حالت تاریک
  • یکشنبه, 1404/01/31 شمسی | 2025/04/20 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
۵ هزار نوزاد خراسان‌شمالی غربالگری شنوایی شدند
یک مسئول دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی:

۵ هزار نوزاد خراسان‌شمالی غربالگری شنوایی شدند

مدیر گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: غربالگری شنوایی برای ۵ هزار و ۲۶۹ نوزاد در استان انجام شد.

روح‌الله یزدانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، از اجرای برنامه غربالگری شنوایی برای ۵ هزار و ۲۶۹ نوزاد متولد شده تحت پوشش دانشگاه در ۶ ماه نخست امسال خبر داد.

 

 

 یزدانی با اشاره به اینکه برنامه غربالگری شنوایی به‌عنوان بخشی از نظام مراقبت بیماری‌های غیرواگیر اجرا می‌شود، گفت: این برنامه هم‌اکنون در زمان ترخیص نوزادان از بیمارستان‌های استان با همکاری سازمان بهزیستی و توسط شنوایی‌شناسان و غربالگران آموزش‌دیده انجام می‌شود. 

 

وی افزود: از میان نوزادان غربالگری‌شده، ۶۰ نوزاد نیازمند مداخله تشخیص داده شدند که ۶ نوزاد با استفاده از سمعک و ۵۳ نوزاد دیگر از طریق روش‌های جراحی و طبی تحت درمان قرار گرفتند.

 

 یزدانی با اشاره به افزایش شیوع کم‌شنوایی در جهان گفت: هم‌اکنون ۴۶۶ میلیون نفر در سراسر دنیا از کم‌شنوایی ناتوان‌کننده رنج می‌برند که ۳۴ میلیون نفر از آن‌ها را کودکان تشکیل می‌دهند.

 

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود که این رقم تا سال ۲۰۵۰ به ۹۰۰ میلیون نفر برسد. 

 

به گفته وی ۵/۲ درصد از کودکان در بدو ورود به مدرسه و ۱۱ تا ۱۵ درصد از دانش‌آموزان مدرسه‌ای علائمی از آسیب شنوایی دارند.

 

یزدانی افزود: افزایش جمعیت سالمندان، ابتلا به بیماری‌های عفونی مانند سرخک و سرخجه، مصرف نابجای داروهای آسیب‌رسان به شنوایی، مواجهه با صداهای بلند در محیط‌های شغلی و نظامی، استفاده بیش‌ازحد از تلفن همراه و دستگاه‌های صوتی شخصی از جمله عوامل اصلی افزایش کم‌شنوایی است. 

 

 مدیر گروه بیماری‌های غیرواگیر یکی از مهم‌ترین اقدامات برای حفظ سلامت شنوایی را مراقبت‌های پیشگیرانه دانست و توصیه کرد: واکسیناسیون کودکان علیه بیماری‌های عفونی به‌موقع انجام شود، در صورت ابتلا به عفونت‌های گوش، از خوددرمانی پرهیز و درمان کامل تحت نظر پزشک انجام شود.

 

وی تاکید کرد: از ورود اجسام نوک‌تیز به گوش جلوگیری کرده و در محیط‌های شغلی و پرسر و صدا از وسایل محافظتی شنوایی استفاده کرده و از هدفون، هدست و تلفن همراه به‌صورت محدود استفاده شود. 

 

این مسئول گفت: در صورت مواجهه با عوامل آسیب‌رسان به گوش و شنوایی، افراد باید برای بررسی وضعیت خود به کارشناسان شنوایی‌سنجی یا متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنند. 

 

یزدانی با اشاره به اهمیت غربالگری شنوایی در نوزادان خاطرنشان کرد: این اقدام از وظایف مهم والدین برای مراقبت از سلامت شنوایی فرزندشان است.

 

انتهای خبر

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!