در حال بارگذاری
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی:

۵۴ درصد زمین‌های کشاورزی خراسان‌شمالی سنددار شدند

شماره خبر : 3246 - https://asreatrak.ir/short/4aj66

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ۲۱۳ هزار و ۶۳۶ هکتار از زمین‌های کشاورزی استان سند دار شده‌اند که ۵۴ درصد از مجموع زمین‌های کشاورزی استان را شامل می‌شود.

 

حسن ایزانلو در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی عصراترک اظهار کرد: در استان خراسان شمالی، تا پایان سال ۱۴۰۰ فقط ۴۵ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی سند دار شده بود.

 

وی گفت: این امر، در پایان سال ۱۴٠۱ به مساحت  ۸۴ هزار و ۹۶۱ هکتار، در پایان سال ۱۴٠۲ به مساحت ۱۴۶ هزار و ۹۷۳ هکتار و در پایان آبان ماه ۱۴٠۳ به مساحت ۲۱۳ هزار و ۶۳۶ هکتار رسید.

 

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اعلام اینکه در حال حاضر ۲۱۳ هزار و ۶۳۶ هکتار از زمین‌های کشاورزی استان سند دار شده‌اند که ۵۴ درصد از مجموع زمین‌های کشاورزی استان را شامل می‌شود، افزود: این در حالی است که میانگین زمین‌های کشاورزی سند دار شده در سطح کشور به ۶۹ درصد رسیده است که باید این عقب افتادگی جبران شود.

 

ارائه خدمات نهاده‌ای به کشاورزان مشروط می‌شود

 

ایزانلو در ادامه به ابلاغ قانون جدیدی در خرداد ماه امسال به استان‌ها در زمینه الزام شهروندان و کشاورزان به ثبت اموال غیرمنقول خود نیز اشاره و اظهار کرد: این قانون درباره سنددار کردن اموال غیر منقول به خصوص برای زمین‌های کشاورزی است.

 

وی گفت: مبتنی بر این قانون جدید ابلاغ شده، قولنامه‌ها از اعتبار خواهد افتاد و بنگاه‌های املاک و دلالان نمی‌توانند قولنامه عادی تنظیم کنند.

 

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: مبتنی بر این قانون، بنگاه‌های املاک باید پیش‌نویس ملک را تنظیم و به دفتر اسناد رسمی ارسال کنند که البته خود اشخاص نیز می‌توانند به دفاتر اسناد رسمی، مراجعه و قرارداد رسمی تنظیم کنند.

 

در عین حال، وی یادآور شد: مبتنی بر این قانون ابلاغ شده، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز موظف شده است تا مدت یکسال سامانه ساماندهی اسناد عادی را راه اندازی و فعال کند.

 

ایزانلو افزود: پس از راه اندازی این سامانه، شهروندان و کشاورزان طی مدت دو سال مهلت دارند که ادعای مالکیتی خود را در این سامانه ثبت کنند و پس از ثبت اسناد عادی و یا ادعای مالکیتی خود در این سامانه، طی مدت دو سال مهلت دارند که سند خود را دریافت کنند.

 

وی همچنین اعلام کرد: با فعال شدن و راه اندازی این سامانه، تحویل کود، سم و بذر به کشاورزان به ثبت ادعای مالکیتی آنها در این سامانه و یا ثبت اسناد عادی و یا اسناد رسمی آنها در این سامانه منوط شده است.

 

این مسئول خاطرنشان کرد: مبتنی بر تبصره ۹ ماده ۱۰ این قانون زمین‌های کشاورزی در هر مساحتی که باشند حتی زمین‌های کشاورزی بسیار خُرد می‌توانند پس از ثبت در این سامانه، سند دریافت کنند.

 

افزون بر این، وی عنوان کرد: مبتنی بر تبصره ماده ۱۰ این قانون ابلاغی، دوباره حدنگاری زمین‌های کشاورزی به دفتر مدیریت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها محول خواهد شد که مبتنی بر آن زمین‌های کشاورزی حدنگاری نشده، حدنگاری خواهند شد و مستندات برای صدور سند در اختیار ادارات کل ثبت اسناد و املاک استان‌ها قرار خواهند گرفت.

 

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه هنوز آئین‌تامه اجرایی این قانون مصوب جدید به استان‌ها ابلاغ نشده و سامانه اشاره شده نیز راه اندازی و فعال نشده است، خواستار شد: کشاورزان نسبت به تبدیل اسناد کشاورزی قولنامه‌ای خود به اسناد رسمی اقدام کنند.

 

ایزانلو تصریح کرد: پس از ابلاغ آئین‌نامه اجرایی این قانون جدید مصوب، پیش بینی می‌شود که طی مدت سه سال آینده تمامی زمین‌های کشاورزی استان صاحب سند رسمی شوند.

 

انتهای پیام/قهرمانی

0 نظر