
فرماندار شیروان عنوان کرد:
بروکراسیهای اداری برای سرمایهگذاران دست و پاگیر است
فرماندار شیروان گفت: در بحث مجوز و تسهیلات در آئیننامهها قوانین دست و پاگیری وجود دارد که یک سرمایهگذار برای پیمودن بروکراسیهای اداری از ابتدا باید برای دریافت مجوز به ادارهها برود و سختی مسیر باعث توقف کار میشود.
محمد احمدی در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» در ارتباط با شعار سال ۱۴۰۴ یعنی سرمایهگذاری برای تولید گفت: رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران هرساله با توجه به مشکلات و چالشهای سال گذشته و یا سالهای قبل شعار سال را انتخاب میکنند.
فرماندار شهرستان شیروان ادامه داد: طی چند سال قبل، تحریمها باعث شد تا نوسانات اقتصادی در شهرستان و کشور به وجود بیاید و نرخ برخی کالاها و بعضی مصارف در برخی حوزهها مانند سکه، ارز، زمین افزایش داشته باشد.
وی افزود: افزایش قیمت مواد اولیه و نبود زیرساختها سبب شد تا سرمایهگذاران، تولیدکنندگان و کارآفرینان سرمایه خود را در ارز، سکه و زمین هزینه کنند تا سود بیشتری نصیب آنها شود، بنابراین وقتی سرمایهگذاری برای تولید نباشد، اشتغالزایی، خرید و فروش نخواهیم داشت و اقتصاد کشور به سمت رکود خواهد رفت.
این مسئول در ارتباط با جذب سرمایهگذاران برای حوزه شهرستان گفت: باید کاری کنیم که به سرمایهگذار این اطمینان داده شود که از سرمایهاش حفاظت و صیانت میشود و ارزش افزوده تولید بیشتر از سود سرمایهگذاری در سکه و ارز برای آنها باشد و همچنین موانع را با توجه به شعار سال از سر راه آنان برداریم.
وی با اشاره به اینکه نوسانات در سطح کشور به دلیل وجود تحریمها به وجود میآید، افزود: امید میرود مذاکرات بهخوبی پیش رود؛ زیرا که تأثیر بسزایی بر اقتصاد کشور خواهد داشت.
احمدی بیان داشت: این در حالی است که در سطح شهرستان شیروان موانع برای مجوز و استعلامها بسیار است که با توجه به راهافتادن کارگروه تسهیل بسیاری از اینچنین مشکلات را حل خواهیم کرد.
فرماندار شیروان در خصوص مهمترین مانع بر سر راه سرمایهگذاران تصریح کرد: کمبود زیرساختها مانند حمل و نقل هوایی که در استان فقط هفتهای یک الی دو سفر انجام میگیرد، همچنین نبود حمل و نقل ریلی مشکل دیگری است که مانع توسعه شهرستانی و استانی شده است.
وی توضیح داد: نکته قابلتوجه این است که گاهی کالایی در استان تولید میشود که فراتر از حد نیاز استان بوده و باید برای فروش به خارج از استان منتقل شود که به دلیل نبود خط ریلی و هوایی شرایط خروج از استان فراهم نمیشود.
احمدی ادامه داد: در بحث مجوز و تسهیلات در آئیننامهها قوانین دست و پاگیری وجود دارد که یک سرمایهگذار برای پیمودن بروکراسیهای اداری از ابتدا باید کفشی آهنین به پا کند و برای دریافت مجوز به ادارهها برود و ضمانتهایی که خواسته میشود باعث توقف در کار میشود.
فرماندار شیروان اظهار کرد: آموزش، آگاهی و ترویج سرمایهگذاری باید در جوامع ما صورت گیرد؛ زیرا سرمایهگذارانی هستند که نمیدانند در چه زمینهای باید کار کنند همچنین تولیدات ما که اساس آن نیز کشاورزی است تا کنون بهصورت سنتی بوده و باوجود این فناوریها به شیوه ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته انجام میشود.
احمدی در خصوص فرصتهای شغلی و اشتغالزایی در شیروان گفت: با توجه به طرح سند چشمانداز توسعه شهری، شیروان، شهرستانی توسعهیافته بوده و جایگاهی شایسته در استان دارد اما با وجود اینکه در ظرفیتها و پتانسیلها رتبه اول را داریم؛ اما متاسفانه در بیکاری نیز رتبه اول را داشته و نرخ بیکاری در روستاها ۱۶ درصد است.
وی ادامه داد: ما اگر بتوانیم با اولویتبندی بخش گردشگری، کشاورزی، صنعت، حمل و نقل و بازرگانی پیش برویم به جایگاه شایسته میرسیم.
احمدی به توسعه بخش گردشگری در این شهرستان اشاره کرد و گفت: این صنعت باعث رونق اشتغال و درآمد پایدار خواهد بود.
وی ادامه داد: شهرستان شیروان در بخش طیور، ماهی، دام، سیب و گردو رتبه اول استان را دارد، اما به دلیل نداشتن بهرهوری مناسب همچنان طبق عصر گذشته فعالیت دارند.
احمدی در خصوص پروژههای موجود در شهرستان شیروان گفت: اگر همین پروژهها را به سرانجام برسانیم، امید میرود در اشتغالزایی موفق باشیم به شرطی که سرمایهگذاران حمایت شوند تا آنها نیز راغب به ادامه سرمایهگذاری باشند.
فرماندار شیروان در پاسخ به این سؤال که شعار سال ۱۴۰۴ چه میزان تأثیرگذار است، گفت: سیاستهای دولت جهت تحقق این شعار و تأکیدات دستگاههای استانی باعث تسریع در تحقق شعار سال میشود.
وی افزود: اما تحقق این شعار فقط بر عهده دولت نیست بلکه مردم نیز باید پایکار باشند؛ زیرا که منابع دولت محدود است و اولویت کار با پروژههایی است که مردم در آن نقش دارند.
مصاحبه از: احسان حق بین
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!