در حال بارگذاری
عضو مرکز تحقیقات منابع طبیعی خراسان‌شمالی مطرح کرد:

تجاری‌سازی گیاهان دارویی در گرو مطالعات کاربردی

شماره خبر : 2952 - https://asreatrak.ir/short/4xJjG

عضو هیات عملی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی با اشاره به اینکه پیش‌نویس سند گیاهان دارویی استان آماده شده است، گفت: برای تجاری‌سازی گیاهان دارویی استان باید مطالعات کاربردی انجام شوند.

مهدی باور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری «عصر اترک» اظهار کرد: در سال گذشته وزارت کشور تدوین سند گیاهان دارویی را در زمینه انجام مطالعات و تهیه این سند در سطح هر استان را به استانداری‌ها ابلاغ کرد.

وی افزود: در سال گذشته، استانداری خراسان شمالی نیز انجام مطالعه و تهیه سند گیاهان دارویی در استان را به مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان محول کرد.

این عضو هیات عملی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: در این زمینه، در گام نخست، مطالعه سند گیاهان دارویی استان، تهیه و پیش‌نویس آن آماده شد که در اختیار استانداری و سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گرفت.

وی با یادآوری این مطلب که تهیه و تدوین این سند نیاز به حمایت‌های مالی دارد، بیان کرد: در گام بعدی باید پیش‌نویس این سند اصلاح و ویرایش شود.

درعین‌حال، باور اعلام کرد: در ادامه مسیر باید برای تجاری‌شدن گیاهان دارویی در استان، مطالعات تخصصی و کاربردی در زمینه بررسی و شناسایی گیاهان دارویی دارای قابلیت تجاری‌شدن و نحوه تجاری‌سازی آنها را انجام داد.

وی تصریح کرد: در این مطالعات تخصصی می‌بایست مشخص شود که کدام‌یک از گیاهان دارویی استان قابلیت تجاری‌شدن را دارند و مناسب هستند که برای کشت در مزارع به کشاورزان معرفی شوند.

این عضو هیات عملی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی عنوان کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان درخواست تهیه این مطالعات تخصصی و اختصاص اعتبار مالی انجام این مطالعات را به استانداری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ارائه داده است که هنوز منتظر پاسخ آنها هستیم.

باور در بخش دیگری از سخن خود با اشاره به اینکه برای تجاری‌شدن گیاهان دارویی نیاز است که کشت این گیاهان دارای قابلیت تجاری‌شدن در سطح مزارع انجام شود، اظهار کرد: در حال حاضر کشت عمده گیاهان دارویی در سطح استان شامل زعفران، زیره سبز و گل محمدی است.

وی گفت: ازاین‌پس، باید برای تجاری‌سازی سایر گیاهان دارویی مطالعات تخصصی انجام شود.

باور تأکید کرد: تجاری‌سازی این گیاهان از جمله عوامل زمینه‌ساز توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی در استان خواهد شد.

 

انتهای خبر/ قهرمانی

 

0 نظر

ارسال نظرات