حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1404/01/13 شمسی | 2025/04/02 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
۱۲ فروردین، بزرگ‌ترین دموکراسی معاصر
عصراترک بررسی کرد؛

۱۲ فروردین، بزرگ‌ترین دموکراسی معاصر

۱۲ فروردین‌ماه سال ۵۸، روز اعلام نتایج همه‌پرسی تعیین نوع حکومت بر مردم ایران بود که با موافقت ۹۸ درصدی مردم نظام جمهوری اسلامی تأیید شد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، ۱۲ فروردین‌ماه سال ۵۸ ملت ایران سرنوشت خود را تعیین کردند و با رأی آری به حکومت جمهوری اسلامی، از شر ظلم و ستم سلسله شاهنشاهی رها شدند.

 این روز نماد استقلال و آزادی ملت ایران است که به فرموده امام خمینی (ره) این روز عید ملت ایران است و یکی از بزرگ‌ترین اعیاد ملی مذهبی کشور محسوب می‌شود.

 ۱۲ فروردین؛ روز احقاق حقوق تمام اقشار ملت

 علی محمدی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: ۴۶ سال قبل در چنین روزی ملت یک کشور مقتدر و ثروتمند، سرنوشت خود را با دستان خود و با رأی و نظر شخصی خویش انتخاب کردند، آنان پرشور و باعلاقه زیاد پای صندوق‌های رأی رفته و نوع حکومت کشور خود را انتخاب کردند.

 کارشناس مسائل سیاسی گفت: چنین انتخابی و چنین انتخاباتی در هیچ جای جهان برگزار نشده است به معنای مشخص در هیچ کشوری انتخاب نوع حکومت به عهده مردم جامعه گذاشته نشده و به‌طورکلی هیچ رفراندومی مبنی بر انتخاب نحوه اداره کشور برگزار نشده که حدود نیم‌قرن قبل در ایران برگزار شد.

وی افزود: این ابتکار، تنها از هوش و نبوغ، دوراندیشی و آینده‌نگری رهبر و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران بر می‌آمد و نه هیچ رهبر آزادی‌خواه دیگری.

 محمدی ادامه داد: اینکه نوع حکومت به دست آحاد ملت انتخاب شود، نشان از سطح آگاهی بالای مردم جامعه و سران حکومتی دارد که اداره مملکت را باسلیقه اقشار عمومی پیش ببرند و نه با دیکتاتوری و زور.

 این استاد دانشگاه بجنورد اضافه کرد: روز ۱۲ فروردین، زنان و مردان، هم‌تراز با یکدیگر با انداختن گزینه بله به جمهوری اسلامی در صندوق‌های رأی به جهانیان نشان دادند در انتخاب خود ثابت‌قدم بوده و خون‌هایی که برای پیروزی این انقلاب ریخته شده بیهوده نبوده و پایمال نشده است.

 وی در مورد برگزاری رفراندوم در ایران افزود: برگزاری چنین رفراندوم بزرگی در حالی بود که در سایر کشورهای منطقه، زنان، حق رأی نداشته و بسیاری از حقوق مسلم زندگی خود محروم بوده و به‌عنوان شهروند درجه‌دو شناخته می‌شدند؛ اما در ایرانِ آن روز، هیچ تفاوتی بین زنان و مردان برای حضور در اجتماع وجود نداشت و همگی از حقِ رأی برابر برخوردار بودند.

 محمدی اضافه کرد: چنین حرکت دموکراسی عظیم در کشوری که به‌تازگی زخم‌های انقلاب و مبارزه را ترمیم می‌کرد، فرهنگ غنی مشارکت و یکپارچگی را به رخ جهانیان کشید تا معنای کامل استقلال، شکوفا شود.

 این استاد دانشگاه گفت: ابرقدرت‌های دنیا که چشم به این انقلاب دوخته بودند تا نتیجه آن را دریابند به‌خوبی دانستند که جمهوری اسلامی ایران با داشتن رهبری فرزانه و ملتی که همواره و در همه حال عاشق نظام بوده و پای انتخاب خود ایستاده‌اند، کشوری نیست که باجی به هیچ کشوری بدهد و کوچک‌ترین ضعفی با تمام کاستی‌ها، تحریم‌ها و انواع حملات، نشان دهد.

 محمدی اضافه کرد: اکنون که ۴۶ سال از آن انتخاب تاریخی و سرنوشت‌ساز می‌گذرد باوجود تغییر نسل و به عرصه رسیدن جوانانی که روز انتخاب حضور نداشتند؛ اما به تصمیم والدین خود احترام گذاشته و امروزه با آگاهی و دانش، پیرو رهبری بوده و برای اقتدار و پیروزی کشور خود از جان، مایه گذاشته و سختی‌ها را پشت سر می‌گذارند.

 کارشناس مسائل سیاسی گفت: شایسته است، مسئولین نظام نیز قدردان مردمی باشند که همواره برای سربلندی میهن خود تلاش وافر داشته و از هیچ کوششی دریغ نکرده‌اند و با هر سختی و کمبودی ساخته؛ اما دم برنیاورده‌اند.

 ۱۲ فروردین، نماد استقلال ملت ایران

 حجت‌الاسلام مرتضی دانایی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به مردم‌سالاری دینی توجه ویژه‌ای دارد و این مفهوم در قانون اساسی و گفتمان سیاسی کشور به‌وضوح دیده می‌شود.

