عصر اترک بررسی کرد؛
توانمندسازی مددجویان با بنیان اشتغال پایدار
شماره خبر : 3563 - https://asreatrak.ir/short/4AWaoتوانمندسازی اقتصادی از طریق اشتغال یکی از مهمترین اهداف کمیته امداد امام خمینی (ره) در راستای کاهش فقر و محرومیت است که علاوه بر بهبود وضعیت معیشتی باعث افزایش عزتنفس، خودکفایی و مشارکت فعال در جامعه میشود.
به گزارش خبرنگار حوزه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، توانمندسازی مددجویان تحت حمایت بهعنوان تنها راه برونرفت از چرخه فقر همواره موردتوجه کمیته امداد امام خمینی (ره) بوده است.
تأکید ویژه این نهاد بر توانمندسازی با محوریت اشتغال بهعنوان اصلیترین راه مبارزه با فقر منجر به شکلگیری و توسعه روشها و فرایندهای بعضاً منحصربهفردی شده است.
امروز در استان خراسان شمالی باهمت و پیگیریهای مجموعه کمیته امداد خراسان شمالی جشن خودکفایی برای یک هزار و ۴۵۸ مددجویان در رستههای مختلف شغلی دامپروری، صنعت، خدماتی، کشاورزی گرفته شده است که یک گام بزرگ در حوزه حمایت به شمار میآید؛ زیرا مددجویان علاوه بر این که برای خودشان بلکه برای سایر خانوارها نیز ایجاد اشتغال کردهاند.
جامعه برای توسعه به تمام شغلها نیاز دارد
حجتالاسلاموالمسلمین رضا نوری صبح امروز در آئین توانمندسازی و خودکفایی مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی گفت: خداوند به انسانها کرامت داده، بنابراین ما نیز باید کرامت انسانها را حفظ کنیم و در این مسیر باید از چیزی کوتاهی نکنیم.
وی با اشاره به اینکه خداوند آنقدر برای عزت انسانها ارزش قائل است که امام صادق (ع) در این باره فرمودند که کرامت انسان از حرمتخانه کعبه برتر است، اضافه کرد: بنابراین جامعه دینی نسبت به تمام افراد مسئول است و آنها که توانایی انجام کاری را ندارند از بیتالمال که مال خودشان است زندگیشان را اداره کنند.
نماینده ولیفقیه در خراسان شمالی اضافه کرد: نکته قابلتوجه این که بهتر است از بیتالمال آنها را توانمند کنند که بتوانند نانآور خانواده خود و دیگران باشند و علاوه بر این که خودشان شغل داشته باشند برای دیگران نیز اشتغال ایجاد کنند.
برای توانمندسازی مددجویان تمام مسئولان پایکار باشند
امامجمعه بجنورد با تأکید بر این موضوع که تمامی شغلها محترم هستند و جامعه برای پیشرفت به تمام شغلها نیاز دارد، گفت: اگر صاحبان یک صنعت و شغل کارشان را متوقف کنند، قطعاً ماشین حرکت و توسعه جامعه میماند.
نماینده ولیفقیه در خراسان شمالی اضافه کرد: ما انسانها اجتماعی خلق شدهایم و به همه شغلها نیاز داریم.
نوری اضافه کرد: در مجموعه کمیته امداد تلاش بر این باشد تا افراد را طوری توانمند کنند که بتوانند دیگران را نیز صاحب شغل کنند.
وی بیان داشت: برای توانمندسازی مددجویان کمیته امداد تمام مسئولان پایکار باشند، زیرا این کار بهتنهایی به سامان نمیرسد.
توانمندسازی افراد از اهداف نظام است
همچنین بهمن نوری در ادامه با اشاره به اینکه خداوند در وجود هر کدام از ما استعدادهای نهفتهای قرار داده، گفت: ما باید با تکرار و تمرین و دانشاندوزی سعی کنیم استعدادهای خودمان را کشف، تقویت و در مسیر زندگی از آنها استفاده کنیم.
استاندار خراسان شمالی با اشاره به اینکه توانمند ساختن افراد و جامعه که در فرایند سازندگی کشور سهیم باشند از اهداف بلند انقلاب اسلامی ایران است، افزود: توانمندسازی افراد در حوزه اشتغال اثرات شخصی و اجتماعی را در پی دارد.
وی ادامه داد: بیکاری و نقش نداشتن در ساختن زندگی شخصی و جامعه اساساً امری ناپسند است، بنابراین ما و دولت وظیفه داریم که زمینه و بستر را مهیا کنیم تا افراد بهتناسب ذوق و استعدادی که دارند، تواناییشان را ارتقا دهیم.
نوری با بیان اینکه ناتوانبودن اثرات نامطلوب را دنبال دارد، گفت: برایناساس کسی که از توانایی خود استفاده نکند، دچار انفعال میشود و توسعه کشور مرتبط با مشارکت مردم است.
