علی منتظران در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: جهان غرب و قدرتمندانی که آن را هدایت و راهبری میکنند، همیشه یک دوگانگی را در جهان خود قرار دادهاند، دوگانهای میان آزادی و اسارت، دوگانهای که مردم را در ظاهر در میان انبوهی از آزادیهای دنیوی رها کردهاند، آزادی که در ظاهر، زیبایی بسیاری دارد.
وی افزود: آزادی بیانی که در واقع در جنس مردانگی و زنانگی رها شده است و در واقع فیلمی بنا شده که در پس آن پشت صحنهای وحشتناک قرار گرفته، پشت صحنهای که کارگردان آن سرمایهداران و سیاستمندان دنیای غرب هستند و این شگرد قدرتمندی و اداره مردم است.
این استاد دانشگاه در مورد آزادی بیان از دیدگاه غرب، گفت: در این میان مردم به ظاهر متمدن، غافل از این موضوع هستند که در واقع آنچه به آنها بعنوان آزادی بیان تحمیل شده، آزادی اطلاعاتی را برای سازمانهای جاسوسی، امنیتی و هدایتی همان دنیایشان دارد.
منتظران با بیان اینکه کشورهای غربی با ترفند ایجاد آزادی بیان تلاش دارند تا هرچه بیشتر سر از مسائل شخصی و حتی خصوصی افراد جامعه به دست بیاورند تا در مدیریت جامعه یاریشان کند، اظهار کرد: البته که این موضوع در موارد بسیاری قابل مشاهده بوده و تاریخ رسانه این موضوع را صراحتا مطرح میکند که افراد مختلف، بلاگرها، اینفلوئنسرها، سلبریتیها و حتی افراد معمول جامعه تنها با یک انتقاد ساده، شوخی و مزاح در فضای مجازی و رسانهای مورد هجوم نیروهای امنیتی قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: این موضوع به وضوح نشان میدهد، آنچه دنیای غرب امروز از آن بعنوان آزادی بیان مطرح میکند تنها تا جایی خاصیت دارد که به نفع و در راستای اهداف استثماری آنان در مدیریت جوامع بینالمللی باشد و در صورتی که حتی ذرهای مضرت در بیان فردی مشاهده شود که گویای آزادی حقیقی از اسارت باشد با آن به شدت برخورد خواهد شد.
مدرس فضای مجازی و سواد رسانه با بیان اینکه برخی از کشورهای غربی به اجبار بعضی از مدیران پلتفرمهای اجتماعی را با خود همراه میسازند، بیان کرد: چون امروزه استفاده کاربران اینترنتی از فضای شبکههای اجتماعی و پیامرسانها گسترش یافته است، این مدیران با این شیوه دسترسی کامل به اطلاعات و پیامهای منتقل شده بین کاربران را باید در اختیار بگیرند.
منتظران فشارهای رسانه غربی برای هم سو ساختن پلتفرمها از دیدگاه خودشان را نوعی آزادی بیان خواند و توضیح داد: این رفتار را به بیان خودشان، حفظ منافع ملی و بین المللی تلقی نموده و بیان میدارند که این درخواست و تلاش، برای حفظ امنیت بیشتر مردم است، در حالیکه همه به خوبی میدانیم که این موضوع حتی از نگاه انسانی و بشردوستانه نیز قابل پذیرش نیست.
وی ادامه داد: سانسورهای خبری و اطلاعاتی در شبکهها و پیامرسانهایی است که در هر موضوعی فعالیت داغ دارند جز آنچه در جهان بعنوان بشردوستی حقیقی وجود دارد، مانند مسئله حیاتی و انسانی غزه که در همین کشورهای غربی به ظاهر دارای آزادی بیان مورد سانسور خبری قرار گرفته و در شبکهها و پیامرسانهای طرف حمایتشان نیز در سکوت مطلق قرار دارند.
این استاد دانشگاه به بازداشت مدیرعامل تلگرام در فرانسه اشاره کرد و گفت: دنیای به ظاهر آزادی مثل فرانسه تنها به دلیل یک ترس از جانب رژیم صهیونیستی دست به بازداشت مدیر یکی از شبکههای اجتماعی مطرح جهان زده و در کمال ناباوری تنها با قید وثیقهای سنگین حاضر به آزادی وی میشود.
وی افزود: آزادی بیان از دیدگاه غربگرایان، عاشقان و دلسوختگان دنیای غرب تنها تا آنجایی معنا و مفهوم دارد که منفعت سیاستمداران و سرمایهداران غربی را به چالش نکشاند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: امید ما این است که مردم با افزایش سطح سواد رسانهای خود، توجه ویژهتر نسبت به مسئله جهانی اینترنت، رسانه و بسترهای ارتباطی اهالی دنیا با یکدیگر و نیز با وضع مقررات مستحکم در سطح جامعه بینالمللی گامی را در راستای انسانیت برداشته و آنچه امروز بعنوان آزادی بیان در حال بازنشر و لقلقه زبان است به حقیقت واقعی خود معنا شده و لااقل موجب آن شود تا حقوق ابتدایی شهروندی مردم مظلوم در نقاط مختلف جهان به مرحله اجرا از جانب سرمایه داران و قدرتمندان سیاست گذاشته شود.
منتظران خاطرنشان کرد: جهانی شدن مظلومیت مردم غزه محقق نمیشود مگر با یک نهضت عظیم و جهانی در موضوع تبیین، یعنی همان جهاد تبیین که مقام معظم رهبری نسبت به آن تاکید ویژهای داشتهاند.
مدرس فضای مجازی و سواد رسانه گفت: یقینا آنچه موجب شده است تا امروز در میان دوگانگی غرب شاهد روشنگری و انساندوستی برخی از مردم کشورهای اروپایی نسبت به موضوع و مسئله غزه باشیم، همین مسئله تبیین و عرصه تبلیغ صحیح در فضای بینالمللی رسانه است.
مصاحبه از: هدیه دهقانی
انتهای خبر/
0 نظر