به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» ناصر ابوشریف در گفتوگو با خبرنگار بین الملل شبکه اطلاعرسانی راه دانا، با اشاره به توافق آتش بس و معامله تبادل اسرا بین حماس و اسرائیل اظهار داشت: هیچ توافق رسمی میان حماس و رژیم صهیونیستی وجود ندارد و آنچه که مطرح شده، تنها در سطح مذاکره میان کشورهای مصر، قطر و ایالات متحده قرار دارد.
وی افزود: در این توافق، صحبت از آزادی بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ اسیر فلسطینی است، برخی از این افراد به حبسهای طولانی مدت محکوم شدهاند. البته تعداد محدودی اسیر اسرائیلی نیز در این روند در نظر گرفته شده است. او این مسئله را یک کنش بشردوستانه و سیاسی از سوی مقاومت فلسطین دانست که نشان میدهد فلسطینیها توانستهاند شرایط خود را تحمیل کنند و مسئله اسیران فلسطینی را به صورت جدی مطرح کنند.
نماینده جنبش جهاد اسلامی در تهران با اشاره به اینکه هدف اولیه اسرائیل در این جنگها همواره از بین بردن مقاومت فلسطینی بوده است، تصریح کرد: این توافق تأکیدی است بر این که رژیم صهیونیستی نتوانسته است این هدف را محقق کند و نه تنها نتواسته است مقاومت را سرکوب کند، بلکه همچنان برای بازگرداندن اسیران خود نیاز به توافق با طرفهای فلسطینی یا جنبشهای مقاومت فلسطینی دارد.
اسرائیل نتوانست به اهداف خود دست یابد
ابوشریف با تاکید بر اینکه این توافق نشاندهنده شکست دولت اسرائیل در دستیابی به اهداف خود در نوار غزه، بهویژه پایان دادن به مقاومت و بازگرداندن اسرا است، تصریح کرد: نوار غزه که در حال حاضر تحت محاصره و اشغال قرار دارد، ۱۶ ماه از وضع جنایتکارانه خود میگذرد تا جایی که به نسلکشی منتهی شده است؛ گرسنگی، تشنگی، محاصره و بیماری را بر نوار غزه تحمیل کرده است. با این حال، با وجود این شرایط، اسرائیل نتوانست به اهداف خود دست یابد.
وی همچنین اشاره کرد که ممکن است شکافهای درون جامعه اسرائیل بین جریانهایی که از توقف جنگ و نجات گروگانها حمایت میکنند و جریانهایی که همچنان خواستار تشدید درگیریها و نابودی کامل غزه هستند، به ایجاد شکافهایی در سیاستهای داخلی اسرائیل کمک کند. اما اسرائیل همچنان کشور اشغالگر ماست و تا زمانی که در پی ادامه جنایات و پروژههای خود برای رفع مشکلات در منطقه باشد، نمیتوان انتظار تغییرات مثبت داشت.
نماینده جنبش جهاد اسلامی در تهران با اشاره به حمایت منطقهای و بینالمللی بین قطر و مصر، گفت: میانجیهای قطری و مصری توانستهاند توانایی خود را در تأثیرگذاری بر طرفهای درگیر نشان دهند، که این امر موجب تقویت نقش آنها بهعنوان میانجیهای اصلی در مراحل آینده خواهد شد. البته با کمال تأسف کشورهای عربی بهعنوان میانجی عمل کردهاند و این در حالی است که اعراب و مسلمانان باید در مقابله با این رژیم صهیونیستی که اساساً وجود آن غیرقانونی است و انواع جنایات علیه بشریت را مرتکب میشود، طرف مقاومت فلسطین میبودند. در واقع موضع اعراب که بهعنوان میانجی در این جنگ ایستادهاند، ناقص و غیرمؤثر بوده است، اعراب بهجای این که در این جنگ جنایتکارانه، که نه تنها علیه ملت فلسطین بلکه علیه امنیت ملی کشورهای عربی و اسلامی است، در کنار فلسطینیها قرار بگیرند و از آنها حمایت کنند، بهعنوان میانجی وارد میدان شدهاند.
آمریکا هیچگاه میانجی صادق نبوده است
وی همچنین با بیان اینکه ایالات متحده آمریکا بهعنوان یک طرف اصلی در این جنگ نقش دارد، ادامه داد: آمریکا در واقع کسی است که جنگ را بهصورت واقعی هدایت کرده است. او همان کسی است که تمامی امکانات مادی و نظامی را در اختیار رژیم اسرائیل قرار داده و در نهایت در تشدید جنگ نقش مستقیم داشته است. متأسفانه، آمریکا هیچگاه میانجی صادق نبوده است و در واقع میتوان گفت که اسرائیل جبهه آمریکا بوده است و نه برعکس.
