مشکلات تکمیل طرحهای شهری بجنورد بررسی شد؛
گرههایی که با تأمین اعتبار گشوده میشوند
هیاترئیسه شورای شهر و شهردار بجنورد مشکلات تکمیل مهمترین طرحهای عمران شهری بجنورد را تشریح و حل این مشکلات را منوط به همراهی بانکها، همکاری دستگاههای اجرایی و جذب سرمایهگذاران دانستند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، با گذشت بیش از دو دهه از استانی شدن خراسان شمالی و انتخاب شهر بجنورد به عنوان مرکز استان، هنوز که هنوز است خبرنگاران به عنوان نماینده افکار عمومی جامعه، سؤالاتی را درباره وضعیت تکمیل برخی از طرحهای عمرانی شهری و یا اجرایینشدن طرحهایی که جزو مطالبات مهم شهروندان بجنوردی است را از اعضای شورای شهر و شهردار بجنورد میپرسند که قطعاً این مسائل در مراکز استانهای همجوار خراسان شمالی تا حد قابلتوجهی حل شده و شهروندان این شهرها از وجود آنها بهرهمند هستند.
انتقال صنوف مزاحم و صنوف آلاینده به خارج از حریم مسکونی شهری، جذب سرمایهگذاران برای اجرای طرحهای تفریحی، گردشگری همچنین چگونگی گرهگشایی از مشکل ترافیکی معابر سطح شهر، نوسازی ناوگان عمومی شهری، راهاندازی کارخانه کمپوست و جانمایی علمی برای ساماندهی زبالههای شهری همچنین تسریع در آسفالت معابر از جمله مطالباتی هستند که به دغدغه مستمر شهروندان بجنوردی تبدیل شدهاند و خبرنگاران نیز در هر دوره از فعالیت اعضای شورای شهر و در هر نشستی با شهرداران همچنان این دغدغهها را مطرح میکنند.
در روز ۲۶ دیماه نیز دوباره روند تکمیل و اجرای این مطالبات مطرح شدند که این میزبانان درباره چگونگی حل و گرهگشایی از این دغدغه توضیحاتی را ارائه دادند.
بازگشایی گره ترافیکی میدان خرمشهر منوط به تأمین اوراق مشارکت است
در همین باره، رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای شهر بجنورد با اشاره به وضعیت آسفالت معابر شهر بجنورد به عنوان یکی از مهمترین مطالبات شهروندان بجنورد اظهار کرد: بهطورکلی چهار میلیون مترمربع از سطح معابر شهر بجنورد نیازمند آسفالت است.
علی اربابی گفت: اولویتبندی مناطقی که باید به ترتیب آسفالت شوند، فهرست شدهاند که در هر سال مبتنی بر میزان تأمین قیر و اعتبار مالی همچنین اولویتبندی در فهرست تهیه شده، عملیات زیرسازی و آسفالت معابر در مناطق هدف اجرایی میشود.
وی افزود: وضعیت اجرای آسفالت سالانه در سطح معابر بجنورد از سال ۱۴۰۰ تا به سال جاری از ۷۰ هزار مترمربع به ۴۰۰ هزار مترمربع رسیده است.
این عضو شورای درباره نوسازی ناوگان اتوبوس عمومی مرکز استان نیز بیان کرد: در دوره ششم شورای شهر بجنورد بر اساس اقدام شهردار بجنورد، ۴۳ دستگاه اتوبوس و وَن جدید برای این شهر خریداری شد که تا به کنون ۱۸ دستگاه اتوبوس و ۹ دستگاه وَن به مرکز استان تحویل شدند و هنوز ۱۰ دستگاه اتوبوس و شش دستگاه ون به مرکز استان تحویل نشدهاند.
وی با یادآوری این مطلب که ۸۰ درصد از هزینه خرید این ناوگان توسط دولت و ۲۰ درصد دیگر از هزینه خرید این ناوگان میبایست توسط شهرداری پرداخت شوند، اعلام کرد: شهرداری بجنورد سهم مبلغ خرید خود را پرداخت کرده، بااینوجود، هنوز دولت به طور کامل به تعهد پرداختی خود به کارخانجات تولیدی این ناوگان عمل نکرده است.
