنونی ایران از طریق آموزههای حسینی، میتوان با الهام از سیره امام حسین (ع) راهکارهای عملیاتی چندسطحی طراحی کرد که هم به نیازهای فوری پاسخ دهد هم زیرساختهای انسجام بلندمدت را تقویت کند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!