در حال بارگذاری
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسا‎ن‌شمالی اعلام کرد:

خبر خوش برای آغاز طرح انتقال آب سرانی

شماره خبر : 2819 - https://asreatrak.ir/short/NE9EP

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی از تصویب اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه سال مالی ۱۴۰۳ برای اجرای طرح انتقال آب سرانی خبر داد و آن را آغاز یک شروعی خوب برای عملیاتی‌شدن این طرح اعلام کرد.

سید عقیل مرتضوی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» در این باره اظهار کرد: به طورکلی برای اجرای طرح انتقال آب سرانی به مناطق هدف در استان نیاز به تامین هشت هزار میلیارد تومان اعتبار مالی (البته با برآورد قیمت حال حاضر) نیاز است.

وی گفت: آغاز اجرای این طرح در سال مالی ۱۴۰۳ کلید خواهد خورد که در قانون بودجه سال مالی جاری برای اجرای این طرح ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده است که شروعی خوب خواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی یادآور شد: هنوز این اعتبار مصوب به استان اختصاص نیافته است.

بااین‌وجود، وی تصریح کرد: تاکنون دو مناقصه به منظور انتخاب پیمانکاران برای انجام حفاری چاه‌ها همچنین برای اجرای خط انتقال آب در این طرح برگزار شده که منتظر اختصاص اعتبار مصوب برای آغاز به کار پیمانکاران منتخب هستیم.

خبر خوش برای آغاز طرح انتقال آب سرانی

 

هر سیلابی را نمی‌توان مهار کرد

مرتضوی در بخش دیگری از سخن خود درباره رویکرد مدیریت بهینه روان آب‌ها در استان نیز عنوان کرد: شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی به طور مستقل، ایستگاه‌های باران‌سنجی در برخی از مناطق استان مستقر کرده است که اطلاعات بسیار دقیقی را گزارش می‌دهند.

وی گفت: مبتنی بر اطلاعات ایستگاه‌های باران‌سنجی این شرکت، از ابتدای مهر ۱۴۰۳ تا پایان هفته دوم آبان‌ماه جاری در سطح استان در حدود ۳۲ میلی‌متر باران باریده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی افزود: در سال گذشته طی مهرماه تا پایان هفته دوم آبان‌ماه، در سطح استان در حدود ۲۸ میلی‌متر بارش داشته‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: میزان بارندگی رخ‌داده در سطح استان طی ۶ هفته نخست فصل پاییز امسال در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته ۱۳ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

این مسئول افزود: در دوره بلندمدت ۳۰ساله در این مدت مشابه میزان بارش در سطح استان ۲۱ میلی‌متر بوده که میزان بارندگی ۶ هفته نخست فصل پاییز امسال در مقایسه با دوره بلندمدت ۳۰ساله تا ۵۰ درصد افزایش داشته است که باید شکرگزار بود.

مرتضوی تصریح کرد: هرچند که اطلاعات ایستگاه‌های باران‌سنجی بیانگر افزایش میزان بارش ابتدای فصل پاییز جاری در مقایسه با دوره بلندمدت ۳۰ساله در استان است، بااین‌وجود، این بارش‌ها نمی‌تواند کم‌بارشی‌های مستمر چند سال گذشته را جبران کند.

وی اذعان کرد: در حال حاضر وضعیت منابع آبی در استان به علت کم‌بارشی‌های مستمر در چند سال گذشته خوب نیست.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی همچنین گفت: هرچند که میزان بارندگی‌های استان طی فصل پاییز جاری در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته ۱۳ درصد افزایش داشته است، بااین‌وجود، ورودی روان آب‌های حاصل از بارندگی‌ها در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته به درون مخزن هشت سد در مدار بهره‌برداری استان قابل‌توجه نبوده است.

وی افزود: طی ۶ هفته نخست فصل پاییز سال گذشته هشت میلیون مترمکعب روان آب و طی ۶ هفته نخست فصل پاییز جاری نیز ۹ میلیون مترمکعب روان آب به درون هشت سد استان وارد شدند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی بیان کرد: در نیمه آبان‌ماه سال گذشته ۳۲ میلیون مترمکعب روان آب در مخزن سدهای استان بود که در نیمه آبان‌ماه جاری میزان روان آب موجود در مخزن سدهای استان ۵۰ میلیون مترمکعب است.

وی عنوان کرد: به‌طورکلی، در حال حاضر به طور میانگین ۲۳ درصد از کل حجم هشت سد در مدار بهره‌برداری استان آب ذخیره شده، دارد و ۸۷ درصد از حجم مخزن این هشت سد استان خالی است.

مرتضوی افزود: بیشترین آب ذخیره شده در مخزن سد در سد چندیر شهرستان راز و جرگلان است که ۷۶ درصد از حجم مخزن آن دارای آب است.

