حالت تاریک
  • دوشنبه, 1404/02/22 شمسی | 2025/05/12 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
نبود سرویس مدارس روستایی، معضل والدین
عصراترک بررسی کرد؛

نبود سرویس مدارس روستایی، معضل والدین

نبود سرویس مدارس در روستاهای شهرستان جاجرم یکی از دغدغه‌های والدین روستایی شده است از طرفی وجود مدارس شبانه‌روزی در این شهرستان باعث شده است، دولت سرویس ایاب و ذهاب را تقبل نکند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، طبق ماده ۵ در روستا‌ها و مناطقی که امکان ارائه خدمات آموزشی وجود ندارد وزارت آموزش و پرورش مکلف است وسیله ایاب و ذهاب را تا نزدیکترین محل آموزشی مربوطه به صورت رایگان برای دانش‌آموزان تامین کند. از سوی دیگر در آئین‌نامهٔ وزارت کشور سال ۱۴۰۲، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها مسئول سرویس مدارس شدند.

والدین دانش‌آموزان روستاهای امیرآباد و صادق‌آباد شهرستان جاجرم از نبود سرویس مدارس برای رفت و آمد فرزندانشان گله‌مند هستند و تعدادی از خانواده‌ها با تماس و ارسال پیام این موضوع را با ما در میان گذاشتند و از مسئولان درخواست رسیدگی داشتند.

هزینه سرویس مدارس بالا است

مادر یک دانش‌آموز روستای امیرآباد در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» گفت: متأسفانه دانش‌آموزان روستا‌های امیرآباد و صادق‌آباد شهرستان جاجرم با توجه به نبود امکانات آموزشی در روستاهایشان مجبورند به نزدیکترین شهر محل زندگیشان مراجعه کنند که مدارس آنها از امکاناتی برخوردار است.

حسینی افزود: یکی دیگر از مهمترین مشکلات این روستاها نبود هنرستان و دبیرستان دخترانه است که فرزندان ما باید مصافتی تا شهر طی کنند و همچنین نبود امکانات حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس و مینی‌بوس در این روستا‌های فاقد امکانات آموزشی است.

وی عنوان کرد: سرویسی وجود ندارد همزمان قیمت سرویس‌های مدارس بە گونەای است کە برای رفت و آمد فرزندانمان باید هزینە زیادی پرداخت کنیم و هیچکس پیگیر موضوع نبوده است.

این مادر ادامه داد: یکی از دانش‌آموزان بیماری خاص دارد که ماندن در خوابگاه باعث ایجاد مشکل و نگرانی خانواده‌ها می‌شود.

شرایط زندگی در خوابگاه، سبک زندگی را تغییر می‌دهد 

پدر یک دانش آموز در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» گفت: وابستگی فرزندان به محیط امن و بدون استرس خانواده بر كسی پنهان نیست، وقتی كه این کودکان و نوجوانان وارد محیط خوابگاه می‌شوند، سبک زندگی‌شان تغییرات زیادی می‌کند.

وی افزود: یكی از مهمترین مسائل دانش‌آموزان خوابگاهی یا شبانه‌روزی با توجه به دوری آن‌ها از خانواده در معرض آسیب‌های مختلف جسمی و روحی قرار گرفتن است.

رضا احمدی مطرح کرد: فرزندان‌مان برای ادامه تحصیل از محیط امن خانواده جدا می‌شوند، به یكباره خود را تنها در محیطی جدید به نام خوابگاه می‌بیند كه در ظاهر هیچ حامی ندارد و باید مسائل و مشکلاتش را به تنهایی حل و فصل کند و در برابر همه مسائل و مشكلات مراقبت كند.

احمدی بیان داشت: از توجه همیشگی ما والدین خبری نیست، غذاهای باب طبع خانگی و راحتی خانه وجود ندارد، و ما والدین نگران این موضوع هستیم که با ورود به خوابگاه فرزندانمان دچار بحران عاطفی شوند.

وی تصریح کرد: فرزندان ما در صورت حل نشدن این مشکل و كم توجهی مسئولان امور در رابطه با این موضوع دچار آسیب‌هایی همچون افسردگی، ضعف و بیماری‌های جسمی و در نهایت ترک تحصیل می‌شود.

پدر این نوجوان گفت: چون فرزندان ما برای کنکور آماده می‌شوند و دوران آمادگی برای کنکور در بیشتر خانواده‌ها خیلی جدی گرفته می‌شود، تا بتوانند آینده شغلی خود را تضمین کنند پدر و مادرها همه تلاششان را به کار می‌گیرند تا همه چیز از امکانات و وسایل رفاهی مورد نیاز برای آرامش فرزندشان تامین شود، جدا شدن از خانواده به معنای از دست دادن و تغییر اساسی شرایط است، دانش‌آموز، یکباره از همه چیز جدا شد و احساس تنهایی می‌کند.

 

 

دوری از محیط امن خانه

مادر یک دانش آموز روستای امیرآباد در گفتگو با خبرنگار ما گفت: نبود فضای آموزشی برای دانش‌آموزان در امیرآباد، همچنین فاصله‌ زیاد بین شهرها، نبود سرویس مدرسه، باعث بالا رفتن هزینه‌های تحصیل و نگرانی والدین جهت تامین این نیاز می‌شود.

زهرا ایزی افزود: نگرانی دیگر ما از خطراتی است که در مسیر رسیدن به مدرسه وجود دارد، تنها بخشی از سختی‌هایی است که والدین و دانش‌آموزان در راه رسیدن به آینده‌ای بهتر متحمل می‌شوند. گاهی نیز این سختی‌ها سبب می‌شود، دانش‌آموزان با وجود علاقه‌ای که به علم‌آموزی دارند مجبورند از تحصیل اجتناب کنند.

