علی منتظران در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی عصراترک اظهار کرد: شاید بتوان یکی از بزرگترین مشکلات اساسی سوریه را تکیه مستقیم به درآمدهای خارجی و نداشتن تکیه به تولیدات غیرنفتی دانست، در واقع آنچه باعث زمینگیر شدن امروز سوریه شده است تکیه و اعتماد به غرب و بخصوص آمریکاست.
وی افزود: با نگاهی به تاریخ سوریه، میبینیم که پایگاههای آمریکایی در هنگام استقرار، مناطق شرق و شمال شرق این کشور را در اختیار گرفتهاند که در نزدیکی میادین نفتی رمیلان هستند.
این مدرس ادامه داد: مناطقی چون دیرالزور و حسکه نیز در اختیار آمریکاییها بوده که نفتخیز و سرشار از ثروتهای طبیعی و زیرزمینی هستند همچنین گندم این کشور را تامین میکند.
مدرس حوزه علمیه خراسانشمالی بابیان اینکه در میان این غارتها تحریم سنگین سال ۲۰۱۹ این کشور توسط آمریکا وضعیت سوریه را وخیم تر کرده است، گفت: البته در ادامه آن می توان به سیاستهای غلط زمامداران آن اشاره کرد که در نتیجه تمامی این موارد شاهد سقوط این کشور در چند روز و به سادهترین شکل ممکن اشاره کرد.
منتظران ادامه داد: در واقع اینکه امروز برخی رسانههای بیگانه و معاند اشاره به آن دارند که عامل این تغییر حکومت آن هم بدون خونریزی و درگیری خواسته قلبی مردم و اهالی سوریه است، غلط بوده و نمیشود عامل اصلی را این مطلب به شمار آورد.
وی افزود: البته اینکه بگوییم وضعیت بد معیشت موجب سکوت مردم این کشور نیست، دور از عدالت گفتار است اما اقل این است که دلیل اصلی نیست. چرا که وضعیت اقتصادی سوریه با توجه به وضعیت زندگی و معاش ملت آن به سادگی قابل تسکین و اصلاح بود.
این مدرس حوزه علمیه به موضوع آموزش و سلامت مردم سوریه اشاره کرد و گفت: در سابقه حضور آمریکاییها در منطقه، کشوری نبوده است که از حضور آمریکاییها فیض برده باشد، هر جایی قدم نحس ارتش آمریکا و رژیم صهیونیست روی زمینی مانده، جز رد خون پاک مردم مظلوم و غارت اموال عمومی و تخریب آداب و فرهنگ آن ملت چیزی به چشم نمیخورد.
منتظران ادامه داد: در این میان رسانههای غربی در تلاش هستند تا رضایت عمومی را به رخ کشیده و اینطور نشان بدهند که مردم از این تغییر حکومت کاملا رضایت داشته و جولانی را یک شخصیت بارز، برجسته و کاریزماتیک نشان دهند، اما آنچه مسلم است، اینکه حقیقت چیزی جدای این تصاویر و اخبار منتشرشده از سوریه است.
وی با بیان اینکه شما هنوز یک گزارش تصویری از عامه مردم در رسانهها ندیدهاید، اضافه کرد: هنوز بلاگرها و اصحاب رسانه مطرح سوریه شرح حالی از وضعیت کشورشان منتشر نکردهاند. اما همین مقدار که در یک حمله همه جانبه توسط رژیم اسرائیل تقریبا تمام زیرساختهای این کشور نابود شده، بخش عظیمی از شهرهای این کشور تقسیمبندی شده و در اختیار ۳۰ گروهک تروریستی و اوباش مسلح قرار گرفته است، در یک نگاه عقلانی، نشان میدهد تنها چیزی که در این میان، لااقل در حال حاضر مورد اهمیت نیست، رضایت، سلامت و امنیت مردم سوریه است.
این مدرس حوزه علمیه اضافه کرد: بازی رسانهای غرب به همین مقدار بسنده نمیکند، قطعا این گروهک ها با طرح امنیت شیعیان و بویژه حرم حضرت زینب (س) به دنبال جلب اعتماد عمومی مردم برای ثبات خود و پایهریزی طرح و نقشه خبیثانه آقایان و اربابان خویش خواهند بود.
وی با بیان اینکه آنچه رهبر معظم انقلاب به جوانان سوریه گوشزد کرد نباید از نگاه ها دور بماند، اظهار کرد: اگر ملت سوریه به دنبال استقلال حقیقی و زندگی با عزت خود هستند، باید دنبال یک انقلاب آرمانی و صحیح و نه پیروی از هر زورگویی باشند.
این مدرس حوزه علمیه گفت: این انقلاب یقینا نیاز به حرکت و جنبش جوانان غیور و دلاور سوریه داشته و باید این را در ذهن خود بپرورانند که با زیر بار سلطهرفتن و سکوت، نمیتوانند رشدی را در جامعه خود مشاهده کنند.
منتظران بیان کرد: جمهوری اسلامی در گذشته امری را که باید صورت میگرفت و در واقع لازمه حضور خود در منطقه است را رقم زده و یقینا از این امر نه تنها پشیمان نیست، بلکه ما هنوز هم به حضور و رشادت جوانانمان در مبحث مدافعان حرم میبالیم.
وی ادامه داد: یک موضوع رفع تهدید بوده که صورت گرفته و موضوع دیگر پیشگیری از تهدید آینده است که متاسفانه سیاستهای غلط زمامداران سوری این موضوع را ساده انگاشته و نتیجه سیاستهای غلط خود را مشاهده کردند.
مصاحبه از: هدیه دهقانی
انتهای خبر/
0 نظر