حالت تاریک
  • یکشنبه, 1403/12/05 شمسی | 2025/02/23 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
رشد بی حد فست‌فودها در خراسان‌شمالی
مدیرگروه تغذیه علوم پزشکی استان خبر داد:

رشد بی حد فست‌فودها در خراسان‌شمالی

مدیرگروه تغذیه علوم پزشکی خراسان شمالی به عرضه بیش از اندازه فست‌فودها و خوراکی‌های ناسالم در محیط شهر نیز هشدار داد و گفت: تبعات مصرف زیاد این مواد غذایی ناسالم منجر به بروز بیماری‌ها و چاقی و اضافه‌وزن می‌شود.

 نسرین علیزاده در گفتگو با خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» با بیان اینکه آمار چاقی در گروه‌های سنی مختلف افزایش داشته، گفت: این مسئله نیازمند برنامه‌ریزی دقیق برای ارتقای سلامت جامعه است.

 وی ادامه داد: در گروه سنی نوجوانان، میزان اضافه‌وزن و چاقی از ۱۵/۴۳ درصد به ۱۶/۵ درصد افزایش‌یافته است، همچنین در گروه سنی بالای ۱۸ سال، این شاخص از ۵۶/۰۸ درصد به ۵۷/۹ درصد رسیده است.

 مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به تأثیرات چاقی بر سلامت عمومی، گفت: چاقی و اضافه‌وزن می‌تواند خطر بروز بیماری‌های قلبی - عروقی، دیابت نوع ۲، فشارخون بالا، سکته مغزی، مشکلات مفصلی و اختلالات تنفسی را افزایش دهد.

 وی یادآور شد: همچنین، چاقی در نوجوانان ممکن است زمینه‌ساز مشکلات سلامتی در بزرگسالی باشد و بر کیفیت زندگی آن‌ها تأثیر بگذارد.

 علیزاده دلایل اصلی افزایش چاقی و اضافه‌وزن را نیز برشمرد و عنوان کرد: مصرف زیاد غذاهای پرکالری، فست‌فودها، نوشیدنی‌های شیرین و تنقلات ناسالم، کاهش فعالیت بدنی به دلیل سبک زندگی شهری، استفاده بیش از حد از وسایل الکترونیکی و کمبود فضای مناسب برای ورزش، تغییر الگوهای غذایی سنتی و افزایش مصرف غذاهای صنعتی و فراوری‌شده از جمله این دلایل هستند.

 وی نسبت به عرضه بیش از اندازه فست‌فودها و خوراکی‌های ناسالم در محیط شهر نیز هشدار داد و خاطرنشان کرد: تبعات مصرف زیاد این مواد غذایی ناسالم نه‌تنها منجر به بروز بیماری‌ها و چاقی و اضافه‌وزن می‌شود که آثاری را نیز برای نظام بهداشت و درمان به دنبال خواهد داشت.

علیزاده با اشاره به برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی برای بهبود وضعیت تغذیه، اظهار کرد: خوشبختانه با تدابیر اتخاذشده، اغلب مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی تحت پوشش دانشگاه، دارای کارشناس تغذیه هستند و خدمات مشاوره‌ای رایگان به مراجعان ارائه می‌دهند.

 به گفته وی، افراد دارای اضافه‌وزن و چاقی پس از بررسی وضعیت الگوی تغذیه و سبک زندگی که در خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت شهری انجام می‌شود توسط پزشک و کارشناس تغذیه، به مدت یک تا سه ماه تحت پیگیری و مراقبت قرار می‌گیرند.

 این مسئول بیان داشت: این اقدامات باهدف اصلاح الگوی تغذیه، افزایش آگاهی و کاهش عوارض چاقی انجام می‌شود.

 وی یادآوری کرد: باتوجه‌به این روند، اتخاذ سبک زندگی سالم، افزایش آگاهی عمومی و برنامه‌ریزی دقیق می‌تواند به بهبود وضعیت سلامت جامعه کمک کند.

 انتهای خبر/ رحمانی

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.