در حال بارگذاری
در دیدار با رئیس‌جمهور انجام شد؛

پرده‌برداری از حال خراب اقتصاد خراسان‌شمالی

شماره خبر : 3448 - https://asreatrak.ir/short/enoZd

پزشکیان در سفر به خراسان شمالی در جمع فعالان اقتصادی خراسان شمالی حضور پیدا کرد و افراد حاضر به بیان دغدغه‌ها و موانع و مشکلات اقتصادی استان پرداختند و حال خراب وضعیت اقتصادی را برای رئیس‌جمهور بازگو کردند.

 به گزارش خبرنگار حوزه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، پزشکیان در روز پنجم دی‌ماه بعد از ورود به خراسان شمالی و شرکت در مراسم اجلاسیه سراسری نماز به میزبانی بجنورد در استان، در محل استانداری در جمع فعالان اقتصادی بخش خصوصی خراسان شمالی حضور پیدا کرد که در این نشست فعالان اقتصادی در بخش‌های مختلف به بیان دغدغه‌مندی‌ها و مسائل و مشکلاتشان پرداختند و از رئیس‌جمهور تقاضای حمایت برای بهبود مسیر شدند.

 عباس کاظمی در این نشست با اشاره به اینکه ۳۰۰ کیلومتر مرز زمینی با ترکمنستان داریم؛ اما فاقد گذرگاه مرزی هستیم، گفت: این در حالی است که قطعاً با ایجاد این گذرگاه شاهد رونق تولید و اقتصاد و افزایش صادرات خواهیم بود.

 رئیس اتاق بازرگانی بجنورد اضافه کرد: احداث راه‌آهن مشهد بجنورد به گرگان و تکمیل راه‌آهن جوین و اسفراین، فعال‌سازی و برقراری پروازهای بین‌المللی، تکمیل محور مواصلاتی بجنورد به جنگل گلستان، راه میامی، جاجرم، بجنورد، برخورداری استان از مزایای شورای امنیت و توسعه شرق و غرب، راه‌اندازی صنایع پایین‌دستی، بخشی از مطالبات بخش خصوصی است.

 

 تعدد سامانه‌ها موجب رانت و فساد است

 در ادامه مهدی امیدوار گفت: تصمیمات و برخی آئین‌نامه‌های قانون بهبود فضای کسب‌وکار اجرایی نمی‌شود درحالی‌که با اجرایی‌شدن آن شاهد رونق بازار خواهیم بود.

 وی با اشاره به اینکه تعدد سامانه‌ها در کشور موجب رانت و فساد در بازار شده است، افزود: بنابراین نیازمند اعتماد رئیس‌جمهور به فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان هستیم تا بتوانیم موجب افزایش رقابت شویم.

 رئیس اتاق اصناف بجنورد اضافه کرد: دولت شما مشکلات زیادی را از گذشته به ارث برده است، تحریم‌ها، بی‌ثباتی ارز، افزایش تورم و نظام پولی و بانکی منقبض آسیب‌های بسیاری به بازار زده است که امیدواریم با توجه دولت فضای کسب و کار رونق یابد.

 وجود یک هزار و ۷۰۰ شرکت‌تعاونی در استان

 ابراهیم قربانی هم در این دیدار گفت: در خراسان شمالی یک هزار و ۷۰۰ شرکت‌تعاونی در قالب ۳۳ اتحادیه فعالیت دارند.

 رئیس اتاق تعاون بجنورد ادامه داد: ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی با تأکید بر دامپروری و کشاورزی، تکمیل پروژه‌های ناتمام عمرانی استان، فعال‌شدن واحدهای نیمه‌فعال و راکد، آمادگی جهت امیدبخشی به بازار از طریق شرکت‌های سهامی عدالت، مردمی‌سازی نهضت ملی مسکن به‌عنوان مطالبات تعاون گران مطرح است که امیدواریم شاهد گره‌گشایی آنها باشیم.

 

 از ظرفیت بانوان برای مسیر توسعه استفاده شود

 ارزمانی هم در این نشست یادآور شد: خراسان شمالی ظرفیت فراوانی در عرصه هنری فرهنگی و صنایع‌دستی دارد. در زمینه موسیقی، نوغانداری، گردشگری توانمندی بالقوه فراوان است.

 این مدرس دانشگاه و فعال صنایع‌دستی استان افزود: از توانمندی بانوان برای پیمودن مسیر توسعه استفاده مطلوب شود.

 

 تأمین آب شهرک صنعتی ضرورت دارد

 ابوالحسن باذوق، کشاورز پیشرو استان هم در این دیدار گفت: کمک دولت به کشاورزان برای رفع ناترازی برق در بخش کشاورزی می‌تواند همانند کمک‌های دولتی برای آبیاری قطره‌ای راهگشا باشد.

