در حال بارگذاری
استادیار مغز و اعصاب کودکان عنوان کرد:

تصویربرداری MRI در شناسایی صرع کودکان

شماره خبر : 2289 - https://asreatrak.ir/short/NBd2x

یک استادیار مغز و اعصاب کودکان در خراسان شمالی گفت: روش‌های تصویربرداری MRI به‌عنوان یک ابزار کلیدی در شناسایی علت صرع در کودکان، محسوب می‌شود که به دلیل توانایی‌های بالای تشخیصی‌اش، به‌خصوص در تعیین اتیولوژی صرع، بر سایر روش‌ها ارجحیت دارد.

دکتر میثم بابایی در گفتگو با خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» در رابطه با بررسی کارایی MRI مغز در تعیین علل صرع کودکان گفت: صرع یکی از مشکلات عصبی شایع در کودکان است که در مقایسه با بزرگ‌ترها، بیشتر مشاهده می‌شود.

 وی ادامه داد: این بیماری مزمن و ناتوان‌کننده نه‌تنها بر کیفیت زندگی کودک تأثیر می‌گذارد، بلکه برای والدین نیز منبع نگرانی‌های فراوانی است.

 استادیار مغز و اعصاب کودکان در خراسان شمالی ابراز داشت: بر اساس آمار، حدود ۴۰ درصد از موارد صرع در کودکان به درمان‌های متداول پاسخ نمی‌دهند و به این ترتیب، نیاز به رویکردهای تشخیصی دقیق‌تر و مؤثرتر آشکار می‌شود.

 رئیس دانشکده پزشکی بجنورد یادآور شد: روش‌های تصویربرداری MRI به‌عنوان یک ابزار کلیدی در شناسایی علت صرع در کودکان، محسوب می‌شود که به دلیل توانایی‌های بالای تشخیصی‌اش، به‌خصوص در تعیین اتیولوژی صرع، بر سایر روش‌ها ارجحیت دارد.

 این پزشک متخصص با اشاره به اینکه با این حال، در زمینه استفاده از این تکنیک، چالش‌هایی نیز وجود دارد، ابراز داشت: به عنوان مثال، به دلیل استفاده از داروهای آرام‌بخش و در برخی موارد بیهوشی برای انجام MRI، این داروها می‌توانند عوارض خاصی برای کودکان و نوجوانان به همراه داشته باشند، همچنین، در بسیاری از موارد، داروهای مربوطه به‌طور محدود یا غیر قابل دسترس در کشور ما هستند.

 وی با تأکید بر این موضوع که در این مطالعه میزان شیوع ضایعات پاتولوژیک در MRI کودکان مبتلا به صرع ۷/۱۷ درصد بود، گفت: میزان شیوع ضایعات MRI در کودکان دارای صرع در مطالعات مختلف از ۱۶ درصد تا ۷۴ درصد متغیر بوده است.

 دکتر بابایی خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن این که مدالیته MRI هزینه بالایی برای بیماران دارد و اینکه درصد کمی از بیماران در نتیجه انجام این تصویربرداری از رویکرد متفاوتی به بیماری خود بهره خواهند برد، به نظر می‌رسد برای انجام این تصویربرداری باید موارد به دقت انتخاب شوند و MRI در افرادی انجام شود که یافته‌های غیرطبیعی در معاینات فیزیکی، شواهد نقایص نورولوژیک کانونی یا ناهنجاری‌های کانونی در EEG دارند.

 استادیار مغز و اعصاب کودکان در خراسان شمالی یادآور شد: به علاوه، کمک‌گرفتن از EEG پیش از انجام MRI برای داشتن فرضیه از محل ضایعه کانونی بیمار و در نتیجه توجه بیشتر رادیولوژیست به محلی که پزشک برای صرع بیمار متصور است، می‌تواند تشخیص ضایعه را محتمل‌تر کند.

 عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هدف از این مطالعه را بررسی عوامل خطر (ریسک فاکتور) مرتبط با ابتلا به صرع در کودکان و نوزادانی که سابقه افت قند خون در دوران نوزادی را داشته‌اند، عنوان کرد.

 

شیر مادر به تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد کمک می‌کند

 دکتر بابایی بیان داشت: تحقیقات در این زمینه می‌تواند به شناسایی زودهنگام کودکانی که در معرض خطر بالای ابتلا به صرع قرار دارند، کمک کند و به ما این امکان را می‌دهد که تدابیر پیشگیرانه‌ای را اتخاذ کنیم.

 استادیار مغز و اعصاب کودکان در خراسان شمالی ادامه داد: یافته‌های این مطالعه بیانگر آن است که چهار عامل اصلی با احتمال ابتلا به صرع در آینده ارتباط دارند که شامل سن نوزاد، مدت زمان افت قند خون، سابقه خانوادگی صرع، مدت زمان بستری در بخش مراقبت ویژه است.

 عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: هنگامی که افت قند خون برای نوزاد رخ می‌دهد، می‌تواند بر روی نتایج درازمدت و سلامت مغز وی تأثیر بگذارد که در نوزادان کوچک‌تر ممکن است آسیب‌پذیری بیشتری به عوامل استرس‌زای دیگر داشته باشند.

 دکتر بابایی خاطرنشان کرد: همچنین هرچه مدت زمان افت قند خون بیشتر باشد، احتمال آسیب به مغز افزایش پیدا می‌کند، در نتیجه خطر ابتلا به صرع بالا می‌رود که این موضوع اهمیت مدیریت سریع و مؤثر افت قند خون را نشان می‌دهد.

 رئیس دانشکده پزشکی بجنورد وجود سابقه خانوادگی را عوامل ابتلا به صرع خواند و گفت: این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده زمینه‌های ارثی یا ژنتیکی باشد که خطر ابتلا به صرع در نسل‌های بعدی را افزایش می‌دهد.

 وی همچنین یکی دیگر از عوامل ابتلا به صرع را مدت زمان بستری در بخش مراقبت‌های ویژه خواند و گفت: هر چه نوزاد بیشتر در واحد مراقبت ویژه تحت نظر باشد، این مسئله می‌تواند نشان‌دهنده شدت وضعیت پزشکی او باشد که ممکن است با مشکلات مغزی و عوارض مرتبط با آن در آینده ارتباط داشته باشد.

 دکتر بابایی بیان داشت: با توجه به این یافته‌ها، به مراکز بهداشت، مراقبان سلامت و پرستاران در بخش‌های بستری پیشنهاد می‌شود که اهمیت تغذیه با شیر مادر، به‌ویژه در روزهای ابتدایی زندگی نوزادان را به‌طور مرتب آموزش دهند.

 وی همچنین گفت: شیر مادر دارای ترکیبات مغذی و آنتی‌بادی‌های حیاتی است که به تقویت سیستم ایمنی نوزاد و کاهش ریسک بیماری‌ها کمک می‌کند، بنابراین آموزش در مورد تغذیه مناسب و تأکید بر استفاده از شیر مادر می‌تواند به پیشگیری از مشکلات بهداشتی و عوارضی که ممکن است به صرع منجر شوند، کمک کند.

 

 انتهای خبر/ رحمانی

0 نظر

ارسال نظرات