در حال بارگذاری
یادداشت؛

حضرت زهرا (س) الگوی بی‌نظیری برای مادران

شماره خبر : 3374 - https://asreatrak.ir/short/erJn3

حضرت زهرا (س) نمونه‌ای بی‌نظیر از ایمان، ایثار، کمال انسانی بوده که در زندگی کوتاه خود الگویی جاودان برای تمام بشریت به‌ویژه زنان و مادران ارائه داد.

 به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، طوبی ولی‌پور، مدرس حوزه علمیه دخترانه الزهرا بجنورد و دانشگاه‌های خراسان شمالی در یادداشتی به مناسبت روز مادر و ولادت حضرت فاطمه (س) نوشت: زن مظهر مهر، عطوفت، مهربانی، زیبایی و جمال حق است.

 اگر با این نگاه به‌نظام خانواده نگریسته شود که محور خانواده مادر است، قطعاً به این دیدگاه می‌رسید که نظام خانواده یک نظام عظیم و ارزشمندی است، زیرا زمانی که گفته می‌شود مادر مظهر زیبایی و جمال حق، مهر و عطوفت و مهربانی است، این مسئله باید یک موضوع تحلیلی و تفضیلی در نظر گرفته شود.

 نکته قابل‌توجه این است که برای زن از صفاتی که دررابطه‌با خدا است، استفاده می‌شود، به این گونه زن و مرد حقیقت‌هایی‌اند که مکمل هم هستند، بنابراین اینکه گفته شود مرد اصل و یا زن اصل باشد، هر دو اشتباه و ظلم در حق زن و مرد است.

 زن و مرد در نظام هستی مکمل‌اند، یعنی وقتی بخواهیم اسمای جلالی و جمالی خدا را در وجود انسان به نمایش بگذاریم، اسمای جمالی در زن و اسمای جلالی در مرد بروز پیدا می‌کنند، بنابراین هر دو در کنار هم مظهر جمال و جلال الهی هستند.

 لذا زن مظهر مهر، عطوفت و پیوستگی و مرد مظهر جلال، اعتماد و قدرت است که زن با اتکا بر آن می‌تواند بهترین آرامش‌ها را پیدا کند و اگر زن مهر، عطوفت و پیوستگی در خانه به وجود بیاورد مرد آرامش پیدا می‌کند، لذا وقتی از نقش مادر و زن گفته می‌شود، درواقع نگاه تحلیلی می‌خواهد که مادر می‌تواند بهترین و والاترین نقش را ایفا کند که برای همسر و فرزندان آرامش باشد و برای خانواده زمینه خوب زندگی‌کردن و خوب زیستن را فراهم کند.

 لذا زمانی که قانون آرامش در زندگی مورد بررسی قرار گرفته شود، دیده می‌شود که اگر انسان‌ها تلاش کنند و قوانین آرامش در خانواده را رعایت کنند، آرامش در آن خانواده برقرار خواهد شد.

 به طور نمونه اگر مادری نگاهش را در زندگی عوض کند زندگی قشنگ‌تری خواهد شد، اگر رازدار باشد، صبر درمانی و محبت درمانی کند، باعث آرامش در محیط خانه و خانواده خواهد شد و نقطه اساسی و اجرایی‌ این قوانین به همسر، مادر و بانوی خانواده بر می‌گردد.

 اگر مادری در خانواده تحمل بالا داشته باشد، اعضای خانواده صبور می‌شوند، اخلاق‌مداری مادر در خانواده باعث می‌شود در فرزندان و حتی همسر نیز تأثیرگذار باشد، بنابراین اگر مادر خانواده نگاه را مثبت و همراه با مهر، محبت و همراه با عطوفت داشته باشند، اعضای خانواده نگاهشان تغییر خواهد کرد، براین‌اساس محور خانواده مادر است.

 قانون ۶۰- ۲۰- ۲۰ یکی از قوانین سازگار زندگی انسانی است، یعنی یک مادر ۶۰ درصد خودش، ۲۰ درصد بی‌خیالی، ۲۰ درصد طرف مقابلش را اگر در نظر بگیرد و این قانون را رعایت کند، زندگی پر از آرامشی به همراه خواهد داشت.

 وقتی زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) مورد بررسی قرار می‌گیرد، دیده می‌شود قوانینی که امروزه روان‌شناسان و جامعه‌شناسان به آن رسیده‌اند و کار می‌کنند که این چنین باشید، در زندگی حضرت زهرا (س) قرن‌های پیش بوده و اجرا شده و حضرت فاطمه (س) به‌عنوان الگوی کامل و جامعی برای اخلاقیات دینی به ما معرفی شده است.

 حضرت زهرا (س) نمونه‌ای بی‌نظیر از ایمان، ایثار، کمال انسانی بوده که در زندگی کوتاه خود الگویی جاودان برای تمام بشریت به‌ویژه زنان و مادران ارائه داد.

 بنابراین امید است که از زندگی عظیم حضرت فاطمه زهرا (س) نهایت استفاده را در زندگی‌هایمان ببریم و به‌عنوان بهترین الگو در تمام نقاط از این بانو الگوبرداری داشته باشیم تا بتوانیم زندگی موفقی را برای خودمان، تربیت فرزندان، آرامش اعضای خانواده و در نهایت جامعه به ارمغان بیاوریم.

 

 انتهای خبر/ رحمانی

0 نظر