وی یادآور شد: کمترین آب ذخیره در مخزن سد در سد بارزوی شیروان است که فقط چهار درصد از مخزن این سد به میزان سه میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب دارای آب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی در ادامه با تأکید بر این نکته که تأمین آب شرب منازل اولویت اصلی شرکت آب منطقه‌ای استان است، بیان کرد: تأمین آب بخش کشاورزی و بخش صنعت استان از محل سدهای در مدار بهره‌برداری در حد ظرفیت و امکان همچنین کاملاً مدیریت شده در حال انجام است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا برای مهار روان آب‌های حاصل از بارندگی‌های فصلی، احداث سدهای جدید در استان ضروری است؟ اظهار کرد: پرسش عمومی از شرکت آب منطقه‌ای این است که چرا برای مهار سیلاب‌ها هیچ کاری انجام نمی‌دهید؟

مرتضوی گفت: پاسخ این است: نمی‌توانیم بر روی هر آب بارانی برای جمع‌آوری‌شان برنامه‌ریزی داشته باشیم.

خبر خوش برای آغاز طرح انتقال آب سرانی

 

انجام مطالعات احداث ۴ سد در استان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی افزود: برای مهار سیلاب‌ها باید مطالعات کارشناسی انجام شود تا پیامدهای مخرب زیست‌محیطی به دنبال نداشته باشند.

وی تصریح کرد: احداث سد برای جمع‌آوری و مهار سیلاب‌ها مبتنی بر وجود بارش‌های مستمر در یک منطقه و وجود روان آب‌ها و سیلاب‌های پایدار برنامه‌ریزی می‌شود تا انجام آن به تأیید وزارت نیرو برسد.

مرتضوی اعلام کرد: در حال حاضر مطالعات احداث چهار سد در استان در حال انجام‌اند که دو مطالعه سدسازی در شهرستان راز و جرگلان، یک مطالعه سدسازی در شهرستان اسفراین و یک مطالعه سدسازی در شهرستان جاجرم در حال انجام هستند.

وی یادآور شد: انجام سدسازی از زمان آغاز مطالعه تا اجرا یک‌روند طولانی‌مدت است.

درعین‌حال، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود به تقاضای زیاد اهالی روستاهای استان برای ایجاد خاکریز باهدف کنترل و مهار سیلاب‌ها در مناطق خود نیز اشاره کرد و گفت: شرکت آب منطقه‌ای استان با اجرای این تقاضاها مخالفت کرده است.

وی افزود: ایجاد خاکریزها و یا بندسازها برای مهار سیلاب‌ها بدون مطالعات کارشناسی پیامدهای مخرب زیست‌محیطی به دنبال دارد.

افزون بر این، مرتضوی به آب خاکستری اشاره کرد و گفت: آب خاکستری در سال‌های ترسالی و سال‌های کم‌بارشی، آبی پایدار است که باید بر روی بهره‌برداری از آن برنامه‌ریزی شود.

وی عنوان کرد: در استان استفاده از آب خاکستری برای صنعت پتروشیمی خراسان و استفاده از آن برای طرح‌های صنعتی شهرستان‌های شیروان و اسفراین برنامه‌ریزی‌شده است و در دستور کار قرار گرفته‌اند.

درعین‌حال، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی تصریح کرد: نباید از انتقال آب خلیج‌فارس به استان نیز غافل بود که در دست پیگیری است.

خبر خوش برای آغاز طرح انتقال آب سرانی

 

دشت‌های استان همچنان ممنوعه و بحرانی

مرتضوی درباره وضعیت دشت‌های ممنوعه و ممنوعه بحرانی استان برای برداشت آب از سفره‌های آنها نیز بیان کرد: وضعیت حال حاضر آنها با مدت ۲۰ سال گذشته هیچ تغییری نکرده است.

وی گفت: روند مستمر کم‌بارشی در استان طی چندین سال گذشته همچنین میزان برداشت آبی از این دشت‌ها که بیش از میزان ورودی روان آب‌ها به درون سفره‌های زیرزمینی بوده است، موجب شده‌اند که طی ۲۰ سال گذشته وضعیت بحرانی و ممنوعه بحرانی دشت‌های استان هیچ تغییری نکند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی درباره افزایش تقاضا در استان بابت حفر چاه‌های جدید در دشت‌های استان به منظور آبیاری زمین‌های کشاورزی نیز اعلام کرد: هرچند در این زمینه تقاضا روز به روز بیشتر می‌شود، اما براساس قانون، حفر چاه‌های جدید برای امر کشاورزی ممنوع شده است.

وی خاطرنشان کرد: طی ۲۰ سال گذشته هیچ مجوزی برای حفر چاه‌های جدید صادر نشده، با این وجود، به طور محدود برای بخش صنعت به منظور کارآفرینی و اشتغالزایی مجوز حفر چاه جدید صادر شده است.

مرتضوی اعلام کرد: طی دو روز از نیمه نخست آبان ماه جاری ۱۰۰ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شدند.

انتهای خبر/قهرمانی

0 نظر

ارسال نظرات