علیرضا سمیعی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» در این باره با اشاره به درختان اُرس اظهار کرد: سطح پراکنش گونههای مختلف اُرس در استان خراسان شمالی گسترده است.
وی گفت: درخت اُرس در ارتفاعات که رطوبت بالاتری دارند رویش و رشد دارند.
رئیس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی عنوان کرد: در استان خراسان شمالی، رویشگاههای این گیاه ارزشمند بیشتر در نیمه شمالی استان شامل شمال شهرستان بجنورد و ارتفاعات ضلع جنوبی شهرستان بجنورد همچنین در ارتفاعات شهرستانهای مانه و سملقان، راز و جرگلان، اسفراین، فاروج، شیروان و گرمه هستند.
وی در ادامه اشاره کرد: در دهههای دور، چوب درختان اُرس برای تهیه تیرهای سقف خانهها بهره برداری میشدند که در استان خراسان شمالی این رویه بیشتر در مناطق مرزی که راه دسترسی مناسبی برای تامین سوخت نفت نداشتند به ویژه در شهرستان راز و جرگلان رخ میداد.
سمیعی افزود: خوشبختانه به مرور با انتقال راحتتر سوختهای نفتی به مناطق، اجرای طرح گازرسانی به مناطق مختلف استان و تحول در ساختمان سازی و حذف تیرهای چوبی همچنین برگزاری دورههای آموزشی ترویجی برای جوامع محلی و ارتقای آگاهی آنها نسبت به حفظ ذخایر گیاهی، قطع درختان اُرس بسیار کم شد.
وی گفت: به دنبال آن، اجرای طرحهای جنگل کاری، حفاظت و قرق در رویشگاههای اُرس استان نیز اجرایی شد که بر احیای این رویشگاهها کمک کرد.
رئیس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی با اشاره به درختان اُرس اظهار کرد: سطح پراکنش گونه افزود: به طور نمونه، در شهرستان راز و جرگلان، رویشگاه گوینک که از جمله اُرس زارهای شاخص استان است، قرق شد تا از این ذخیرگاه ژنتیکی گیاهی حراست شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ارزش این گیاه به حدی است که قانون گذار در سال ۷۱ برای حفاظت از آن و البته برخی دیگر از گیاهان از جمله گونها، گردوی جنگلی، پسته وحشی، بادام وحشی، قانون حفظ و حمایت از منابع طبیعی و ذخایر جنگلی را مصوب و آنها را ممنوع القطع اعلام میکند.
سمیعی گفت: تصویب این ماده قانونی بر حفاظت از این گونهها بسیار موثر بود، با این وجود، نمیتوان انکار کرد که در زیر سایه این قانون مصوب، قطع آنها هر چند محدود رخ نمیدهد که البته در صورت مشاهده برخوردهای قانونی اعمال میشود.
انتهای خبر/قهرمانی
0 نظر