اربابی درباره دغدغه گره ترافیکی شهر بجنورد و اقدامات انجام شده در این زمینه نیز اظهار کرد: باتوجهبه اینکه در گذشته برای حل مشکل گرههای ترافیکی در سطح شهر بجنورد هیچ اقدام منسجمی انجام نشده بود، در دوره ششم شورای شهر بجنورد برنامهای جامع مطالعه و تهیه شد.
وی گفت: در همین راستا، مکان ایجاد مرکز کنترل ترافیک بجنورد جانمایی شد همچنین تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری این مرکز نیز خریداری شدند که این مرکز در شهریورماه امسال راهاندازی شد.
رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای شهر بجنورد همچنین افزود: ۱۸ دوربین ثبت تخلف سرعت برای سطح شهر بجنورد خریداری، نصب و فعال شدهاند که این دوربینها به سامانههای ثبت تخلف متصل شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: افزون بر این، تا پایان سال جاری نیز ۲۵ دوربین جدید هوشمند نیز خریداری و در سطح ۲۵ تقاطع این شهر نصب میشوند که این دوربینها به مرکز کنترل ترافیک متصل خواهند شد.
اربابی افزود: این دوربینهای هوشمند در زمان قطعی برق نیز فعال هستند.
وی همچنین یادآور شد: مطالعات اصلاح هندسی تقاطعهای دارای نقص سطح شهر بجنورد نیز انجام شدهاند که باید اصلاح آنها اجرایی شوند.
رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای شهر بجنورد درباره اجرای طرح تقاطع غیرهمسطح در میدان خرمشهر شهر بجنورد نیز اظهار کرد: اجرای این طرح بهصورت زیرگذر خواهد بود که برای اجرای آن ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شده است.
وی گفت: ۱۰۰ میلیارد تومان آن باید از محل اعتبارات داخلی شهرداری بجنورد و ۲۰۰ میلیارد تومان آن از محل تأمین اوراق مشارکت تهیه شوند که امیدوار هستیم بانک عامل در اختصاص این اوراق همکاری کند.
اربابی افزود: بر اساس مطالعه انجام شده اجرای این طرح بهصورت زیرگذر برای بازگشایی گره ترافیکی این منطقه از شهر بجنورد ضروری است که البته در آینده نیز میبایست بخش روگذر این تقاطع را اجرایی کرد.
لزوم خریداری دستگاه هواده برای کارخانه کمپوست بجنورد
رئیس کمیسیون خدمات و زیست شهری شورای شهر بجنورد نیز درباره تعیین تکلیف کارخانه کمپوست شهر بجنورد اظهار کرد: دستگاه هواده برای این کارخانه خریداری خواهد شد تا چالش آلایندگی بو برای این کارخانه را حل کند.
مهدی معلم خاطرنشان کرد: قبل از آغاز رسمی فعالیت کارخانه کمپوست شهر بجنورد، طرح تفکیک زباله از مبدأ را شروع و اجرایی خواهیم کرد.
چشم امید به همکاری بانک عامل برای تأمین اوراق مشارکت
شهردار بجنورد عنوان کرد: برای تسریع در امر آسفالت معابر شهر بجنورد، اخیراً دستگاه بازیافت آسفالت کارخانه آسفالت بجنورد تعمیر و فعال شده است.
محمدعلی کشمیری یادآور شد: در سال جاری در مقایسه با دو سال گذشته، عملیات آسفالت معابر شهر بجنورد به چهار و نیم برابر رسیده است.
وی با اشاره به راهاندازی کارخانه کمپوست شهر بجنورد نیز اعلام کرد: شهرداری بجنورد از محل اعتبارات خود، تجهیزات این کارخانه را که ۱۲ سال است غیرفعال شده است را بهسازی کرد.
