
پزشک متخصص تغذیه عنوان کرد:
تغذیه سالم تقویتکننده ایمنی بدن در زمستان
پزشک متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، با اشاره به اهمیت تغذیه سالم در فصل سرما برای تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماریهای شایع این فصل، بر لزوم مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامینها و مواد مغذی تأکید کرد.
به گزارش «عصر اترک» به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، سنگ سفیدی اظهار داشت: رعایت یک رژیم غذایی متنوع و غنی از مواد مغذی میتواند نقش بسزایی در حفظ سلامت جسمی و روانی در روزهای سرد سال داشته باشد.
وی ویتامین C را از مواد مغذی کلیدی برای تقویت ایمنی در زمستان ذکر و بیان کرد: مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین C به دلیل خاصیت آنتیاکسیدانی و تقویت سیستم ایمنی توصیه میشود.
این پزشک متخصص تغذیه یادآور شد: منابع غنی از ویتامین C شامل مرکبات (پرتقال، نارنگی، لیمو، گریپفروت) کیوی، انواع توتها، کلمها (کلمبروکلی، کلم قرمز و سفید)، فلفلدلمهای میشود.
وی با بیان اینکه ویتامین A نیز نقش مهمی در حفظ سلامت سلولهای ایمنی و مقابله با عفونتها دارد، ادامه داد: مواد غذایی مانند جگر، تخممرغ، هویج، کدوحلوایی، انبه، سبزیها برگ سبز تیره منابع خوبی از این ویتامین هستند.
سنگ سفیدی اضافه کرد: مصرف ماهیهای چرب مانند سالمون، علاوه بر تأمین پروتئین باکیفیت، به دلیل غنیبودن از اسیدهای چرب امگا-۳، میتواند به بهبود سلامت روان و کاهش التهاب در بدن کمک کند.
وی به اهمیت مصرف ویتامین گروه B هم اشاره و بیان کرد: این ویتامینها که بهویژه در پیشگیری از عفونتهای تنفسی مؤثر هستند، به میزان زیادی در غلات سبوسدار و حبوبات یافت میشوند.
به گفته این پزشک متخصص، سبزیها غنی از ترکیبات گوگردی، نظیر شلغم، تربچه و انواع ترب به دلیل دارابودن ترکیبات گوگردی، خاصیت ضدعفونیکننده دارند و به مقابله با سرماخوردگی کمک میکنند.
سنگ سفیدی تأکید کرد که بهتر است از مصرف غذاهای فراوریشده و کنسروی خودداری کرده و به غذاهای خانگی و تازه رویآورید که این رویکرد نهتنها سیستم ایمنی را تقویت میکند، بلکه باعث بهبود خلقوخو و افزایش سطح انرژی در روزهای سرد سال میشود.
انتهای خبر/ رحمانی
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!