حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1404/04/12 شمسی | 2025/07/03 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
خراسان‌شمالی، بی‌نصیب از بودجه توسعه گیاهان دارویی
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان عنوان کرد:

خراسان‌شمالی، بی‌نصیب از بودجه توسعه گیاهان دارویی

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی گفت: تاکنون هیچ تخصیص مالی از محل اعتبارات ملی توسعه گیاهان دارویی برای سال ۱۴۰۳ به استان ابلاغ نشده است و این مسئله ممکن است روند اجرای برخی از طرح‌ها را با کندی مواجه کند.

صفدر صفدری در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» گفت: هم‌اکنون بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت انواع گیاهان دارویی اختصاص یافته و بیش از ۴ هزار بهره‌بردار رسمی در این بخش فعالیت دارند.

 وی با بیان این‌که سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان به ۱۰ هزار و ۵۴۴ هکتار رسیده است، اظهار کرد: باوجود شرایط اقلیمی مناسب، گیاهان دارویی هنوز نتوانسته‌اند جایگاه مطلوبی در برنامه‌های توسعه کشاورزی استان به دست آورند. این در حالی است که تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی و بحران منابع آبی، ضرورت حرکت به‌سوی کشت گونه‌های کم‌آب‌بر را دوچندان کرده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی، افزود: مهم‌ترین مانع بر سر راه توسعه کشت گیاهان دارویی در خراسان شمالی، عدم تکمیل زنجیره ارزش این محصولات است.

وی خاطرنشان کرد: نبود زیرساخت‌هایی مانند آزمایشگاه تعیین فلزات سنگین، فقدان نهاده‌های گواهی‌شده و نیز ضعف جدی در فراوری، بسته‌بندی و برندسازی از جمله مشکلات مهمی هستند که در حال حاضر مانع ورود کشاورزان به این حوزه شده‌اند.

به گفته صفدری، نبود خرید تضمینی برای اغلب محصولات دارویی به جز زعفران یکی دیگر از دلایل اصلی بی‌انگیزگی کشاورزان است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی، تصریح کرد: جهاد کشاورزی استان تلاش می‌کند تا با اجرای طرح‌های تشویقی، برگزاری دوره‌های آموزشی و ترویجی، و توسعه کشت قراردادی، کشاورزان را به سمت کاشت گیاهان دارویی سوق دهد.

 وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم در این زمینه، انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با شرکت مصطفوی برای توسعه کشت زعفران در قالب کشاورزی قراردادی است که در استان در حال اجراست.

 صفدری همچنین گفت: گرچه الگوی کشت خراسان شمالی هنوز به‌صورت رسمی از سوی وزارتخانه مصوب و ابلاغ نشده است، اما به‌صورت میدانی و باتوجه‌به شرایط منطقه، تلاش شده است کشاورزان به‌سوی انتخاب گونه‌های کم‌مصرف و سازگار با اقلیم هدایت شوند.

مدیر امور باغبانی استان درباره وضعیت اعتبارات ملی نیز اظهار کرد: تاکنون هیچ تخصیص مالی از محل اعتبارات ملی توسعه گیاهان دارویی برای سال ۱۴۰۳ به استان ابلاغ نشده است و این مسئله ممکن است روند اجرای برخی از طرح‌ها را با کندی مواجه کند.

 وی در پایان تأکید کرد: اگر زنجیره ارزش این محصولات در استان تکمیل شود، از جمله با ایجاد صنایع فراوری و برندسازی و نیز حمایت‌های مالی پایدار، خراسان شمالی می‌تواند به یکی از قطب‌های تولید گیاهان دارویی در کشور تبدیل شود.

مصاحبه از عبدالله یزدانی

انتهای خبر/ 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!