حالت تاریک
  • یکشنبه, 1404/02/21 شمسی | 2025/05/11 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
کمبود و گرانی دارو بلای جان بیماران سرطانی
عصراترک وضعیت بیماران سرطانی خراسان‌شمالی را بررسی کرد؛

کمبود و گرانی دارو بلای جان بیماران سرطانی

هزینه‌های بالای درمان بیماران سرطانی، فشار زیادی بر دوش خانواده‌ها وارد کرده است. افزایش قیمت‌ هزینه‌های دارو ودرمان و کمبود حمایت‌ها باعث نگرانی‌های جدی در جامعه شده و ضرورت توجه به مشکلات این بیماران را می‌طلبد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«عصر اترک»، در خراسان شمالی، ۵ هزار و ۲۰۰ بیمار مبتلا به سرطان شناسایی شده‌اند، از این میان، ۴۶۳ نفر به‌طور فعال تحت درمان شیمی‌درمانی قرار دارند و خدماتی مانند دارو و شیمی‌درمانی طبق اعلام رسمی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند.

با این حال، نبود بیمه، مشکلات مالی و ناآگاهی از روندهای اداری، مانعی جدی برای بهره‌مندی برخی بیماران از این خدمات شده است و در مواردی، هزینه‌های درمانی بالا، افراد را از ادامه روند درمان بازمی‌دارد و نیاز به حمایت‌های بیشتر احساس می‌شود.

برخی بیماران در مراحل پیشرفته سرطان، به خدمات پیچیده‌تری همچون پیوند مغز و استخوان نیاز دارند، اما توان مالی برای پیگیری چنین درمان‌هایی وجود ندارد و نبود منابع درآمدی پایدار و ناتوانی در پرداخت هزینه‌های بیمارستان، شرایط را برای این گروه دشوارتر کرده است.

در کنار خدمات درمانی موجود، چالش‌های مالی و بیمه‌ای همچنان یکی از مهم‌ترین موانع دسترسی بیماران نیازمند به خدمات مناسب درمانی در استان به شمار می‌رود.

هزینه درمان سرطان بسیار سنگین است

مادر یک کودک مبتلا به سرطان خون با ابراز نگرانی از وضعیت درمان و هزینه‌های بالای آن، گفت: با مشاهده علائمی نظیر بی‌اشتهایی و بی‌قراری در فرزندم، به وجود مشکلی در سلامتی‌اش مشکوک شدم و پس از مراجعه به مراکز درمانی و انجام آزمایش‌های تخصصی، ابتلای او به سرطان خون تشخیص داده شد.

وی با اشاره به روند درمانی کودک، تصریح کرد: متأسفانه وضعیت بیماری فرزندم پیشرفت زیادی داشته و اکنون نیاز به پیوند مغز استخوان دارد این در حالی است که هزینه‌های درمانی بسیار سنگین بوده و خانواده از عهده تأمین آن‌ها به‌سختی برمی‌آید.

این مادر با ابراز گلایه از نبود حمایت کافی، افزود: دارو‌های مورد نیاز برای درمان فرزندم بسیار گران‌قیمت هستند و ما نمی‌دانیم بیمه تا چه میزان از این هزینه‌ها را پوشش می‌دهد، متأسفانه من در حال حاضر تحت پوشش هیچ‌گونه بیمه درمانی نیستم و این مسأله فشار مضاعفی را به ما وارد کرده است.

وی با بیان اینکه همسرش فوت کرده و سرپرستی چهار فرزند را به تنهایی بر عهده دارد، ادامه داد: طی چند ماه گذشته به دلیل بستری بودن فرزند مبتلا به سرطان، عملاً از حال سه فرزند دیگرم بی‌خبر بوده‌ام، چراکه مجبور بوده‌ام به‌صورت شبانه‌روزی در بیمارستان کنار فرزند بیمارم باشم.

این مادر با اشاره به شرایط دشوار اقتصادی خود اظهار داشت: هیچ منبع درآمدی ندارم و تنها منبع تأمین معیشت من، مستمری ناچیز کمیته امداد است که کفاف هزینه‌های زندگی روزمره را هم نمی‌دهد، چه برسد به هزینه‌های سنگین دارو و درمان.

