مدیرکل محیط زیست خراسان شمالی:
کپه داغ، پارک فرامرزی ایران شود
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: خراسان شمالی خواستار است که دولت چهاردهم برای انتخاب محل پارک فرامرزی محیط زیستی ایران، منطقه کپه داغ شمال شرق ایران را مدنظر قرار دهد.
رضا شکاریان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، اظهار کرد: با توجه به اینکه دولت چهاردهم قصد دارد با کشوری همسایه، پارک فرامرزی محیط زیستی را انتخاب کند، در این راستا، از دولت خواستار هستیم که این محل انتخابی، منطقه کپه داغ شمال شرق ایران باشد.
وی عنوان کرد: کپه داغ رشته کوه و یک اثر طبیعی در شمال شرق ایران است که بخشی از پهنه این رشته کوه در استان خراسان شمالی، بخشی در استان خراسان رضوی و بخشی از آن در جنوب کشور ترکمنستان واقع است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در فصل زمستان حیات وحش منطقه حفاظت شده گلیل شهرستان شیروان واقع در استان خراسان شمالی به منطقه جنوب کشور ترکمنستان مهاجرت میکند.
وی افزود: استان خراسان شمالی این درخواست را به سازمان محیط زیست کشور ارائه داده است.
شکاریان در ادامه درباره سرشماریهای انجام شده از حیات وحش استان اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۳ هزار و ۴۳۹ راس سمدار شاخص حیات وحش استان شامل قوچ، میش، کل، بز و آهو سرشماری شدند.
وی افزود: در سال جاری نیز تعداد ۱۴ هزار و ۱۵۶ راس سمدار شاخص حیات وحش استان شامل قوچ، میش، کل، بز و آهو سرشماری شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی همچنین به تصویربرداری از چهار قلاده یوز پلنگ ایرانی در منطقه پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم طی دو هفته اخیر اشاره کرد و گفت: طی شش سال گذشته یوز ایرانی به حاشیه این منطقه میآمد اما به داخل آن وارد نمیشد.
وی گفت: این در حالی بود که در داخل منطقه پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم وجود طعمه کافی، آب و امنیت زیستی کاملا آماده و فراهم بود.
شکاریان اعلام کرد: خوشبختانه طی دو هفته اخیر حضور چهار قلاده یوز در داخل منطقه پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم تصویربرداری شد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر، فصل جفت گیری یوزها است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی همچنین تصریح کرد: مطالعات درباره بررسی علل حضور نیافتن یوزپلنگ در منطقه پناهگاه میاندشت جاجرم که آماده برای زیست این گونه از حیات وحش است نیز به اساتید دانشگاهی سپرده شده است.
وی در ادامه از شناسایی و ثبت ۱۳ گونه جانوری جدید در استان طی سال گذشته تاکنون خبر داد.
شکاریان، تغییر اقلیم و مهاجرت حیات وحش به مناطق جدید را از دلایل اصلی شناسایی این ۱۳ گونه جدید جانوری در استان برشمرد.
افزون بر این، وی اعلام کرد: قرق اختصاصی منطقه لنگر در شهرستان بجنورد نیز مصوب و اجرایی شده است.
شکاریان در خاتمه درباره کشف تخلفات زیست محیطی در استان نیز اظهار کرد: طی ۹ ماهه امسال صید غیر مجاز آبزیان، پنج مورد صید غیرمجاز خزندگان، ۱۵۷ مورد شکار غیرمجاز پرندگان، ۶۶ مورد شکار غیرمجاز پستانداران، ۱۷ مورد نگهداری و خرید و فروش حیات وحش زنده و غیرزنده همچنین ۱۸۰ مورد زنده گیری پرندگان شناسایی و کشف شد.
علاوه بر این، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اعلام کرد: طی ۹ ماهه امسال ۲۷ مورد شروع به شکاری، ۲۳ مورد سلاح غیر مجاز، ۵۶ مورد سلاح مجاز و ۶۷۰ مورد ادوات و وسایل شکار کشف و ضبط شده است.
شکاریان یادآور شد: بیشترین تخلف کشف شده در شهرستانهای سملقان، جاجرم و شیروان بودهاند.
انتهای خبر/قهرمانی