تمامقد در کنار کمیته امداد هستیم
استاندار خراسان شمالی بیان داشت: اگر تنها دستگاه حمایتی باشد که بخواهد از افراد حمایت کند، فشار زیادی را باید تحمل کند درحالیکه با توانمندسازی این فشار کمتر خواهد شد.
این مسئول گفت: برای توانمندسازی و وارد چرخه بازار کار کردن افراد باید به مزیتهای استان نگاه شود و بهتناسب آن تسهیلات در اختیار توانمند شدگان قرار گیرد.
استاندار خراسان شمالی اضافه کرد: توانمندسازی اثرات زیادی دارد که یکی از مهمترین آثار آن میتواند جلوگیری از مهاجرتها باشد، از طرفی افرادی که توانمند نباشند سراغ مشاغل کاذب میروند.
نوری ادامه داد: افرادی که از این تسهیلات استفاده و خودکفا شدهاند، به این جایگاه اکتفا نکنند، بلکه گامهای بزرگتری بردارند ما نیز تمامقد در کنار کمیته امداد هستیم تا هر کاری از دستمان برآمد، انجام دهیم.
بانکها تسهیلات اشتغال را در اولویت بگذارند
استاندار خراسان شمالی گفت: از مدیران بانکها تقاضا داریم پرداخت تسهیلات اشتغال را با هدفت توانمندسازی مددجویان کمیته امداد در اولویت بگذارند و سهم باقیمانده تا انتهای سال را تعیین تکلیف کنند.
وی همچنین افزود: درخواستی نیز از کارفرمایان داریم که در موضوع جذب نیرو حتماً از افراد مددجو استفاده کنند.
هزار و ۴۵۸ مددجوی خراسانشمالی خودکفا شدند
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی گفت: یک هزار و ۴۵۸ مددجوی کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی با دریافت تسهیلات اشتغال، خودکفا شدند.
مجید الهیراد اظهارکرد: برگزاری این مراسم نشان داد طبق وعده قرآن میشود سرنوشت و وضعیت زندگی را باهمت تغییر داد.
وی با اشاره به اینکه نگاه ویژه به توانمندسازی یک رکن مؤثر و اثرگذار در این مجموعه بوده است، ادامه داد: اشتغالزایی مهمترین عامل برای دستیابی به توانمندسازی مددجویان است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی با اشاره به اینکه میانگین مبلغ وام خودکفایی برای هر طرح ۷۸۶ میلیون ریال بوده است، اضافه کرد: در استان خراسان شمالی برای خودکفایی مددجویان یک هزار و ۴۵۸ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال پرداخت شده است.
الهیراد با بیان اینکه میانگین سنی خودکفا شدگان ۴۵ سال است، بیان داشت: از بین یک هزار و ۴۵۸ مددجوی کمیته امداد که با دریافت تسهیلات فرصت اشتغالزایی برای آنها ایجاد شده ۵۴ درصد را مردان و ۴۶ درصد زنان تشکیل میدهند.
این مسئول ابراز داشت: همچنین ۳۴ درصد از خودکفا شدگان را جمعیت شهری و ۶۶ درصد را جمعیت روستایی تشکیل میدهند که حاکی از توجه سازمان به روستا است.
الهیراد اضافه کرد: از مجموع خودکفا شدگان ۱۶۹ نفر از اسفراین، ۲۱۱ جاجرم، ۱۱۳ نفر راز، ۲۴۰ نفر شیروان، ۵۱ نفر بام و صفیآباد، ۱۱۲ فاروج، ۵۴ نفر گروه، ۱۰۳ نفر لوجلی، ۵۹ نفر مانه و سملقان، ۶۳ نفر جرگلان و بجنورد ۲۸۳ نفر هستند.
این مسئول رستههای شغلی را در حوزه دامپروری، خدماتی، صنعتی، فرش، حملونقل، کشاورزی عنوان کرد و گفت: از بین این رشتهها ۴۶ درصد طرحهای مربوط به دامپروری بوده است.
وی خاطرنشان کرد: کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی از ابتدای امسال تاکنون ۲ هزار و ۱۹۴ فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد کرده است.
نتیجهگیری: کمیته امداد از حوزه حمایت عبور کرده و وارد مرحله توانمند کردن مددجویان شده است.
توانمندسازی مددجویان کمیته امداد از طریق اشتغال یکی از مهمترین راهکارهای خروج از چرخه حمایتهای مالی مستقیم و دستیابی به استقلال اقتصادی است.
این اقدام علاوه بر کاهش وابستگی مددجویان به کمکهای مالی، باعث افزایش عزتنفس، بهبود کیفیت زندگی، و مشارکت اجتماعی آنان میشود، این در حالی است که برای موفقیت در این طرح علاوه بر مجموعه کمیته امداد باید تمام دستگاهها و ارگانها پایکار بیایند.
تهیه و تنظیم گزارش: آرزو رحمانی
انتهای خبر/
0 نظر