
نتیجه مطالعه جدید دانشمندان؛
دارویی که نوزادان را به دیابت مبتلا میکند
دانشمندان با مطالعه روی موشها دریافتند استفاده از آنتیبیوتیکها در نوزادی میتواند مانع رشد سلولهای تولیدکننده انسولین در پانکراس شده و خطر دیابت در سنین بالاتر را افزایش دهد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«عصر اترک»، به نقل از ایرنا، وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است: یافتههای قبلی نشان داده بود کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند یا از راه زایمان طبیعی متولد میشوند (که هر دو میتوانند میکروبیوم نوزاد سالم را تقویت کنند) کمتر از دیگران به دیابت نوع یک مبتلا میشوند. برخی یافتهها نیز نشان میدهد که دادن زودهنگام آنتیبیوتیک به نوزادان میتواند به طور ناخواسته میکروبهای مفید را به همراه میکروبهای مضر از بین ببرد و خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.
همه باکتریها، قارچها و انواع دیگر میکروبهای مستقر در یک بخش ویژه را میکروبیوم میگویند.
پژوهشگران به سرپرستی جنیفر هیل (Jennifer Hill)، استادیار زیستشناسی مولکولی، سلولی و تکاملی دانشگاه کلرادو بولدر آمریکا، دریافتند که اگر در یک دوره زمانی خاص (معادل حدود هفت تا ۱۲ ماهگی نوزاد انسان) به موشها آنتیبیوتیکهای وسیعالطیف (گستردهاثر) داده شود، در بزرگسالی سلولهای تولیدکننده انسولین آنها کمتر، سطح قند خونشان بالاتر و سطح انسولینشان پایینتر و بهطورکلی عملکرد متابولیک آنها بدتر خواهد بود.
دانشمندان در چند آزمایش دیگر، میکروبهای خاصی را به موشها دادند و دریافتند که برخی میکروبها تولید سلولهای بتا (سلولهای تولیدکننده انسولین در پانکراس) و سطح انسولین خون را افزایش میدهند. قویترینِ آنها، قارچ کاندیدا دابلینینسیس (Candida dubliniensis) نام داشت.
این یافتهها بر اهمیت میکروبیوم نوزاد تأکید میکند و ممکن است راه را برای طراحی راهبردهای جدید بهمنظور پیشگیری یا درمان اختلالات متابولیک هموار کنند. گزارش این پژوهش در مجله سایِنس (Science) منتشر شده است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!