شهردار بجنورد خاطرنشان کرد: استانداری نیز قول داده است پس از اینکه دستگاه هواده برای فعالسازی در این کارخانه کمپوست به استان تحویل شود نسبت به رفع چالش اجتماعی این موضوع، اقدام و مسئله را حل خواهد کرد.
وی درباره تأمین اوراق مشارکت برای اجرای طرح تقاطع غیرهمسطح میدان خرمشهر نیز اظهار کرد: با بانک عامل گفتوگوها انجام شده است که قول اختصاص آن را دادهاند.
کشمیری تصریح کرد: درصورتیکه این اوراق مشارکت به شهرداری بجنورد اختصاص داده نشود نابهنجاری ترافیکی این منطقه از شهر حل نشده، باقی میماند و درصورتیکه این اوراق اختصاص داده شود، اجرای این طرح یکساله به پایان میرسد.
وی درباره ایجاد شهربازی در بجنورد اعلام کرد: تا به کنون دو فراخوان برای جذب سرمایهگذار بهمنظور اجرای این طرح در بجنورد برگزار شده است که هیچ سرمایهگذاری اعلام آمادگی نکرد.
شهردار بجنورد گفت: باتوجهبه اینکه تجهیزات شهربازی باید با ارز خریداری شوند و درعینحال، بازگشت سرمایه شهربازی نیز طولانیمدت است، تا به کنون هیچ سرمایهگذاری اعلام آمادگی نکرده است.
وی افزود: ممکن است که شهرداری بجنورد این طرح را بهصورت مشارکتی اجرایی کند.
کشمیری درباره حلوفصل مشکل زمین وقفی در جنب ساختمان تجاری-تفریحی هماگ بهمنظور احداث هتل و مرکز درمانی در این زمین نیز بیان کرد: حلوفصل مشکل اختصاص این زمین همچنان در دست پیگیری است.
وی با اشاره به اینکه تغییر مستمر مدیران دستگاههای اجرایی ذیربط، مهمترین عامل در باز نشدن گره از مشکل این زمین بوده است، تصریح کرد: تلاشها بر این است که تا پایان سال جاری این زمین تعیین تکلیف و به سرمایهگذار تحویل شود.
شهردار بجنورد درباره خروج صنوف مزاحم از سطح شهر بجنورد نیز اظهار کرد: هرچند که مسئولیت این امر بر دوش شهرداری گذاشته شده است، اما بهقرار اطلاع، زمینی در حال جانمایی است تا این صنوف از شهر خارج شوند.
پشت خالی شهرداری بجنورد در تأمین مالی
رئیس کمیسیون برنامهوبودجه شورای شهر بجنورد درباره تأمین مالی خزانه شهرداری بجنورد بهمنظور اجرای طرحهای عمرانی در سطح این شهر از محل ظرفیتهایی از جمله اوراق مشارکت اظهار کرد: اوراق مشارکت یک بودجه ملی است.
یوسف مغروری تصریح کرد: متأسفانه هنوز در استان سازوکار استفاده از این ظرفیت فراهم نیست.
وی گفت: در استان، نه بانکها، نه سازمان مدیریت و برنامهریزی و نه اداره کل اقتصاد و دارایی پایکار نیستند تا این ظرفیت تأمین مالی برای شهرداری بجنورد محقق شود که فشار بر بودجه شهرداری بجنورد کم شود.
علاوه بر این، رئیس کمیسیون برنامهوبودجه شورای شهر بجنورد در ادامه به طلب ۴۵۰ میلیاردتومانی شهرداری بجنورد از دستگاههای اجرایی استان نیز اشاره و اظهار کرد: این میزان طلب به میزان یکسوم از بودجه یک سال شهرداری بجنورد است که درخواست تسویه آن را داریم.
وی خاطرنشان کرد: برای بهبود به وضعیت عمران شهری مناطق شهرک فرهنگیان و شهرک گلستان بجنورد نیز نیازمند تأمین بودجه مجزا هستیم.
مغروری افزود: با بودجه کنونی شهرداری بجنورد نمیتوان به این مناطق در حد انتظار رسیدگی کرد.
تهیه و تنظیم گزارش: سمانه قهرمانی