حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1404/06/27 شمسی | 2025/09/18 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
خطر ابتلا به بیماری‌ها با مصرف نمک جاجرم
معاون فنی بهداشت علوم پزشکی خراسان‌شمالی هشدار داد:

خطر ابتلا به بیماری‌ها با مصرف نمک جاجرم

معاون فنی بهداشت علوم پزشکی خراسان‌شمالی، با هشدار نسبت به مصرف نمک‌های غیر استاندارد به‌ویژه نمک جاجرم، گفت: نمک‌هایی که به صورت سنتی و غیرمجاز برداشت می‌شوند فاقد فرآیند تصفیه هستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی، مریم پورآدینه با بیان اینکه نمک یکی از چاشنی‌های پرمصرف در سفره روزانه ایرانیان است و از ترکیبات اصلی آن سدیم و کلر است، افزود: نمک در روندهای حیاتی بدن از جمله سوخت و ساز (متابولیسم) و انتقال پیام‌های عصبی نقش دارد.

وی ادامه داد: این در حالی است که مصرف بیش از حد مجاز آن – یعنی بیش از سه تا پنج گرم در روز (معادل یک قاشق مرباخوری) – برای سلامت مضر است.

پورآدینه ادامه داد: مناسب‌ترین نوع نمک برای مصرف روزانه، نمک تصفیه‌شده یددار است. 

این مسئول بیان داشت: ید یکی از عناصر حیاتی برای سلامت بدن است و کمبود آن می‌تواند منجر به بیماری‌های تیروئید به‌ویژه کم‌کاری تیروئید شود. 

وی ابراز داشت: از آنجا که منابع غذایی دریایی به اندازه کافی در اختیار همه نیست، غنی‌سازی نمک با ید در کشور اجرا می‌شود تا نیاز بدن مردم تأمین می‌شود.

به گفته معاون فنی معاونت بهداشت، در حالی‌که نمک‌های تصفیه‌شده در کارخانه‌ها پالایش و با ید غنی‌سازی می‌شوند، برخی افراد به دلیل تبلیغات نادرست به سمت نمک‌های غیر استاندارد مانند نمک دریا، نمک صورتی یا نمک سنتی جاجرم گرایش پیدا کرده‌اند.

وی تأکید کرد: این نمک‌ها فاقد ید کافی و حاوی ناخالصی‌های خطرناک هستند. مصرف طولانی‌مدت آن‌ها علاوه بر مشکلات گوارشی، خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های مزمن را افزایش می‌دهد.

 پورآدینه تصریح کرد: شهروندان باید برای حفظ سلامت خود و خانواده، تنها از نمک‌های تصفیه‌شده و دارای مجوزهای بهداشتی استفاده کنند تا هم از مضرات ناخالصی‌ها و فلزات سنگین در امان باشند و هم از املاح مفید به‌ویژه ید بهره‌مند شوند.

انتهای خبر/ 

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!