علی فخرانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک اظهار کرد: در استان، در دولت سیزدهم اجرای طرح ملی جهش تولید مسکن در شهرهای فاروج، شیروان و آشخانه به علت فقدان زمین ملی معطل باقیمانده بودند که سرانجام در مرحله نخست، مسئله تأمین زمین برای اجرای ساخت مسکن ملی در این شهرها حل شد.
وی با اشاره به شهر فاروج عنوان کرد: در این شهر ۵۴۲ متقاضی برای بهرهمندشدن از مسکن در زمینهای ملی واجد شرایط شدند.
فخرانی گفت: بااینوجود، هیچ زمین ملی برای واگذاری به اجرای این طرح در محدوده و پیرامون این شهر واجد نداشت که اختصاص داده شود.
وی افزود: در این راستا، اداره کل راه و شهرسازی استان نسبت به توافق برای خرید و تملک زمینهای کشاورزی مستثنیات ورود کرد که سرانجام با پیگیریهای انجام شده، توافق با مالکان این زمینها در شهر فاروج به مساحت چهار هکتار محقق شد که فعلاً این مساحت زمین پاسخگوی ساخت مسکن متقاضیان واجد شرایط است.
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی عنوان کرد: در این چهار هکتار زمین ۱۸۰ واحد ساخته خواهد شد که بهصورت ویلایی یکطبقه خواهند بود.
وی خاطرنشان کرد: فعلاً تعداد بسیار اندکی از متقاضیان واجد شرایط این شهر آورده اولیه خود را واریز کردهاند.
درعینحال، فخرانی تصریح کرد: البته این چهار هکتار زمین تملک شده پاسخگوی تمام متقاضیان نخواهد بود.
وی اعلام کرد: در این راستا، وارد گفتگو با نهاد آستان قدس رضوی شدهایم تا توافق با آنها برای اختصاص زمینهای وقفی در این شهر انجام شود که همچنان گفتگوها در حال انجام است.
زمینهای ضلع شمال شهر شیروان برای ساخت مسکن ملی تملک میشوند
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی در ادامه با اشاره به شهر شیروان اظهار کرد: در این شهر چهارهزار و ۷۷۰ خانوار متقاضی واجد شرایط دریافت مسکن ملی شدهاند.
وی گفت: در این راستا، برای پاسخگویی به نیاز مسکن این متقاضیان واجد شرایط ۳۱ هکتار زمین ملی داخل محدوده شهر شیروان (پس از انجام توافقات) واگذار شد.
فخرانی بیان کرد: در حال حاضر قرارگاه امام حسن مجتبی ساخت مسکن ملی در قالب مجتمعهای مسکونی سهواحدی در این ۳۱ هکتار زمین ملی را در دست اجرا دارد.
وی گفت: در حال حاضر بهطورکلی در شهر شیروان ساخت بیش از ۹۲۹ واحد مسکن ملی در حال انجام است که متقاضیان این مسکنها آورده اول خود را واریز کردهاند.
درعینحال، معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی تصریح کرد: این اداره کل در راستای پاسخگویی به نیاز مسکن ملی متقاضیان شهر شیروان نسبت به جانمایی ۱۲۰ هکتار زمین کشاورزی مستثنیات در ضلع جنوب غربی شیروان همچنین نسبت به جانمایی ۸۴ هکتار زمین کشاورزی مستثنیات در ضلع غربی شیروان ورود کرده بود تا توافق و تملک شود که در نهایت باتوجهبه اینکه رأی برای این دو پهنه زمین جانمایی شده بهعنوان زمینهای حاصلخیز درجه یک و دو صادر شد، توافق و تملک آنها، رد و از دستور کار خارج شدند.
وی اعلام کرد: درعینحال، در ضلع شمال شهر شیروان در جنب مسکن مهر این شهر، زمینهای کشاورزی مستثنیات که با رأی اداره امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان بهعنوان زمین غیر حاصلخیز معرفی و مصوب شدهاند، توافق شد که باید تملک شوند تا بابت ساخت مسکن ملی بهرهبرداری شوند.
جانمایی دوپارچه زمین برای ساخت مسکن ملی شهر آشخانه
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی درباره اجرای طرح جهش تولید مسکن در شهر آشخانه که معطل تملک زمین باقیمانده بود نیز عنوان کرد: در حال حاضر در شهر آشخانه ساخت مسکن ملی در بخش خود مالکی در حال اجرا است.
وی در ادامه بیان کرد: باتوجهبه اینکه که در محدوده و پیرامون شهر آشخانه زمین ملی وجود ندارد و زمینی دولتی در پیرامون این شهر وجود دارد که به علت سازند زمینی آن برای ساخت مسکن ملی مناسب نیست همچنین زمینهای کشاورزی پیرامون این شهر نیز حاصلخیز هستند و نمیتوان برای اجرای این طرح آنها را تملک کرد، این عوامل موجب شدند تا ساخت مسکن ملی برای متقاضیان این شهر در قالب انبوهسازی و یا گروه ساخت معطل باقی بمانند.
