در حال بارگذاری
عصر اترک بررسی کرد؛

جشنواره تئاتر فرصتی برای شکوفایی استعدادها

شماره خبر : 2559 - https://asreatrak.ir/short/N30DA

برگزاری جشنواره‌های تئاتر به صورت عمومی می‌تواند گام مثبتی در راستای کشف استعدادها باشد و به مرور در سبد فرهنگی خانوار جای بگیرد.

 به گزارش خبرنگار حوزه هنری پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، هر جشنواره‌ای، کارکردهای فرهنگی و هنری دارد که در این سال‌ها، جشنواره‌های تئاتر در رشد کمی و کیفی هنرهای نمایشی تأثیر داشته‌اند.

 آثار ارائه‌شده در یک جشنواره، حاصل تلاش و فعالیت یک‌ساله و بلکه بیشتر یک هنرمند است و یقیناً نتیجه جشنواره باید به توانمندسازی بهتر و بیشتر فعالان این حوزه باشد.

 بر این اساس نوزدهمین جشنواره تئاتر خراسان شمالی از روز ۹ آبان‌ماه با روی صحنه رفتن اثر نمایشی «مرگ در می‌زند» به کارگردانی «علی سعادتی» در پلاتوی شمس بجنورد آغاز به کار کرد.

 که به مدت سه روز در مرکز خراسان شمالی با رقابت ۱۲ نمایش صحنه‌ای و خیابانی اجرایی شد.

 گفتنی است که استقبال هنردوستان از اجرای تئاتر در نخستین روز بسیار بالا بود و این نشان می‌دهد تئاتر محبوبیت خوبی بین هنرمندان دارد و جایگاه مطلوبی پیدا کرده است.


جشنواره تئاتر فرصتی برای محک بازیگران 

 فرزانه فاطمی در گفتگو با خبرنگار ما که سومین حضورش را در این رویداد هنری تجربه می‌کند، گفت: با توجه به این که تئاتر در خراسان شمالی کم‌رنگ است، برگزاری این رویداد فرصتی را پیش روی فعالان این عرصه قرار می‌دهد تا بتوانند در فضای رقابتی قرار گرفته و خود را محک بزنند.

 این کارگردان فاروجی که در بخش خیابانی این جشنواره حضور دارد، افزود: برگزاری کارگاه‌های تئاتر در دل جشنواره با بهره‌گیری از استادان مجرب و کارآزموده اتفاقی خوشایند در طول سال است که سبب ارتقا تئاتر و پرورش نسل جدید تئاتری می‌شود.

 فاطمی بر ضرورت شکل‌گیری روند اجرای عمومی آثار ارائه شده در جشنواره در طول سال در راستای ارتقای تئاتر و تقویت و رشد مخاطب تئاتری تأکید کرد و گفت: با توجه به حرکت جشنواره‌ها در کشور به سمت اجرای عمومی و پرهیز از اجرای جشنواره‌ای صرف، خواستار تغییر در شیوه اجرای جشنواره‌های استانی و گنجاندن اجرای عموم علاوه بر اجرای جشنواره‌ای شد.

جشنواره تئاتر فرصتی برای شکوفایی استعدادها

 رویدادهای هنری انگیزه‌ای برای فعالیت تئاتری هنرمندان

 برات محمد خیرآبادی، کارگردان راه‌یافته به جشنواره، در گفتگو با خبرنگار ما رویدادهای هنری را انگیزه‌ای مهم برای فعالیت تئاتری هنرمندان عنوان و به نقش جشنواره‌ها در رشد و پویایی جریان تئاتر استان اشاره کرد و افزود: تماشای آثار دیگر هنرمندان در جشنواره سبب می‌شود تا هنرمندان به نقاط ضعف و قوت خود پی برده و باتجربه بیشتر برای خلق اثر هنری با کیفیت تر گام بردارند.

 وی که با اثر نمایشی «عروس پلنگ» در بخش صحنه‌ای این رویداد هنری حضور پیدا کرده است، افزود: آثار تولید شده در جشنواره را صرفاً اهالی تئاتر می‌بینند.

 خیرآبادی اضافه کرد: در حالی که در گذشته شهرستان‌ها تبادل تئاتری داشتند و اجرای نمایش را در شهرستان‌های یکدیگر تجربه می‌کردند.

 

 تئاتر گردشی رونق پیدا کند

 وی اظهار داشت: با رونق تئاتر گردشی ذائقه مردم استان با تئاتر آشنا و با وارد شدن به سبد خانوار، اقتصاد تئاتر نیز شکوفا خواهد شد؛ اقدامی که در شهرستان‌ها باید رقم بخورد.

 این کارگردان راه‌یافته به جشنواره خواستار روشن ماندن چراغ تئاتر بعد از جشنواره شد و بر اجرای عموم آثار در شهرستان‌های مختلف تأکید کرد.

 

 جشنواره‌ها دریچه‌ای برای کشف استعدادهاست

 سهیل محمدپور انگیزه حضورش در این رویداد هنری را پیاده‌کردن ایده‌های خلاقانه‌اش در صحنه نمایش عنوان کرد و معتقد است: برگزاری این رویداد سبب می‌شود تا استعدادها فرصتی برای عرضه و شکوفایی پیدا کنند.

