
عصراترک بررسی کرد؛
مرکز ترک اعتیاد؛ حلقه گمشده زنجیره سلامت گرمه
اعتیاد یکی از آسیبهای اجتماعی با شیوع بالا در جامعه است که در راستای مقابله با آن در شهرستانی همچون گرمه نیاز ایجاد یک کمپ ترک اعتیاد ضرورت دارد تا افراد مواجه با این بیماری بتوانند بهراحتی مسیر درمانی را طی کنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، با افزایش شیوع اعتیاد در جوامع مختلف، وجود مراکز تخصصی برای ترک اعتیاد به یکی از ضرورتهای اجتماعی تبدیل شده است.
شهرستان گرمه بهعنوان یکی از مناطق آسیبدیده، با مشکل جدی در زمینه کمبود مراکز ترک اعتیاد مواجه است، نبود این مراکز نهتنها درمان معتادان را دچار مشکل کرده، بلکه به بروز معضلات متعددی از جمله افزایش جرم و جنایت، فروپاشی خانوادهها و تهدید سلامت عمومی منجر شده است.
درحالیکه آمارها نشان میدهند تعداد زیادی از جوانان و بزرگسالان در این شهرستان با مشکل اعتیاد دستوپنجه نرم میکنند، فقدان یک مرکز تخصصی برای درمان و راهنمایی این افراد، زنگ خطری را برای جامعه به صدا درآورده است.
باتوجهبه نبود کمپ ترک اعتیاد در گرمه، افرادی که تمایل به ترک اعتیاد دارند، به کمپهای شهرستانهای همجوار از جمله میامی، شاهرود، گنبد، آشخانه و بجنورد مراجعه میکنند، این موضوع نشان میدهد که اگرچه در گرمه کمپ ترک اعتیاد وجود ندارد، اما تلاش برای رهایی از این معضل در بین افراد مبتلا وجود دارد.
این گزارش به بررسی دلایل نبود مرکز ترک اعتیاد در شهرستان گرمه و تبعات اجتماعی و فرهنگی آن میپردازد و به روشهای پیشنهادی برای مقابله با این بحران اشاره خواهد کرد.
تقاضایی برای تأسیس اردوگاه ترک اعتیاد وجود ندارد
علیرضا صفرزاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» اظهار کرد: تاکنون هیچ متقاضی جهت اعلام آمادگی تأسیس مرکز ترک اعتیاد در این شهرستان وجود نداشته است.
وی با اشاره به اینکه هر پزشک میتواند بهتنهایی متقاضی تأسیس مرکز ترک اعتیاد باشد، گفت: این در حالی است که در مورد سایر متقاضیان مطابق آئیننامه تأسیس درمانگاهها رفتار خواهد شد.
رئیس اداره بهزیستی گرمه یادآور شد: مسئول فنی و سایر پزشکانی که در مراکز ترک اعتیاد کار میکنند باید دورههای آموزشی روانشناسی بالینی و مشاوره را سپری کنند، علاوه بر این مسئول فنی درمانگاه ترک اعتیاد باید متخصص روانپزشک یا پزشک دورهدیده نیز باشد .
نبود آمار دقیق از اعتیاد در گرمه
این مسئول با بیان اینکه مراکز ترک اعتیاد زیر نظر سازمان بهزیستی فعالیت میکنند، گفت: چند کلینیک ترک اعتیاد زیر نظر شبکه بهداشت و درمان شهرستان در حال حاضر خدمات لازم را به مراجعان ارائه میدهند.
صفرزاده بیان داشت: یکی از چالشهای اساسی در زمینه اعتیاد، نبود امکان ارائه آمار دقیق از میزان شیوع آن است و متأسفانه بسیاری از افراد به دلیل ترس از انگ اجتماعی یا مسائل دیگر، بیماری خود را پنهان میکنند و به دنبال درمان نمیروند که این موضوع باعث میشود نتوانیم آمار دقیقی از میزان اعتیاد در شهرستان ارائه دهیم.
نبود کپ ترک اعتیاد در گرمه برای ما دردسر شده است
یک فرد درگیر با بیماری اعتیاد در گفتگو با خبرنگار ما با توجه به اینکه نبود کمپ ترک اعتیاد در شهرستان باعث مشکلاتی برای افراد درگیر با این موضوع شده، گفت: بعد از درگیری با اعتیاد به دنبال درمان آن هستم؛ اما به دلیل نبود کمپ در گرمه در یکی از شهرستان اطراف بستری شدهام و مسافت برای ملاقات اعضای خانواده با من کار را سختتر کرده است.
وی بیان داشت: طی سالهایی که درگیر اعتیاد بودم بارها تصمیم به ترک گرفتم؛ اما هر بار به دلیل نبود کمپ در شهرستان اقدام نکردم.
نتیجهگیری: باتوجهبه اظهارات مدیر بهزیستی شهرستان گرمه و همچنین روایت تلخ یکی از افراد درگیر اعتیاد، به نظر میرسد که توجه بیشتر مسئولان و متولیان امر به مسئله اعتیاد در این شهرستان ضروری است.
تأسیس کمپ ترک اعتیاد و ارائه خدمات حمایتی و درمانی مناسب میتواند گامی مؤثر در راستای کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد و بهبود کیفیت زندگی افراد درگیر این معضل باشد.
همچنین به نظر میرسد شهرستان گرمه در حال حاضر با تکیه بر کلینیکهای ترک اعتیاد و حمایت از افراد مبتلا در شهرستانهای همجوار، در حال مقابله با معضل اعتیاد است.
با این حال، چالش پنهانکاری اعتیاد و نبود امکان ارائه آمار دقیق، همچنان بهعنوان یک مانع در مسیر برنامهریزی و ارائه خدمات مناسب به افراد مبتلا وجود دارد.
به نظر میرسد آگاهسازی و فرهنگسازی در زمینه اعتیاد و تشویق افراد به درمان، میتواند نقش مؤثری در کاهش این معضل در شهرستان گرمه ایفا کند.
تهیه و تنظیم گزارش: رقیه فیروزه
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!