حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1404/05/29 شمسی | 2025/08/20 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
بایدها و نبایدهای عادت غذایی سالم کودکان
مدیرگروه تغذیه علوم پزشکی خراسان‌شمالی عنوان کرد:

بایدها و نبایدهای عادت غذایی سالم کودکان

مدیرگروه بهبود تغذیه در معاونت بهداشتی علوم پزشکی خراسان‌شمالی با تأکید بر اینکه شکل‌گیری عادت غذایی سالم از سال‌های نخست زندگی کودک آغاز می‌شود، گفت: این سال‌ها بهترین زمان برای آشنا کردن کودکان با تنوع غذایی سالم است.

نسرین علیزاده در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» گفت: والدین باید با برنامه‌ریزی دقیق، از همان سنین پایین، کودکان را با طعم‌ها، رنگ‌ها و بافت‌های متنوع غذایی آشنا کنند تا در آینده تمایل بیشتری به مصرف غذاهای سالم داشته باشند.

 وی با اشاره به اهمیت میوه‌ها و سبزی‌ها در تأمین ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر، به این سؤال پاسخ داد و توصیه کرد: از سن ۶ ماهگی شروع کنید، پس از آغاز غذای کمکی با فرنی، حریره بادام و شیربرنج می‌توان پوره سبزیجاتی مانند هویج، کدو حلوایی، سیب‌زمینی شیرین و پوره میوه‌هایی مثل سیب و گلابی پخته را به تدریج وارد برنامه غذایی کرد.

مدیرگروه بهبود تغذیه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی با تأکید به افزایش تدریجی تنوع، ادامه داد: از ۹ ماهگی، غذاهای انگشتی مانند تکه‌های کوچک و نرم سبزی‌ها بخارپز مثل کلم بروکلی، لوبیاسبز، سیب‌زمینی، نخودفرنگی و میوه‌های نرم و کاملاً رسیده به شکل کوچک اضافه شوند و از افزودن شکر و نمک پرهیز، زیرا طعم طبیعی میوه و سبزی باید حفظ شود تا کودک ذائقه طبیعی پیدا کند.

 علیزاده گفت: والدین بهتر است میوه‌ها را متناسب با فصل انتخاب کنند تا طعم، کیفیت و ارزش تغذیه‌ای بهتری داشته باشند.

 وی استفاده از موز، سیب، گلابی، هلو و پرتقال شیرین و برای تنوع و جذابیت، انواع توت‌ها (توت‌فرنگی، شاه‌توت)، انگور خردشده بدون هسته، کیوی و خرما (در حد محدود و نرم شده) مفید دانست.

 علیزاده اضافه کرد: رنگ‌های مختلف میوه‌ها هر کدام نوع خاصی از آنتی‌اکسیدان‌ها را تأمین می‌کنند به طور نمونه زرد (انبه، زردآلو)، قرمز (انار، هندوانه)، سبز (کیوی، خیار) و بنفش (آلو، انگور بنفش) است.

 مدیرگروه بهبود تغذیه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی در پاسخ به این سؤال به قانون بشقاب رنگین اشاره و خاطرنشان کرد: یک سوم بشقاب سبزی‌ها و میوه، یک سوم پروتئین سالم (لبنیات مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، حبوبات) و یک سوم غلات کامل (برنج قهوه‌ای، نان سبوس‌دار، ماکارونی سبوس‌دار) باشد.

 علیزاده با بیان اینکه میوه‌ها و سبزی‌ها را به شکل قلب، ستاره یا حیوانات کوچک برش بزنید تا کودک کنجکاو شوند، توصیه کرد: وعده‌ها باید کوچک و متناسب با سن کودک باشد تا باعث دل‌زدگی نشود.

این کارشناس با تأکید بر اینکه کودکان باید به تدریج با طیف وسیعی از مزه‌ها آشنا شوند، اما به شکل ملایم و طبیعی گفت: شیرینی طبیعی، از طریق میوه‌ها و سبزی‌ها شیرین مثل هویج و چغندر. ترش ملایم، با استفاده از پرتقال شیرین، تمشک یا ماست کم‌چرب. تلخ ملایم، مانند کلم بروکلی یا کاهو که باید همراه با طعم‌های دیگر معرفی شود تا کودک راحت‌تر بپذیرد.

این مسئول در معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: از سن ۶ تا ۹ ماهگی می‌توان میوه‌ها را به شکل پوره نرم و یک‌تایی (فقط یک نوع میوه یا سبزی در هر وعده) به کودک معرفی کرد، در سن ۹ تا ۱۲ ماهگی به‌صورت قطعات کوچک و نرم که کودک با دست بگیرد (Finger food) و در سن یک تا سه‌سالگی، ترکیب میوه‌ها در سالاد میوه یا همراه ماست، باشد.

 وی یادآوری کرد: با داستان و بازی، مثلاً گفتن قصه‌ای درباره «سیب قهرمان» یا «موز خندان» باعث علاقه‌مندی کودک می‌شود.

 

انتهای خبر/ 

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!