 وی که نخستین تجربه کارگردانی‌اش را در جشنواره نوزدهم پشت سر می‌گذراند برگزاری جشنواره تئاتر را آغازی برای اتفاق‌های تئاتری عنوان کرد و گفت: با رویکرد خلاقانه می‌توان شاهد جشنواره‌هایی جریان‌ساز بود.

این هنرمند که سال‌هاست در عرصه تئاتر فعالیت می‌کند، از تنوع و تکثر جشنواره‌های استانی همچون جشنواره جوان، کوتاه در سال‌های گذشته سخن گفت و افزود: با توجه به این که جشنواره‌ها دریچه‌ای برای کشف استعدادهاست، باید بستر برای رونق بیش از پیش جشنواره‌های مختلف در استان باشیم.

 وی که در جشنواره‌های استانی و ملی حضور داشته است، لازمه پویایی جریان تئاتر در استان و ارتقای سطح کیفی آثار نمایشی را توجه به جشنواره‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت استادان باتجربه و برگزاری کارگاه‌ها ذکر و خواستار رونق جشنواره‌های مختلف تئاتر در استان شد.

جشنواره تئاتر فرصتی برای شکوفایی استعدادها

جشنواره‌ها باعث پویایی تئاتر در استان می‌شود

 علی سعادتی، کارگردان نمایش «مرگ در می‌زند» بر این باور است که گنجاندن بخشی در روند جشنواره امسال تحت عنوان اجرای عمومی آثار، جریان روبه‌رشدی را در عرصه نمایش رقم می‌زند.

 وی با بیان این که جشنواره‌ها تأثیر به سزایی در رشد ذائقه مخاطب دارد و موجب پویایی تئاتر می‌شود، گفت: با توجه به این که تئاتر اساساً هنر پویایی و به وجد آوردن و ارتباط است، باید جشنواره‌های بیشتری تدارک دیده شود، زیرا با رونق‌گرفتن جریان تولید، تئاتر نیز تقویت خواهد شد.

 سعادتی معتقد است، به سمت تکرار رفتیم و برای برون‌رفت از این فضا نیاز به آثار تجربی و بکر داریم و این اتفاق باید از دل جشنواره‌ها رقم بخورد.

 وی ادامه داد: این اتفاق سبب می‌شود، هنرمند از قواعد کهنه و داستان‌پردازی‌های دوری کرده و به سمت تازگی حرکت کند.

 سعادتی اضافه کرد: مسئولان باید فراخوانی ارائه دهند که متن آن، دعوت‌نامه‌ای خلاقانه باشد، زیرا در فضایی که هنر را اقتصاد آن تعیین می‌کند، تئاتر به بن‌بست می‌رسد و بنابراین باید به سمت آثاری نو و خلاقانه حرکت کرد.

 

جشنواره تئاتر فرصتی برای شکوفایی استعدادها

 جشنواره‌ها بستر اجراهای عمومی را فراهم کنند

 مهدی شاهی پناه، کارگردان اثر نمایشی «یکی از ما چند نفر»، جشنواره‌های تئاتر استان را فرصتی برای کسب تجربه اهالی تئاتر دانست و از این که اتفاق تئاتری در استان نباید منوط به جشنواره، بلکه باید برای مردم باشد و در سبد خانوار قرار بگیرد، سخن گفت.

 این هنرمند، افزود: جشنواره‌ها باید بستر را برای اجراهای عمومی آثار فراهم کنند، تا هدف جشنواره محقق شود.

 وی با تأکید بر این که باید اجرای عمومی به معنای واقعی رقم بخورد و هنرمندان در شهرهای مختلف فرصت اجرای نمایش داشته باشند و به یک فصل تئاتر در استان برسیم، اظهار داشت: باید فرصت تماشای تئاترهای منتخب جشنواره را به مردم داد، نه صرفاً عده‌ای خاص.

شاهی پناه هم چنین تکرار تجربه برگزاری کارگاه آموزشی‌های تخصصی در دل جشنواره‌های استانی با حضور استادان کاربلد در کنار نقد و بررسی آثار را لازمه رشد جریان تئاتر و هنرمندان عنوان کرد و افزود: جای خالی آموزش در دل جشنواره‌ها احساس می‌شود و به نظر می‌رسد باید از تجربه‌های موفق گذشته درس گرفت و آن را اجرایی کرد.

 

 نتیجه‌گیری: تئاتر یکی از شاخه‌های هنری بسیار مؤثر در جامعه است که با رونق این هنر در استان‌ها می‌توان نقش قابل‌توجهی جهت فرهنگ‌سازی را ایفا کرد.

 باتوجه‌به اینکه هنر تئاتر در استان خراسان شمالی کم‌رنگ است، با برگزاری جشنواره این چنینی که طی چند سال اخیر رواج پیدا کرده می‌تواند گام مثبتی برای ارائه آثار و رقابت در داخل و خارج استان ایجاد، همچنین تئاتر به یک تفریح سالم در سبد خانوار استان خراسان شمالی جای بگیرد.

 

انتهای خبر/ رحمانی

0 نظر

ارسال نظرات