 مدرس حوزه علمیه بجنورد گفت: در عمل، از طریق برگزاری انتخابات و نهادهای نظارتی، تلاش می‌شود تا مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌ها تضمین شود. انتخابات مجلس و شوراهای اسلامی و انتخابات ریاست‌جمهوری یکی از روشن‌ترین نمادهای مردم‌سالاری است.

 وی افزود: بادقت در کاندیداها و مدنظرگرفتن صلاحیت دینی آنها به قسمت اسلامی مردم‌سالاری توجه شده است که حتی در روز ۱۲ فروردین سال ۵۸ با انتخاب مردم صلاحیت این نظام تثبیت شد.

 دانایی با بیان اینکه امام خمینی (ره) بر نقش مردم در اداره کشور تأکید داشتند، ادامه داد: امام خمینی (ره) روز جمهوری اسلامی را به‌عنوان روز پیروزی ملت و تحقق حاکمیت مردم در چارچوب احکام اسلامی توصیف کردند و این روز را نماد استقلال و آزادی ملت ایران دانستند. حفظ نظام جمهوری اسلامی را نیز وظیفه‌ای همگانی تلقی کردند.

 دانایی بیان کرد: در مورد اقتدار جمهوری اسلامی، باوجود دشمنی‌های مداوم از جمله تحریم‌ها و اغتشاشات، نظام توانسته است به حیات خود ادامه دهد و در برخی حوزه‌ها، به‌ویژه نظامی و امنیتی، اقتدار خود را حفظ کند. حمایت مردمی و ساختار دفاعی قوی از جمله عواملی هستند که به این اقتدار کمک کرده‌اند.

 ۱۲ فروردین، بزرگ‌ترین عید ملی، مذهبی

 علی منتظران در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: جمهوری اسلامی همان‌طور که از نام آن مشخص است، تلاش دارد تا در کنار حفظ حرمت و شأن انسانی افراد جامعه، معنویت و روح ایمان را در وجود اجتماع زنده نگه دارد، این موضوع را می‌توان از حفظشان زن در خانواده، حفظ شئونات انسانی مشاغل مختلف جامعه به‌خوبی فهمید.

 مدرس و تبیین‌گر سواد رسانه گفت: البته که هنوز جامعه ما، با آن روح ایمانی و توحیدی حقیقی فاصله دارد و هنوز مسیر طولانی تا رسیدن به‌غایت توحید اجتماعی مانده؛ اما رشد معنوی جامعه در کنار رشد مادی اجتماع یکی از بارزترین نشان‌ها و نمادهای حکومت مردم‌سالارانه است.

 منتظران ادامه داد: جامعه‌ای که در آن همانند برخی کشورهای غربی از انسان به‌عنوان حیوان‌های دست‌آموز بهره‌بری نمی‌شود یا نگاه به قشر ضعیف جامعه به‌عنوان برده‌داری نیست، نشان از رشد فرهنگی و اجتماعی آن دارد که به واسطه اسلام عزیز و حاکمیت شیعی در جامعه ماست.

 این مدرس سواد رسانه بیان کرد: با نگاه کوتاهی به تاریخ انقلاب اسلامی، در می‌یابیم که دشمنی با جمهوری اسلامی از همان بدو تولد این نهضت در ایران عزیز رقم خورده است.

 وی افزود: آشوب، ترور، فتنه‌های گوناگون، بمب‌گذاری‌ها، انتحاری و هزاران حیله و دسیسه که هر کدام به نوع خود تلاش داشته‌اند تا جمهوری اسلامی را به‌زانو در آورند، حال اینکه این امر بابصیرت و ایمان مردم شکست‌خورده و نه‌تنها موجب تضعیف کشور نشده است، بلکه قدرت و همبستگی ملی را افزایش داده است.

 منتظران با بیان اینکه جمهوری اسلامی یک بخش حکومتی دارد و یک بخش مردمی، ادامه داد: این دو از یکدیگر جدا نبوده و در کنار هم از آرمان انقلاب اسلامی مراقبت می‌کند؛ لذا همین امر موجب شده است تا قدرت جمهوری اسلامی هر روز، روبه‌افزایش بوده و در مقابل ابرقدرت‌های دنیا ایستادگی کند.

 این مدرس سواد رسانه در مورد ۱۲ فروردین گفت: اولین نگاه عیدانه و شکرانه به‌روز ۱۲ فروردین، همان نگاه عارفانه و مدبرانه امام (ره) بوده است که فرمودند «صبحگاه ۱۲ فروردین که روز نخستین حکومت الله است، از بزرگ‌ترین اعیاد مذهبی و ملی ماست.» البته که به همین امر بسنده ننموده و تأکید داشته‌اند که «ملت ما باید این روز را عید بگیرند.»

 منتظران ادامه داد: این نگاه در سطح مدیریت یک جامعه، نشان از اهمیت ویژه و بخصوص آن روز دارد، روزی که مردم با تمام وجود به آنچه سال‌ها برای تحقق آن تلاش کرده و خون بسیاری از عزیزان خود را در این مسیر تقدیم نموده بودند.

 نتیجه‌گیری: ۱۲ فروردین سال ۵۸ روز انتخاب بزرگ یک ملت بود که با رأی ۹۸ درصدی مردم به حکومت جمهوری اسلامی، نظام جمهوری اسلامی بر ایران حاکم شد.

 به فرموده امام خمینی (ره) ۱۲ فروردین روز عید ملت ایران است چرا که از شر مطلق حکومت‌های شاهنشاهی رها شدند و روز استقلال و آزادی ایران به شمار می‌رود.

تهیه و تنظیم گزارش: هدیه دهقانی

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!