وی در پایان خواستار توجه جدی نهاد‌های حمایتی و سازمان‌های مسئول به وضعیت بیماران سرطانی و خانواده‌های بی‌بضاعت شد و تأکید کرد: ادامه روند درمان فرزندم نیازمند حمایت فوری مالی و درمانی است.

ثبت بیش از ۵۲۰۰ بیمار سرطانی

 سیدحمید حریری در گفتگو با خبرنگار ما، اظهارکرد: تاکنون بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ بیمار سرطانی در سامانه این انجمن ثبت شده‌اند و از این میان، بیش از ۴ هزار و ۳۴۰ نفر هم‌اکنون تحت درمان فعال قرار دارند.

 وی افزود: درمان‌هایی که این بیماران در حال دریافت آن هستند، شامل شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و جراحی می‌شود.

 رئیس انجمن حمایت از بیماران سرطانی عطوفت خراسان شمالی تأکید کرد: بسیاری از این بیماران به‌طور مرتب و پیوسته ویزیت می‌شوند و روند درمان آن‌ها پیگیری می‌شود.

 وی تصریح کرد: باوجوداینکه سرطان عموماً بیماری مختص سنین بالا تلقی می‌شود و اغلب در افراد بالای ۴۵ سال دیده می‌شود، اما وضعیت فعلی در خراسان شمالی نشان می‌دهد که طیف سنی مبتلایان به‌شدت کاهش یافته است.

ثبت ۲۲۵ کودک مبتلا به سرطان

به گفته حریری: تاکنون بیش از ۲۲۵ کودک مبتلا به سرطان که بیشتر آنها کمتر از ۱۵ سال دارند، در این انجمن ثبت شده‌اند که اکثر آن‌ها به سرطان خون و در مواردی به تومورهای مغزی و سرطان استخوان مبتلا هستند.

 وی با اشاره به اینکه این آمار ناراحت‌کننده در حالی اعلام می‌شود که خراسان شمالی روی ناحیه‌ای از جهان قرار دارد که به آن «کمربند سبز سرطان‌خیز» می‌گویند و در آن، بیماری‌های سرطانی بیشتر دیده می‌شود، گفت: کمربندی که از شمال ایران آغاز شده و تا منطقه تبت در چین امتداد می‌یابد.

 به گفته مسئول انجمن سرطان عطوفت خراسان شمالی این موقعیت جغرافیایی به‌ویژه باعث شیوع گسترده سرطان‌های گوارشی از جمله سرطان معده، مری، روده بزرگ (کولون) و پانکراس شده است.

 وی تصریح کرد: عوامل متعددی مانند آب، هوا، اقلیم و سبک زندگی در گسترش سرطان‌های گوارشی نقش دارند و آمارهای موجود نشان می‌دهد که ایران، به‌ویژه در زمینه سرطان مری، در جایگاه دوم کشوری قرار دارد.

 حریری اظهار داشت: در این میان، انجمن حمایت از بیماران سرطانی خراسان شمالی تلاش‌های بسیاری برای پیشگیری و آگاهی‌بخشی انجام داده است.

  وی به اقدامات این انجمن جهت کاهش سرطان اشاره کرد و عنوان کرد: در یک‌سال گذشته با همکاری رسانه‌ها، گام‌های مؤثری برای کاهش آمار سرطان در سال‌های آتی برداشته شد.

 رئیس انجمن حمایت از بیماران سرطانی عطوفت خراسان شمالی اضافه کرد: برگزاری جلسات هفتگی با حضور پزشکان و انتشار دستورالعمل‌های ساده پیشگیری از سرطان از دیگر اقدامات این انجمن است.

تعداد بیماران سرطانی زن از مردان پیشی گرفت

وی با اشاره به آمار سرطان در استان گفت: در میان آقایان، سرطان‌های گوارشی و پس از آن سرطان پروستات از شایع‌ترین موارد در خراسان شمالی هستند. درحالی‌که در بین بانوان، سرطان پستان بیشترین فراوانی را دارد و آمار آن به‌طور نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است.

 حریری در ادامه بیان کرد: از میان ۵ هزار و ۳۰۰ بیماری که تاکنون ثبت شده‌اند، تعداد بیماران زن بیشتر از مردان است.

 مسئول انجمن حمایت از بیماران سرطانی خراسان شمالی همچنین از فعالیت مستمر تیم‌های پشتیبانی خبر داد که پس از ثبت اولیه بیماران، با آن‌ها در تماس مداوم هستند تا از روند درمانی‌شان آگاه شوند و افزود: این اطلاعات شامل وضعیت اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی بیماران نیز می‌شود تا اولویت‌های درمانی به‌ویژه برای کودکان یتیم و زنان بی‌سرپرست به‌درستی تعیین شود.

 وی همچنین به اقدامات این انجمن در حوزه آموزش و پیشگیری اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها، تولید و توزیع رایگان بروشورهای آموزشی پیشگیری از سرطان پستان است.

 مسئول انجمن حمایت از بیماران سرطانی خراسان شمالی تأکید کرد: این بروشورها که باوجود هزینه‌های بالا توسط انجمن تهیه و تکثیر می‌شوند، باید در اختیار هر خانواده قرار گیرد تا بانوان بتوانند خودآزمایی‌های ساده اما مؤثر را انجام دهند و در صورت مشاهده توده، به‌سرعت به مراکز درمانی مراجعه کنند.

لزوم غربالگری سالانه زنان در پی افزایش سرطان‌

حریری اظهار داشت: سرطان‌های دهانه رحم، تخمدان و اخیراً کولون نیز در بین بانوان استان روند افزایشی داشته و مسئولان انجمن خواهان غربالگری سالانه زنان توسط متخصصان زنان هستند.

 وی در پایان خواستار همکاری جدی‌تر مسئولان، رسانه‌ها و نهادهای دولتی برای آگاهی بیشتر همشهری‌های استان شد و گفت: با این اقدام می‌توان قدمی مؤثر برای کم‌کردن آمار سرطان، به‌ویژه در بین زنان و کودکان، برداشت.

 بیمارستان امام علی (ع) بجنورد مرکز قطب سرطان خراسان شمالی

سید احمد هاشمی در گفتگو با خبرنگار ما، با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای تشخیص و درمان بیماران سرطانی، اظهارکرد: مرکز قطب سرطان خراسان شمالی، بیمارستان امام علی (ع) بجنورد است که خدمات متعددی در حوزه تشخیص و درمان سرطان ارائه می‌دهد.

 وی تأکید کرد: دستگاه ماموگرافی برای تشخیص سرطان پستان و کولونوسکوپی برای تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم در بیمارستان امام علی (ع) مستقر است.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: همچنین، تجهیزات آندوسکوپی و کولونوسکوپی جهت تشخیص سرطان معده و روده در بیمارستان امام حسن مجتبی (ع) بجنورد فعال هستند.

 وی خاطرنشان کرد: در حوزه پرتودرمانی نیز دو دستگاه شتاب‌دهنده خطی برای درمان بیماران در نظر گرفته شده که یکی از آن‌ها نصب شده و دستگاه شتاب‌دهنده باانرژی بالا نیز در حال نصب در بیمارستان امام علی (ع) است.

 به گفته هاشمی: پزشکان متخصص انکولوژیست و رادیوتراپیست به‌صورت مستمر در بیمارستان امام علی (ع) برای ویزیت بیماران سرطانی و انجام شیمی‌درمانی آن‌ها حضور دارند.

تمرکز بر تشخیص زودهنگام سه سرطان شایع

 وی با اشاره به برنامه تشخیص زودهنگام سرطان در استان، گفت: این برنامه در حال حاضر برای سه سرطان شایع شامل پستان، روده بزرگ و دهانه رحم در حال اجراست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اضافه کرد: در این راستا، غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان برای زنان ۳۰ تا ۶۹ سال از طریق فراخوان، معاینه بالینی، و برگزاری کلاس‌های آموزشی با مشارکت سفیران سلامت انجام می‌شود.

 وی ادامه داد: برای افراد ۵۰ تا ۶۹ سال، غربالگری سرطان روده بزرگ از طریق انجام آزمایش خون مخفی در مدفوع صورت می‌گیرد و برای زنان ۳۰ تا ۵۹ سال، غربالگری سرطان دهانه رحم با استفاده از معاینه بالینی و اخذ شرح‌حال انجام می‌شود.

 به گفته این مسئول، آگاهی‌بخشی در مورد این بیماری‌ها نیز از طریق آموزش گروهی، آموزش چهره‌به‌چهره، بهره‌گیری از سفیران سلامت و استفاده از ظرفیت فضای مجازی در حال انجام است.

پنج نوع سرطان با بیشترین بروز در خراسان شمالی

 نسیم سراج‌اکبری در گفتگو با خبرنگار ما، با بیان آخرین وضعیت بیماران سرطانی در خراسان شمالی، گفت: بر اساس آمارها و داده‌های موجود، پنج نوع سرطان در خراسان شمالی بیشترین میزان بروز را دارند که شامل سرطان پستان، معده، پوست، مری و کلورکتال هستند.

 وی افزود: این پنج نوع سرطان سهم قابل‌توجهی از موارد ابتلا در استان را به خود اختصاص داده‌اند و به همین دلیل، توجه ویژه‌ای به شناسایی و کنترل آن‌ها صورت گرفته است.

 رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با تأکید بر اهمیت غربالگری و تشخیص زودهنگام، گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان در راستای کاهش مرگ‌ومیر ناشی از سرطان، برنامه‌ریزی دقیقی برای اجرای طرح‌های غربالگری سه سرطان پستان، روده بزرگ و دهانه رحم انجام داده است.

 وی اضافه کرد: این برنامه‌ها در سطح مراکز بهداشتی و درمانی تحت پوشش دانشگاه در حال اجرا هستند.

 به گفته سراج‌اکبری: غربالگری سرطان پستان برای زنان در گروه سنی ۳۰ تا ۶۹ سال از طریق فراخوان، معاینه بالینی و برگزاری کلاس‌های آموزشی انجام می‌شود و نقش مهمی در افزایش آگاهی و تشخیص زودهنگام دارد.

 وی همچنین با اشاره به انجام آزمایش خون مخفی در مدفوع به‌عنوان روشی برای غربالگری سرطان روده بزرگ برای افراد ۵۰ تا ۶۹ سال، افزود: در خصوص سرطان دهانه رحم نیز، زنان ۳۰ تا ۵۹ سال تحت معاینه بالینی و دریافت شرح‌حال قرار می‌گیرند.

پایین بودن آگاهی مردم از علائم هشداردهنده سرطان

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، با اشاره به مهم‌ترین دلایل مراجعه دیرهنگام بیماران سرطانی به مراکز درمانی گفت: متأسفانه باورهای غلط درباره ماهیت سرطان، پایین‌بودن سطح آگاهی مردم از علائم هشداردهنده و همچنین ترس از تشخیص بیماری، سبب شده است تا بسیاری از مبتلایان با تأخیر به مراکز درمانی مراجعه کنند.

 وی در ادامه بیان کرد: این موضوع نه‌تنها روند درمان را دشوارتر می‌کند، بلکه در برخی موارد به کاهش شانس بهبودی بیماران منجر می‌شود.

 وی همچنین افزود: برای مقابله با این چالش، مجموعه‌ای از اقدامات اطلاع‌رسانی و فرهنگی در سطح استان در حال اجراست؛ از جمله آموزش‌های چهره‌به‌چهره، برگزاری کلاس‌های آموزشی، توزیع بروشور و پمفلت‌های آموزشی، انتشار مطالب علمی در فضای مجازی، بهره‌گیری از ظرفیت صدا و سیما و همچنین برگزاری کمپین‌های سالانه با محوریت عوامل خطر، راه‌های پیشگیری و اصلاح باورهای نادرست.

 سراج‌اکبری درباره راهبردهای کلان دانشگاه علوم پزشکی استان برای پیشگیری از سرطان و کاهش عوامل خطر نیز، اظهار داشت: این دانشگاه با طراحی برنامه‌های آموزشی و ترویجی، به دنبال اصلاح سبک زندگی شهروندان و افزایش سطح آگاهی عمومی نسبت به سرطان و علل بروز آن است.

 وی افزود: استفاده از کمپین‌های آگاهی‌بخشی، توزیع اقلام آموزشی همچون پوستر، بنر و بروشور در مناسبت‌های مختلف، بهره‌برداری از فضای مجازی در اختیار، ارسال مطالب آموزشی به ادارات و نهادها از طریق مکاتبات اداری و آموزش‌های چهره‌به‌چهره از جمله محورهای اجرای این برنامه‌ها است.

 رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در پایان تأکید کرد: هدف اصلی تمام این برنامه‌ها، کاهش بروز و مرگ‌ومیر ناشی از سرطان از طریق پیشگیری، آگاهی‌رسانی، غربالگری و شناسایی زودهنگام بیماری است.

 وی اضافه کرد: به همین منظور، بهره‌گیری از ظرفیت سفیران سلامت، رسانه‌های جمعی، فضای مجازی و مشارکت نهادهای دولتی و عمومی از جمله ابزارهایی است که در تحقق این اهداف نقش کلیدی دارند.

سهمیه دارویی استان تنها یک درصد از کل کشور است

 امیر امانی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، با اشاره به وضعیت تأمین داروهای بیماران خاص، به‌ویژه بیماران مبتلا به سرطان در استان خراسان شمالی، گفت: سهمیه دارویی اختصاص‌یافته به استان تنها یک درصد از کل سهمیه دارویی کشور است.

 وی افزود: این در حالی است که باتوجه‌به نیاز روزافزون بیماران به داروهای خاص، این سهمیه در برخی اقلام دارویی، به‌ویژه داروهای وارداتی و کمیاب، به‌هیچ‌وجه پاسخگوی نیاز بیماران نیست.

 

تخصیص داروهای خاص و شیمی‌درمانی از سوی سازمان غذا و دارو

 معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تأکید کرد: داروهای خاص و شیمی‌درمانی بر اساس سهمیه‌های مشخص‌شده از سوی سازمان غذا و دارو کشور به داروخانه‌های منتخب استان تخصیص داده می‌شود.

 وی ادامه داد: از جمله این داروها می‌توان به «وین‌کریستین آلمانی»، «دوکسوروبیسین»، «پگ‌آسپارژیناز» و «متوترکسات نخاعی» اشاره کرد که به‌صورت سهمیه‌ای برای استان ارسال و از طریق حواله‌های رسمی معاونت غذا و دارو در اختیار بیماران قرار می‌گیرند.

 به گفته این مقام مسئول: در مواردی که داروهای حیاتی خارج از سهمیه باشند، تأمین آن‌ها از طریق پیگیری‌های مداوم با شرکت‌های پخش دارویی انجام می‌شود.

کمبود شرکت‌های پخش دارو، چالش تأمین به‌موقع داروهای شیمی‌درمانی

 امانی خاطرنشان کرد: بااین‌حال، کمبود شرکت‌های پخش فعال در حوزه داروهای شیمی‌درمانی یکی از چالش‌های مهم در مسیر تأمین به‌موقع داروهاست که زمان دسترسی بیماران را طولانی‌تر کرده است.

 وی تصریح کرد: کلیه داروها پس از ثبت در سامانه‌های بیمه سلامت و تأمین اجتماعی، با نرخ مصوب کشوری در داروخانه‌های منتخب به بیماران عرضه می‌شوند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اضافه کرد: همچنین، جهت حمایت از بیماران صعب‌العلاج و سرطانی، پس از ثبت مدارک بیماری در سازمان‌های بیمه‌گر، تخفیفات دارویی متناسب با شرایط هر بیمار در نظر گرفته می‌شود.

 وی در پایان با بیان اینکه مکاتبات متعددی با سازمان غذا و دارو کشور برای افزایش سهمیه دارویی خراسان شمالی صورت گرفته و همچنان در حال پیگیری است، گفت: انتظار داریم با نگاه ملی و عادلانه به توزیع سهمیه‌ها، استان خراسان شمالی در آینده نزدیک از وضعیت بهتری در تأمین داروهای خاص، به‌ویژه داروهای وارداتی، برخوردار شود.

 مهرداد سفیدگران در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، در پاسخ به پرسشی درباره نوع پوشش بیمه برای بیماران سرطانی، ضمن تشریح وضعیت موجود، گفت: در بحث پوشش بیمه و تعهدات، دو حوزه مختلف وجود دارد؛ یکی مربوط به تعهداتی است که در سال‌های آینده ایجاد می‌شود و دیگری مربوط به هزینه‌های جاری و فعلی بیمه است که اکنون بررسی می‌کنیم.

 وی تأکید کرد: تا امروز، تمامی بیمارانی که به بیماری سرطان مبتلا هستند در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند.

 مدیرکل بیمه سلامت خراسان شمالی با بیان اینکه نباید هیچ فردی در این مناطق فاقد بیمه پایه باشد، گفت: این نکته‌ای است که گاهی به‌اشتباه نادیده گرفته می‌شود.

۳ هزار و ۷۱۷ بیمار سرطانی تحت پوشش بیمه سلامت

وی تصریح کرد: طبق آمار موجود، تعداد بیماران خاص و صعب‌العلاج که تحت پوشش صندوق مربوطه هستند، ۱۵ هزار و ۷۰۴ نفر است که از این میان، ۳ هزار و ۷۱۷ نفر، یعنی ۲۳ درصد، شامل بیماران سرطانی می‌شوند.

 سفیدگران با اشاره به اقدامات این بیمه در شهرهای بجنورد، شیروان، اسفراین، آشخانه و راز و جرگلان، گفت: در این مناطق، پنج دهک اول درآمدی تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند که این گروه تقریباً ۷۰ درصد از جمعیت ۲۰۰ هزار نفری این شهرها را شامل می‌شود که پیش‌ از این، تحت پوشش بیمه نبودند.

 وی با بیان اینکه برای دهک‌های ششم به بالا، سیاست متفاوتی در پیش گرفته شده است، افزود: دهک‌های ششم، هفتم، هشتم و نهم مشمول تخفیف‌هایی بین ۵۰ تا ۸۰ درصد در پرداخت حق بیمه هستند و تنها دهک دهم که مربوط به قشر بالای جامعه است، از این تخفیف‌ها بهره‌مند نمی‌شود.

 مدیرکل بیمه سلامت خراسان شمالی حق سرانه بیمه در سال جاری را ۳۵ هزار تومان عنوان کرد و گفت: برای مثال، افرادی که در دهک ششم قرار دارد، از تخفیف ۸۰ درصدی برخوردار خواهد بود و فقط ۷ هزار تومان حق بیمه پرداخت می‌کند که این تخفیف‌ها امکان بیمه‌شدن را برای گروه‌های بیشتری فراهم کرده است.

پوشش بیمه‌ای ۵۰ بیماری خاص توسط بیمه سلامت

 وی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مهم بیمه سلامت، تحت پوشش قراردادن ۵۰ بیماری خاص از جمله سرطان، هموفیلی، تالاسمی، دیالیز صفاقی و دیستروفی عضلانی است.

 سفیدگران اضافه کرد: برای این بیماران، بدون توجه به دهک درآمدی، هیچ مبلغی به‌عنوان حق سرانه بیمه دریافت نمی‌شود؛ به‌شرط آنکه مدارک پزشکی لازم ارائه و در سیستم ثبت شود.

 وی با اشاره به شرایط بیمه‌ای در سال‌های گذشته گفت: درگذشته، مشکلات زیادی در زمینه بیمه وجود داشت و افراد بسیاری از داشتن بیمه محروم بودند.

 مدیرکل بیمه سلامت خراسان شمالی ادامه داد: اما اکنون با اجرای پوشش رایگان برای دهک‌های پایین و ارائه تخفیف‌های گسترده برای سایر دهک‌ها، وضعیت به‌مراتب بهتری ایجاد شده است.