وی عنوان کرد: موضوع دیگر که ما خانواده‌ها را نگران می‌کند از تحت تاثیر قرار گرفتن در جو دوستان و همسالان و بار منفی تربیتی، آسیب‌های اجتماعی، چشم و هم‌چشمی با دیگر دانش‌آموزان است و همچنین نبود آرامش روانی فرزندان در محیط خوابگاه به خاطر تفاوت‌های فردی و خلق و خویی است.

وجود مدارس شبانه‌روزی امکان داشتن سرویس ایاب و ذهاب را نمی‌دهد

سید جواد موسوی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: شهرستان جاجرم مدرسه شبانه‌روزی برای دانش آموزان روستایی دارد، یعنی دانش‌آموز باید آنجا مستقر شود و از خوابگاه استفاده کند و آخر هفته کنار خانواده باشد.

رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان جاجرم گفت: بعضی والدین مایل نیستند این اتفاق صورت گیرد و تمایل دارند فرزندان صبح با سرویس به مدرسه بیایند و ظهر برگردند، دولت چنین بودجه‌ای ندارد، اساس تشکیل مدارس شبانه‌روزی همین است تجمیع دانش‌آموزانی که در مناطق محروم هستند همچنین دولت توانایی ایجاد آموزشگاه در سطح متوسطه ۲ و ۱ را ندارد.

موسوی مطرح کرد: سنخواست مدرسه شبانه‌روزی حضرت رقیه (س) برای دختر خانم‌های روستایی مثل جربت، خراشا، قلی، کرف است دانش آموزان دختر‌ باید در مدرسه حضرت رقیه (س) حضور داشته باشند و از این امکانات استفاده کنند.

وی تصریح کرد: در شوقان مرکز شبانه‌روزی حضرت خدیجه (س) وجود دارد و دختر خانم‌هایی که روستایی هستند و دبیرستان ندارند به صورت متمرکز به شوقان بروند و از مکان خوابگاه استفاده کنند. 

رئیس آموزش و پرورش ابراز کرد: دانش آموزان آخر هفته‌ها در منازل با خانواده هستند، تمام امکانات رفاهی در خوابگاه‌ها وجود دارد، بعد از اینکه ثبت نام کرده‌اند می‌گویند ما طاقت نمی‌آوریم این طاقت نیاوردن را نباید آموزش و پرورش تاوان دهد.

وی با بیان این مطلب که ما رسالت خودمان را در خصوص آمورش و پرورش انجام می‌دهیم افزود: نقاط کم‌برخوردار را تلاش می‌کنیم یا مدرسه بدهیم و یا امکانات و شرایط حضور در کلاس درس را آماده کنیم که چون مدارس شبانه‌روزی است استان هیچ هزینه‌ای برای سرویس و ایاب و ذهاب به ما نمی‌دهد.

این مقام مسئول گفت: سنخواست مدرسه شبانه‌روزی پسرانه نداریم دولت چه کار می‌کند، خانواده‌ها مینی‌بوس را کرایه کنند به گونه ای که ۴۰ درصد خانواده‌ها هزینه ایاب و ذهاب را بدهند و  ۶۰ درصد مابقی را دولت بپردازد.

وی عنوان کرد: در حال حاضر در سنخواست مدرسه راهنمایی شهید بهشتی داریم از کرف و خراشا و قمیطه سرویس گرفته‌ایم صبح دانش‌آموزان می‌روند درس می‌خوانند بعد از ظهر هم برمی‌گردند این در خصوص مناطقی است که امکانات خوابگاهی ندارند وظیفه دولت است که زمینه فراهم نمودن تحصیل را انجام بدهند.

این مسئول در پایان گفت: برای بیماران خاص که شرایط حضور در خوابگاه را ندارند هم باید تیم پزشکی تشکیل شود و در صورت تایید ما هزینه را پرداخت می‌کنیم.

نتیجه‌گیری: اساس تشکیل مدارس شبانه‌روزی تجمیع دانش‌آموزانی است که در مناطق محروم زندگی می‌کنند همچنین در نظر داشتنه این نکته که  دولت توانایی ایجاد آموزشگاه در سطح متوسطه ۲ و ۱ را ندارد به همین علت مدارس شبانه روزی را تشکیل داده است، به ما کمک می‌کند با یان مسأله بهتر کنار بیاییم.

بنا به علت آنکه در شهرستان جاجرم مدارس شبانه روزی وجود دارد، هزینه ایاب و ذهاب نوسط استان به اداره آموزش و پرورش داده نمی شود و دانش آموزان باید در خوابگاه اقامت داشته باشند.

اما در شهرستان سنخواست به علت نبود مدرسه شبانه روزی، سرویس مدارس وجود دارد که دولت هزینه تأمین مخارج آن را بر عهده دارد.

اهمیت علم و فراگیری دانش بر کسی پوشیده نیست با توجه به اینکه تحصیل علم و پیمودن راه سعادت برای افراد و خانواده‌ها و آن‌گاه جامعه، سختی‌ها و مشکلاتی دارد، ولی با صبر و شکیبایی می‌توان بر این مشکلات پیروز شد و راه کمال و سعادت را پیمود، این شدنی نیست که کسی بدون تحمل سختی بخواهند پله‌های ترقی را طی کند و در جامعه موفق باشد.

تهیه و تنظیم گزارش: سمانه میرزائی

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!