حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1404/04/12 شمسی | 2025/07/03 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
۱۸۳ هزار هکتار از اراضی خراسان‌شمالی بیابانی شدند
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان:

۱۸۳ هزار هکتار از اراضی خراسان‌شمالی بیابانی شدند

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت:‌ هم‌اکنون ۱۸۳ هزار هکتار از اراضی خراسان شمالی به‌عنوان اراضی بیابانی شناسایی شده‌اند که در شهرستان‌های گرمه، جاجرم، اسفراین و بام و صفی‌آباد قرار دارند.

علی اسدی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» با اشاره به روند نگران‌کننده بیابان‌زایی در استان گفت:‌ براین‌اساس برنامه‌های جدید مقابله با بیابان‌زایی در قالب ۹ طرح در بازه زمانی سال‌های ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷ اغاز شده است که این طرح‌ها در قالب برنامه هفتم توسعه، باهدف مهار گسترش بیابان و تثبیت خاک در مناطق آسیب‌پذیر اجرا خواهند شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی، درباره میزان اعتبارات اختصاص‌یافته برای سال جاری، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳، مبلغ ۱۰۹ میلیارد و ۷۲۰ میلیون ریال از منابع ملی برای اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی تخصیص یافته و علاوه‌برآن، ۳۵ میلیارد ریال اعتبار استانی نیز برای پروژه‌های تملک دارایی سرمایه‌ای در این حوزه مصوب شده است.

 وی اضافه کرد: این اعتبارات در قالب اجرای ۲۷۰ هکتار طرح مدیریت روان‌آب و ۵۲۰ هکتار عملیات مراقبت و آبیاری سنواتی در شهرستان‌های گرمه، جاجرم و اسفراین هزینه خواهد شد.

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، نقش مشارکت مردمی را در این طرح‌ها بسیار مهم دانست و افزود: صنایع محلی نظیر آلومینای جاجرم در تولید و کاشت نهال با اداره کل منابع طبیعی همکاری دارند و بهره‌برداران محلی نیز در اجرای پروژه‌های قرق، بذرپاشی، مدیریت روان‌آب و نهال‌کاری مشارکت فعال دارند.

 وی همچنین درباره ارتباط تخریب پوشش گیاهی با مهاجرت روستاییان هشدار داد و گفت: این پدیده، ریشه در عوامل متعددی دارد و اثرات آن از جنبه‌های زیست‌محیطی، اقتصادی، اجتماعی و روان‌شناختی قابل‌ارزیابی است.

به گفته اسدی: کاهش حاصلخیزی خاک، کاهش تولیدات کشاورزی و دامداری، از بین رفتن اشتغال محلی، تضعیف سرمایه اجتماعی و ازدست‌رفتن تعلق به سرزمین، همگی از پیامدهای مستقیم تخریب پوشش گیاهی است که می‌تواند به شتاب گرفتن مهاجرت از روستا به شهر دامن بزند.

 وی در پایان با تأکید بر ضرورت به‌روزرسانی نقشه‌های بیابان‌زایی استان، خواستار تداوم حمایت‌های ملی و استانی از پروژه‌های مقابله با بیابان‌زایی و نیز افزایش مشارکت مردمی و بین‌بخشی در حفظ منابع طبیعی شد.

مصاحبه از عبدالله یزدانی 

انتهای خبر/ 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!