فخرانی اعلام کرد: بااینوجود، این اداره کل نسبت به جانمایی ۶۰ هکتار زمین در پلاک ببار همچنین جانمایی ۷۰ هکتار زمین در مسیر کشتارگاه آشخانه اقدام کرد که این دوپارچه زمین، زمینهای ملی تحت اختیار اداره کل منابع طبیعی هستند.
وی گفت: مطالعات امکانسنجی این دو پهنه زمین ملی آغاز شده که تا پایان شهریورماه امسال به طول میانجامد.
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی افزود: درصورتیکه واگذاری آنها برای ساخت مسکن ملی شهر آشخانه مصوب شوند، در این دو پهنه زمین جانمایی شده، شهرکسازی انجام خواهد شد تا به متقاضیان مسکن ملی شهر آشخانه واگذار شوند.
الحاق ۷۷ هکتار زمین ملی جدید برای ادامه نهضت ملی مسکن در مرکز استان
فخرانی درباره روند ساخت مسکن ملی شهر بجنورد (مرکز استان) نیز اظهار کرد: خوشبختانه در تأمین و تملک زمین برای اجرای طرح جهش تولید مسکن ملی برای متقاضیان مرکز استان خیلی دچار چالش و محدودیت تأمین زمین نبودیم.
وی گفت: در مرکز استان ۴۱ هزار و ۵۹۴ خانوار بابت بهرهمندشدن از مسکن ملی ثبتنام کردند که پس از پالایش انجام شده ۱۶ هزار و ۸۷ خانوار واجد شرایط این طرح شدند.
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی افزود: در مرحله نخست پنج هزار و ۱۲۵ خانوار مشمول ساخت مسکن شدند که فعلاً چهارهزار و ۵۲۲ خانوار از آنها آورده اولیه خود را تا هفته نخست خردادماه جاری واریز کردند.
وی عنوان کرد: در حال حاضر در زمین ملی واقع در گلستان شهر به مساحت ۵۴ هکتار همچنین در زمین ملی واقع در شهرک ولیعصر به مساحت ۹ هکتار ساخت مسکن ملی انبوهسازی در حال انجام است.
درعینحال، فخرانی تصریح کرد: این اداره کل نسبت به الحاق ۷۷ هکتار زمین ملی در منطقه غرب گلستان شهر ورود کرده که الحاق این پهنه زمین ملی در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: البته درصدد هستیم که برای آینده در منطقه شهرک ولیعصر زمینی در محدوده این منطقه برای پاسخگویی به نیاز متقاضیان مسکن ملی الحاق جدیدی انجام شود.
وی درباره تعیین تکلیف زمین پادگان ارتش واقع در انتهای خیابان پیامبر اعظم بهمنظور ساخت مسکن ملی برای نیروهای مسلح مرکز استان نیز اظهار کرد: سند زمین این پادگان در قطعات ۲۰ هکتاری و ۱۱ هکتاری به نام ارتش است که این دو قطعه زمین اشاره شده دارای معارضانی شامل اداره کل میراثفرهنگی و ستاد اجرایی فرمان امام را دارد.
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی گفت: تعارض اداره کل میراثفرهنگی استان با نهاد ارتش حقوقی شد کهرای گرفت.
وی افزود: بااینوجود، هنوز تعارض نهادهای ستاد اجرایی فرمان امام و ارتش در دستگاه قضایی استان منجر به صدور رأی نشده است.
فخرانی خاطرنشان کرد: ساخت ۱۶ هزار واحد مسکن ملی برای نیروهای مسلح مرکز استان در زمین پادگان ارتش طراحی شده است.
لزوم تمرکز بر نوسازی بافتهای ناکارآمد شهری
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی در خاتمه بر روی نوسازی بافتهای ناکارآمد شهری تأکید کرد و گفت: این بافتها ظرفیتهای بالقوهای هستند که میتوانند در تأمین مسکن اقشار هدف بسیار کارساز و راهگشا باشند.
وی تصریح کرد: بااینوجود، دولتها راهکار ساده الحاق زمینهای ملی و تملک زمینهای کشاورزی مستثنیات را برای اجرای ساخت مسکن ملی در سطح کشور در پیش گرفتند.
فخرانی عنوان کرد: مبتنی بر نظر کارشناسان این رویکرد فقط راهحل موقتی است که در درازمدت نتیجهای جز افزایش هزینههای مدیریت شهری و ازهمگسیختگی اجتماعی را به همراه ندارد.
انتهای پیام/قهرمانی
0 نظر