دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۵/۱۳/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس پیشنهاد سردبیر | کد خبر: ۴۹۱۳۰
تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۷/۲۶ - ساعت ۱۴:۵۵

آیین های اهل سنت خراسان شمالی در ماه محرم

پیروان اهل سنت در استان خراسان شمالی رفتار برادرواری با شیعیان دارند. در ایام ماه محرم نیز متأثر از فضای معنوی و عزاداری های مرسوم محبین اهل بیت علیه السلام، مراسم هایی خاص خود برای بزرگداشت این ایام برگزار می کنند.
به گزارش اترک نیوز، پيروان اهل سنت خراسان شمالي كه متشكل از چهار فرقه حنفي، مالكي، حنبلي و شافعي هستند به زبان ترکمنی تکلم می کنند و بیشتر در مناطق راز و جرگلان، مانه و سملقان و بجنورد زندگی می کنند و در ماه محرم، برنامه ها و رسومي براي عزاداري امام حسین (ع) دارند.
 
ختم 70 هزار «لا إله إلا الله محمداً رسول الله» 
آخوند خوش نظر، امام جمعه تازه یاب مانه و سملقان در گفتگو با خبرنگار اترک نیوز به رسم ویژه ای اشاره کرد و گفت: یکی از رسوم اهل سنت در این منطقه "تهلیل" ، یعنی 70 هزار بار ختم ذکر «لا إله إلا الله محمداً رسول الله» است.
وی با بیان اینکه صدقه و نذری هم همیشه جزء برنامه های ماه محرم در بین اهل سنت خراسان شمالی است، اظهار کرد: به اعتقاد ما چون خود واژه عزا به معنای صبر می باشد ما در تمام مصائب بر همین اساس صبر پیشه می کنیم.
وی افزود: البته ما هم در کنار عزاداران حسینی، به سبک خودمان عزاداری می کنیم. مثلاً اطعام می دهیم. ختم قرآن می گیریم و ثواب آن را به ارواح شهدا خصوصاً شهدای کربلا هدیه می دهیم.
وی گفت:  هر ساله در روز عاشورا یک رسم 50 ساله هم در روستای تازه یاب برگزار می شود که تعداد زیادی از مردم در آن شرکت می کنند.
مسئول حوزه علمیه تازه یاب خاطرنشان کرد: در این روز اهل سنت با تجمع ، در جوار امامزاده شیرعلی فرزند امام موسی کاظم(ع) به عزاداری می پردازند.
آخوند دهش امام جماعت مسجد محمد رسول الله بجنورد نیز در خصوص آیین های اهل سنت در ماه محرم گفت: برجسته ترین رسوم اهل سنت استان در این ماه ختم قرآن و پخش نذری  است.
 
پرهیز از مراسم جشن و شادی
وی همچنین گفت: ما نسبت به نگاهداشتن حرمت ایام محرم و صفر مقیدیم و هیچکدام از مراسمات جشن و سرورمان را بخاطر احترام به اعتقادات شیعیان و شهدای کربلا تا پایان عزاداری ها برگزار نمی کنیم.
 
آخوند یزدانی امام جمعه منطقه جرگلان هم ضمن اشاره به آداب و رسوم مذکور گفت:  روز عاشورا در همه خانه ها سفره ای پهن می شود و مردم، بزرگان و ریش سفیدان خانه به خانه دعوت می شوند و بعد از خوردن حداقل لقمه ای از غذای صاحبخانه به قرائت قرآن مشغول می شوند.
 وی غذاهای این منطقه خاص عاشورا و عزاداری ها را  شامل نان های روغنی مخصوص از جمله  قتلمه، چاپاتی، قطاب و... عنوان کرد.
به گفته وي تركمن هاي استان که حدود 10 درصد از جمعیت 867 هزار نفری خراسان شمالی را تشکیل می دهند، در تاسوعا و عاشورا با تجمع در مساجد اقدام به قرائت قرآن و دعا، مرثيه سرايي و اطعام مستمندان مي كنند.
وی اظهار کرد: یکی دیگر از آداب ترکمن های اهل سنت استان در این ماه؛ سرکشی از خانواده هایی است که در ماه محرم سال پیش یکی از اعضای خود را از دست داده اند.
این روحانی اهل سنت خراسان شمالی  خاطر نشان کرد: محبت اهل سنت به پیامبر اکرم(ص) و خاندان مطهر ایشان در اشعار مختوم قلی فراغی؛ شاعر برجسته ترکمن نیز به نظم درآمده است.
انتهای پیام/
خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک