مهدی آریان در گفتگو با خبرنگار گروه پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: کتابخانههای عمومی بهعنوان بزرگترین شبکه فرهنگی با دارا بودن بیشترین مخاطبان از اقشار مختلف جامعه همواره تلاش دارد با افزایش منابع کتاب و امکانات و تجهیزات و اجرای برنامههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و آموزشی فرهنگ کتاب و کتابخوانی را بیشتر از گذشته در جامعه ارتقا دهد.
وی افزود: اداره کل کتابخانههای عمومی استان خراسان شمالی در سالهای اخیر تلاش کرده است با انجام فعالیتهای فرهنگی متنوع کتابخانه را از محلی تنها برای امانت کتاب به پایگاهی بانشاط و امن برای مراجعهکنندگان در سنین مختلف تبدیل کند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان شمالی گفت: فرایند رفخوانی در کتابخانههای عمومی بهصورت مستمر و هر روزه انجام میپذیرد و کتابهای فاقد استاندارد کتابخانهای از بخش امانت خارج میشود.
وی افزود: واضح است که برخی کتابها اصالتش به قدمت آن است و این که فکر کنیم کتابهای قدیمی باید از چرخه کتابخانهها خارج شوند تفکر اشتباهی است.
آریان بیان کرد: در حال حاضر در مجموعه کتابخانههای عمومی استان در طی دو سال گذشته با اضافهکردن ۹۳ هزار جلد کتاب به ارزش ۲۰ میلیارد تومان، مجموع کتابهای کتابخانههای عمومی از مرز یک میلیون جلد کتاب گذشته است.
وی ادامه داد: طی دو سال گذشته برای کتابخانه ملاصدرای شهرستان فاروج تعداد چهارهزار نسخه کتاب به ارزش یک میلیارد تومان و برای کتابخانه ابوالعباس اسفراینی که در سال ۱۴۰۰ افتتاح شده است بهعنوان یک کتابخانه تازه تأسیس طی دو سال گذشته ۵ هزار نسخه کتاب به ارزش یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تهیه شده است.
این مسئول با بیان اینکه تعداد اعضای کتابخانههای عمومی طی سالیان اخیر همواره روبهرشد بوده است، گفت: در سال ۱۴۰۱ تعداد اعضای کتابخانههای عمومی ۵۸ هزار و ۴۳۱ نفر بوده که این رقم با رشد ۶ درصدی در پایان سال ۱۴۰۲ به ۶۱ هزار و ۷۳۱ نفر رسیده است.
آریان در خصوص تعداد کتابهای به امانت رفته توضیح داد: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۶۸۵ هزار و ۶۳۴ جلد کتاب به امانت برده شده است که این رقم در سال گذشته با افزایش ۱۳ درصدی به ۷۷۵ هزار و ۸۶۷ جلد افزایشیافته است که این ارقام نشاندهنده افزایش تمایل مردم به حضور در کتابخانههای عمومی استان است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان در رابطه با وجود کتب دانشگاهی درکتابخانههای عمومی سطح استان تشریح کرد: کتابخانه عمومی نهادی مردمی است که کتابهای موجود در آن عمومی و همگانی است، بنابراین نبود برخی کتب تخصصی دانشگاهی در کتابخانه دلیلی بر ضعف کتابخانه نیست چرا که در هر دانشگاه یک کتابخانه با کتب تخصصی رشتههای تحصیلی دایر و مشغول به فعالیت است و آن دانشگاه موظف به تأمین کتابهای تخصصی دانشگاه خود است.
انتهای خبر/د
0 نظر