 وی تأکید کرد: حتی برای افرادی که توان پرداخت حق بیمه را ندارند، تسهیلاتی در نظر گرفته شده تا هیچ‌کس بدون پوشش بیمه‌ای نماند.

 سفیدگران اظهار داشت: در حال حاضر، ۷۳۵ هزار نفر در استان تحت پوشش بیمه قرار دارند که از این تعداد، ۴۵۰ هزار نفر ساکن روستا، ۲۰۰ هزار نفر کارمند و باقی‌مانده اقشار مختلف جامعه هستند.

خدمات رایگان شیمی‌درمانی و رادیوتراپی برای بیماران سرطانی

 وی با اشاره به اینکه برای بیماران سرطانی، خدماتی نظیر شیمی‌درمانی و رادیوتراپی به‌صورت رایگان در مراکز دولتی ارائه می‌شود، افزود: همچنین داروهای خاص و گران‌قیمت این بیماران نیز تحت پوشش بیمه قرار دارند.

 مدیرکل بیمه سلامت خراسان شمالی همچنین بیان کرد: از جمله اقدامات جدید برای بهبود شرایط بیماران سرطانی، می‌توان به اضافه شدن داروهای جدید به فهرست بیمه و تسهیل فرایندهای اداری اشاره کرد.

 وی یکی از چالش‌های جدی در مسیر ارائه خدمات بیمه‌ای را ناآگاهی بیماران دانست و اظهار کرد: متأسفانه برخی از بیماران از بسته‌های خدماتی تعریف‌شده توسط وزارت بهداشت اطلاع کافی ندارند و تصور رایجی وجود دارد که همه خدمات درمانی و داروها تحت پوشش بیمه هستند، درحالی‌که بسته خدمات بیمه مشخص و محدود بوده و تنها موارد معینی را شامل می‌شود.

سفیدگران در پایان گفت: باوجود محدودیت منابع، تلاش کرده‌ایم با اولویت‌بندی، بهترین خدمات ممکن را به بیماران ارائه دهیم.

۴۶۳ بیمار سرطانی تحت درمان شیمی‌درمانی

ابوذر عزیزی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، به وضعیت بیماران سرطانی تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی پرداخت و در ابتدا توضیح داد: در حال حاضر، تعداد ۴۶۳ بیمار سرطانی تحت درمان شیمی‌درمانی فعال داریم.

وی با بیان اینکه این بیماران در حال دریافت خدمات درمانی مستمر هستند، افزود: علاوه بر این تعداد بیماران غیر فعال به ۲ هزار و ۴۸۵ نفر می‌رسد.

مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان شمالی افزود: این بیماران به دلایلی مانند بهبود وضعیت سلامت، فوت یا انتقال به شهر‌های دیگر از روند درمانی خود خارج شده‌اند و به وضعیت غیر فعال درآمده‌اند.

وی تصریح کرد: تفاوت بین بیماران فعال و غیر فعال به این صورت است که بیماران فعال همچنان تحت درمان و پیگیری هستند، در حالی که بیماران غیر فعال دیگر نیازی به ادامه درمان ندارند.

تمامی داروها تحت پوشش بیمه قرار دارند

عزیزی در ادامه با بیان اینکه بیماران سرطانی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی ما از نظر دارو هیچ‌گونه محدودیتی ندارند، گفت: تمامی دارو‌هایی که در داروخانه‌های کشور موجود هستند، تحت پوشش بیمه قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه هزینه‌های شیمی‌درمانی و رادیوتراپی نیز به‌طور کامل توسط دولت پرداخت می‌شود، افزود: این بدان معناست که بیماران نیازی به پرداخت هزینه برای این خدمات ندارند و دولت تمامی هزینه‌ها را متقبل می‌شود.

مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان شمالی به مشکلاتی که برخی بیماران درباره تأمین دارو‌ها مطرح می‌کنند اشاره کرد و گفت: وظیفه تأمین دارو بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی است و نه بیمه تأمین اجتماعی، اما ما هزینه‌های دارو و خدمات درمانی را پرداخت می‌کنیم.

