محمدرضا طالبی در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، گفت: شب چله در ایران یادگاری است از نیاکان خردمند ما که همیشه با دورهمیهای خانوادگی و احترام به بزرگتر و پشت سر گذاشتن روزهای کوتاه و شبهای سرد پاییزی و امید به بهار سپری میشود.
طالبی افزود: برخی از رسوم در جایجای نقاط کشور منحصر با آن محدوده و شهرستان است که به دو مورد از آنها در جاجرم اشاره خواهد شد.
مراسم چلگی نوعروس
مدیر میراث فرهنگی جاجرم گفت: در این شهرستان علاوه بر رسومی که در کل کشور در شب چله انجام میگیرد مراسمی است که خانواده نوداماد با قرار دادن شیرینی به خصوص حلوا جوزی و تنقلات در مجمعههای بزرگ با دف و دایره به منزل نوعروس رفته و عید چله را به خانواده او تبریک میگویند این مراسم را در اصطلاح «چلگی» میگویند.
شاهنامه خوانی
این مسئول عنوان کرد: شاهنامه حکیم طوس ابوالقاسم فردوسی و شاهنامهخوانی ریشه در تاریخ و تمدن عقاید و روحیه شجاعت و دلاوری خراسانیان داشته است که این رسم هم از دیرباز در شب چله در شهرستان جاجرم برگزار میشود.
حافظخوانی و ذکر مناقت حضرت علی (ع)
وی بیان داشت: شاید یکی از رسوم منحصر به فرد این شهرستان قبل از حافظخوانی در این شب شاهنامهخوانی در میان خانوادهها به خصوص بزرگ فامیل است ذکر مناقب اهلبیت(ع) به صورت شعرخوانی به خصوص مولای متقیان امیرالمؤمنین علی(ع) گرما بخش محفلهای شبهای چله در جاجرم است.
انتهای خبر/ میرزایی
0 نظر