
مدیرکل کمیته امداد استان:
۵۰ درصد مددجویان خودکفا شده خراسانشمالی بانوان هستند
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسانشمالی گفت: تعداد زیادی از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد طی سالهای گذشته از چرخه حمایت خارج شدند که ۵۰ درصد از جامعه خودکفا شده را بانوان تشکیل میدهد.
مجید الهی راد در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» در خصوص سیاستهای کمیته امداد در رابطه با توانمندسازی بانوان گفت: با توجه به اینکه جامعه زیادی از افراد تحت پوشش این نهاد حمایتی را بانوان تشکیل میدهند، بر این اساس برنامههای متنوعی برای توانمندسازی بانوان دنبال میشود.
وی ادامه داد: توجه به مسائل فرهنگی و آموزشی خانوادهها، حمایت تحصیلی از دختران تحت پوشش، اهدای جهیزیه به دختران تازه ازدواج کرده بخشی از فعالیتهایی است که در راستای سیاستهای حمایتی از بانوان در حال اجرا است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که در حوزه توانمندسازی بانوان بسیار مهم است بحث صنایعدستی و برخی مشاغل خانگی بوده که فعالیتهای خوبی در این حوزهها صورتگرفته و ما بهعنوان یک نهاد حمایتی موظف هستیم تا آموزشهای مهارتی را برای مددجویان علاقهمند داشته باشیم.
این مسئول یکی از صنایع فعال در استان را فرش خواند و گفت: صنعت فرش روی دست بانوان استان میچرخد به طوری که ۷۰۰ نیروی بافنده فرش در خراسان شمالی فعالیت دارند که کمیته امداد از باب تهیه ابزار مورد نیاز و پرداخت تسهیلات به آنها کمک میکند.
وی با اشاره به اینکه طی سال جاری یک هزار و ۵۵۷ جعبه تخم نوغان نیز بین مددجویان کمیته امداد استان توزیع شد، افزود: گفتنی است که بیشتر افراد فعال در این حوزه بانوان هستند و این صنعت را راهبری میکنند.
مدیرکل کمیته امداد خراسان شمالی به برنامههای اقتصادی امداد در حوزه توانمندسازی زنان اشاره کرد و گفت: در راستای آموزشهای مهارتی بانوان امسال تقویم آموزشی برای تمام افرادی که شرایط اشتغال دارند، پیشبینی شد که بخش زیادی از مددجویان بانو را شامل میشود که آموزشهای تولید فرش، خیاطی و تولیدات محصولات خانگی برای آنها برنامهریزیشده است.
وی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از مددجویان تحت پوشش این نهاد حمایتی طی سالهای گذشته از چرخه حمایت خارج شدند، ادامه داد: ۵۰ درصد از جامعه خودکفا شده را بانوان تشکیل میدهند که حاکی از توجه کمیته امداد به موضوع بانوان است.
مدیرکل کمیته امداد خراسان شمالی افزود: بانوان در برخی رستههای توانایی بالایی دارند که خیاطی، صنایعدستی، نوغان یکی از این موضوعات بوده است، البته در موضوع دامپروری که بیشتر مورد تقاضای آقایان بوده نیز بانوان بهصورت حرفهای ورود داشتهاند.
نبود بازار فروش محصولات مهمترین چالش پیش روی بانوان کارآفرین است
وی در رابطه با موانع پیش روی توانمندسازی بانوان توضیح داد: مهمترین مانع پیش روی اشتغال بانوان، بازار فروش محصولاتشان است، اگر بازار فروش برای آنها پیشبینی شود، در سطح استان با توجه به ظرفیتهایی که وجود دارد از حوزه گردشگری، سایر صنایع دستگاهها کمک کنند و فرصتهایی برای بانوان تولیدکننده ایجاد خواهد شد و بازار فروشی را در داخل و خارج استان ایجاد کنیم، میتواند کمککننده باشد.
این مسئول یکی دیگر از موانع پیش روی بانوان تحت پوشش این نهاد حمایتی را تسهیلات خواند و گفت: فراهمکردن ضامن برای آنها تبدیل به دغدغه شده که اگر برای ضمانت تسهیلات دغدغه نداشته باشند، بسیار راحت میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
وی توضیح داد: در این راستا کمیته امداد صندوق تضمین اشتغال را برای این افراد ایجاد کرده و تعداد محدودی میتوانند از این فرصت استفاده کنند.
این مسئول موضوع مجوزها برای راهاندازی اشتغال را یکی دیگر از مشکلات پیش روی بانوان کارآفرین خواند و گفت: با توجه به طولانیبودن روند، دریافت مجوز خستهکننده میشود که اگر برای مددجویان کمیته امداد این مسیر تسهیل شود، میتواند کمککننده باشد.
الهیراد با اشاره به اینکه دستگاههای مختلف در حوزه توانمندسازی بانوان میتوانند کمککننده باشند، بیان داشت: فنی و حرفهای و اداره کل کار، تعاون و رفاه و اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ظرفیتهای خوبی برای حمایت از تولیدات بانوان کارآفرین دارند که اگر این همدلی باشد و دستگاهها پایکار بیایند، قطعاً میتوان اقدامات بزرگتری را انجام داد.
مصاحبه از آرزو رحمانی
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!