وی اضافه کرد: از این‌رو، هیچ‌گونه محدودیتی برای پرداخت هزینه دارو و شیمی‌درمانی در طول درمان وجود ندارد.

عزیزی در ادامه با بیان اینکه برای تأمین دارو، بیمار باید پرونده‌ای در سازمان تأمین اجتماعی تشکیل دهد، گفت: پس از تشکیل پرونده، دارو‌های بیمار تا دو ماه تأیید می‌شوند و بیمار می‌تواند در این مدت دارو‌های خود را از داروخانه‌های تحت پوشش دریافت کند و در صورتی که در این مدت بیماری تغییراتی داشته باشد یا دارو تغییر کند، بیمار می‌تواند برای تمدید پرونده و دریافت دارو‌های جدید اقدام کند.

وی همچنین در مورد خدمات پیشرفته‌ای مانند آی‌ام‌آرتی و براکی‌تراپی برای درمان بیماران سرطانی توضیح داد: هزینه‌های این روش‌های درمانی، که پیش‌تر تحت پوشش نبودند، اکنون در قالب صندوق بیماری‌های خاص قابل پرداخت هستند و این هزینه‌ها طبق تعرفه دولتی یا حتی تا دو برابر تعرفه دولتی پوشش داده می‌شوند.

پرداخت هزینه‌ها توسط بیماران و درخواست خسارت

مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان شمالی درباره مشکلات بیماران سرطانی در دریافت خدمات درمانی از بعضی از پزشکان، گفت: اگر پزشک یا درمانگاه، بیمه تأمین اجتماعی را قبول نکند، بیماران می‌توانند هزینه‌های خود را پرداخت کرده و سپس درخواست خسارت متفرقه کنند و این هزینه‌ها طبق تعرفه‌های دولتی یا حتی تعرفه‌های بیماران خاص، که ممکن است تا دو برابر افزایش یابد، پرداخت می‌شود.

وی همچنین به سؤالات در مورد تسهیلات اجتماعی و کمک‌های جانبی برای بیماران سرطانی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر خدمات روانشناختی و کمک‌های اجتماعی مانند وام‌های بیمه‌ای تحت اختیار ما نیست. اما در بیمارستان‌های مرکز ملی، در موارد خاص ممکن است به بیماران سرطانی خدمات جزئی مانند ویلچر، ملحفه و پوشک داده شود.

این مقام مسئول اضافه کرد: همچنین در برخی موارد، بیماران از تسهیلات مالی مانند وام‌ها که از طریق دانشگاه‌ها و بانک‌ها به آن‌ها تعلق می‌گیرد، بهره‌مند می‌شوند.

عزیزی در ادامه با بیان اینکه  برنامه‌های پوشش بیمه‌ای برای بیماران سرطانی بسته به مصوبات شورای عالی بیمه سلامت و تصمیمات دولت است، عنوان کرد: این برنامه‌ها معمولاً شامل دارو‌ها، خدمات پاراکلینیک و درمان‌های دیگر می‌شود.

 وی در پایان تأکید کرد: تمامی خدمات درمانی و دارویی که بیماران سرطانی به آن‌ها نیاز دارند، تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دارد و هیچ‌گونه محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. به همین دلیل، بیماران سرطانی می‌توانند با اطمینان خاطر از خدمات بیمه‌ای خود بهره‌مند شوند.

نتیجه‌گیری: مشکلات اقتصادی و نارسایی‌های موجود در سیستم درمانی، به‌ویژه در زمینه درمان بیماران سرطانی، فشار‌های زیادی به خانواده‌ها وارد کرده است.

ضرورت افزایش حمایت‌های دولتی و بیمه‌ای، بهبود دسترسی به درمان‌های تخصصی و تسهیل شرایط برای بیماران، به‌ویژه آن‌هایی که نیازمند پیوند مغز استخوان هستند، برای کاهش مشکلات این گروه از افراد احساس می‌شود.

تهیه و تنظیم گزارش: عبدالله یزدانی

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!