وی اضافه کرد: در این جنگ، آمریکا تا کنون بیش از ۵۰ هزار گلوله از انواع مختلف را به اسرائیل ارسال کرده است، که شامل گلولههای به وزن ۱۰۰۰ کیلوگرم و ۲۵۰ کیلوگرم میشود. تا این لحظه، بیش از ۸۰ هزار تن مواد منفجره در نوار غزه پرتاب شده که تمامی این عملیاتها از حمایتهای نظامی آمریکا برخوردار بودهاند. در مورد حمایت دیپلماتیک نیز باید گفت که نقش میانجیگری آمریکا در این زمینه، به معنای عادیسازی روابط با نهاد صهیونیستی است. برخی کشورها پس از این جنگ، در راستای منافع خود، ممکن است روابط خود را با اسرائیل تقویت کنند، که این خود نشاندهنده شکافهای بزرگ در سیاستهای منطقهای است.
حمایتها و اقدامات آمریکا باعث شده اسرائیل به یک مهمان تبدیل شود
ابوشریف با بیان اینکه هیچ ضمانت اجرایی برای توافق جدید آتشبس وجود ندارد، گفت: متأسفانه، حمایتها و اقدامات آمریکا باعث شده اسرائیل به یک مهمان تبدیل شود. پس از همه این حمایتها در برابر تحریمهایی که ممکن است بر موجودیت اسرائیل تأثیر بگذارد، هیچ نهاد بینالمللی یا بیطرفی وجود ندارد که بر رعایت قوانین نظارت کند و در صورت نقض، اقدام مؤثری برای کاهش تأثیرات آن انجام دهد.
وی افزود: متأسفانه، رفتار و حمایتهای آمریکا اسرائیل را به موجودی تبدیل کرده که همچون یک سگ هار عمل میکند که سعی دارد هر کسی را که از آنجا عبور میکند، بدون حساب و کتاب مورد حمله قرار دهد؛ این در حالی است که بهبودی در روند درد و رنج بشری، با وجود تمامی صحبتها درباره کمکهای بشردوستانه، به معنای بازسازی نوار غزه و مقابله با آثار جنگ است که نیازمند تلاشهای عظیم بینالمللی و برنامههای بلندمدت میباشد. با این حال، به نظر میرسد که نوار غزه به هیچوجه بازسازی نشده است.
نماینده جنبش جهاد اسلامی در تهران با بیان اینکه پس از توافق ما نیاز به یک بازنگری اساسی چه در سطح فلسطین و چه در سطح عربی، منطقهای و بینالمللی داریم، تصریح کرد: باید یک استراتژی راهبردی واحد بسازیم، یا به عبارت دیگر، یک استراتژی پس از آتشبس ایجاد کنیم که تقویت وحدت ملی فلسطین را در اولویت قرار دهد. اکنون این امر به یک ضرورت مبرم تبدیل شده تا در مقابله با اشغالگری، چه در سطح سیاسی و چه در سطح میدانی، مؤثر واقع شویم. متأسفانه در مذاکرات، گفتوگوها به گونهای پیش رفت که بدخواهیهایی وجود داشت. میانجیگران عرب نیز باید در اولویت حضور قرار میگرفتند.
وی ادامه داد: با ارائه حمایتهای بشردوستانه و اقتصادی در سطح عربی و منطقهای، نقش آن در منطقه باید بهطور جدی در نظر گرفته شود. غیبت پروژه عربی و نبود هرگونه رویکردی در قبال امنیت ملی، باید در رأس اولویتهای اعراب باشد. با توجه به حضور کشورهای اسلامی قدرتمند در منطقه، این مسئله حتی باید برای مسلمانان نیز اهمیت پیدا کند. در این راستا، باید رابطه با رژیم صهیونیستی بازتعریف شود؛ این بازتعریف باید بهدور از قبح عادیسازی و بر اساس منافع مشترک برای مقابله با چالشهای صهیونیستی در دورهای خاص باشد.
ابزارهای حقوقی و قانونی باید برای پاسخگویی اسرائیل به جنایات جنگی مورد استفاده قرار گیرد
ابوشریف در پایان تاکید کرد: غرب یک رسوایی بزرگ است، به این معنا که تمام ارزشهای اخلاقی برای حمایت از رژیم صهیونیستی باید افشا شود و این همدستی آمریکا و غرب با اشغالگری باید بهطور کامل برملا گردد. ابزارهای حقوقی و قانونی باید برای پاسخگویی اسرائیل به جنایات جنگی مورد استفاده قرار گیرد؛ این مسئله نباید فراموش شود و نباید زیر سؤال برود. علاوه بر این، استفاده از تغییرات در افکار جهانی که پیشتر رخ داده است، باید مورد توجه قرار گیرد. مسئله فلسطین اکنون به موضوع شماره یک در جهان تبدیل شده است.
انتهای خبر/
0 نظر