 وی بیان داشت: قانون واحد مشکلات بسیاری را به وجود آورده درحالی‌که نگاه منطقه‌ای هم الزامی است.

 مجید اجلالی اضافه کرد: تأمین آب در شهرک صنعتی و تأمین مواد اولیه و ایجاد دیتاسنتر در استان از مهم‌ترین درخواست‌های ماست.

 نماینده شرکت‌های خلاق و نوآور گفت: در بخش معدن با توسعه‌نیافتگی مواجه هستیم؛ نوسازی، تجهیز و آزادسازی پهنه‌های معادن درخواست جدی معدن‌کاران است.

 وی همچنین ادامه داد: توسعه صنایع دانش‌بنیان و ایجاد ساز و کار تولید و صادرات محصولات دانش‌بنیان موردتوجه قرار گیرد.

 

 بیکاری بانوان تحصیل‌کرده بیداد می‌کند

 اعظم الهامی افزود: انتصاب بانوان در مناصب مدیریتی از خواسته‌های مهم بانوان خراسان شمالی است.

 این فعال اقتصادی خراسان شمالی گفت: توانمندی‌های بانوان در حوزه‌های مختلف زبانزد است؛ اما بیکاری بانوان تحصیل‌کرده بیداد می‌کند که امیدواریم حمایت از بانوان کارآفرین در دستور کار قرار گیرد.

 فرج‌الله علیزاده، از کارآفرینان صنعتی استان ادامه داد: برای واردات خطوط تولید شرکت‌های تولیدی به سبب تحریم‌ها، تولیدکنندگان با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو شدند.

 زهرا معینی بیان داست: برای ما مهم است که رسانه صدای رسای بخش خصوصی و شفافیت اقتصادی باشد و اقتصاد کشور به بخش خصوصی واگذار شود.

 این فعال اقتصادی خراسان شمالی گفت: برای ما مهم است که صنایع با مشکل قطعی برق و گاز مواجه نشوند و واحدهای صنعتی به فراخور امکانات خود مالیات پرداخت کنند و عدالت مالیاتی برای صنایع را خواستاریم.

 وی در انتها افزود: حساب‌های بانکی صنایع بزرگ دولتی خراسان شمالی در استان متمرکز شود.

 

نیروهای انسانی نباید با تغییر دولت‌ها جابه‌جا شوند

مسعود پزشکیان بعد از شنیدن درخواست‌ها و صحبت‌های فعالان اقتصادی خراسان شمالی گفت: دولت‌چهاردهم در مسیر پیشرفت استان‌ها مانع ایجاد نمی‌کند و هر استاندار، فرماندار و مدیری می‌تواند رشد و ارتقا پیدا کند، کافیست به این باور برسد.

وی ادامه داد: هر یک از شما می‌توانید به دستاوردهای بالایی برسید زیرا انسان به اندازه‌ای که دغدغه دارد تلاش می‌کند.

رئیس‌جمهور گفت: آنچه که برای ما ناشناخته است و باید از ظرفیت آن استفاده کنیم، توانمندی نیروی انسانی است که باید به مرز شکوفایی برسد.

پزشکیان خاطرنشان کرد: وقتی به کشورهای مختلف سفر می‌کنم، این سوال برایم پیش می‌آید که چرا ما با وجود منابع و نیروهای انسانی توانمند، کشورمان نسبت به آ‌ن‌ها عقب است،‌بنابراين اگر بتوانیم باهم و در کنار هم حرکت کنیم هیچ مانعی نمی‌تواند بر سر راهمان قرار گیرد.

وي بيان داشت:‌ نیروهای انسانی را نباید با تغییر دولت‌ها عوض کنیم، باید هدف را روشن کنیم و با آموزش و مهارت نیروها را پرورش دهیم.

رئيس‌جمهور گفت:‌یکی از بحث‌های مدیریتی پرداخت براساس عملکرد نیروی انسانی است، باید به  افراد براساس فعالیتشان حقوق پرداخت شود.

پزشکیان خاطرنشان کرد: سیاست دولت، انتخاب مدیران بر اساس توانمندی است بنابراین نژاد، قومیت و جنسیت نباید باعث تبعیض در انتخاب مدیران شود.

نتیجه‌گیری: سفر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور دوره چهاردهم به مدت دو روز در استان خراسان شمالی ادامه دارد و طی امروز دیدار با نخبگان، اقشار مردم و حضور در شورای اداری را دارد که امید است به موجب این سفر اتفاقات خوبی برای استان خراسان شمالی رقم بخورد.

 

انتهای خبر/ آرزو رحمانی 

0 نظر